Спирачки твърд педал ? Нормално ли е ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Спирачки твърд педал ? Нормално ли е ?

Мнениеот freestyler911 » Чет 09 юли 2009 21:59

спирачките на стенда излизат идеални, колата спира идеално. Причината поради която използвах рична и крачна едновременно, беше тази че в колата бяхме 4 човека, общо около 400 килограма и малко отгоре товар, и ми се струваше разумно да "помогна" на спирачките, но явно по скоро съм им навредил, или ????
Спирачките работят идеално, въпроса е че педала след известен престой на място се вдървява.

Относно вакуумното чудо, мисля че никой не е наясно как работи , та дори и аз.
Днес след като оставих колата да си почива, отидох и пипнах педала лекичко НЕ СЪМ ГО НАТИСКАЛ. Беше адски твърд. Викам ясно , вакуума избега.... дърпам мъркучето към това "чудо" и .... вакуум яко!! А педала твърд! Каква е логиката?

Интересен ми е проблема, явно наистина губя вакуум, и явно наистина проблемеца е някъде в дебелата тръба от сервото до колекторите и се чудя дали да не скоча със 70 пари ...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 10 юли 2009 5:11

А бе аз ли не разбирам нещо? Вакуумното резервоарче трябва да ти е ПОД преден десен калник /м/у калник и подкалник и не се вижда от купето/двг., а за да го стигнеш трябва да свалиш колелото и подкалника/ А по принцип знам че на изгасен двг. като изскубнеш мъркуча на сервото трябва да изсъска- ако няма вакуум и не съска, тогава давай пари за ремонт. Пък и това - "преди беше малко по - мек" не звучи сериозно, ама ти си знаеш. :D

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пет 10 юли 2009 9:06

maslinkov написа:А бе аз ли не разбирам нещо? Вакуумното резервоарче трябва да ти е ПОД преден десен калник /м/у калник и подкалник и не се вижда от купето/двг., а за да го стигнеш трябва да свалиш колелото и подкалника/ А по принцип знам че на изгасен двг. като изскубнеш мъркуча на сервото трябва да изсъска- ако няма вакуум и не съска, тогава давай пари за ремонт. Пък и това - "преди беше малко по - мек" не звучи сериозно, ама ти си знаеш. :D

Точно там е резервоарчето, и се вижда тапата му, и като изскубна тънкия мъркуч който отива към това резервоарче, на изгасен мотор си съска, демек има вакуум в резервоарчето. Като това изсъскване не играе никаква роля за спирачките (спирам колата , гася двигателя дърпам маркуча, вакуума бяга (има вакуум) , слагам мъркуча, натискам педала, и е мек!!!.... Оставил съм колата да стои 2 часа, пипам педала , КАМЪК (не е малко по твърд), дърпам пак мъркуча,ИМА вакуум и фъщи!!!, демек и да има и да няма вакуум в тоя резервоар на педаля му е се тая!!!!)

Съвсем сериозно ,когато колата току що си я угасил, педала е мек, но когато постои малко колата на изгасен двигател, просто педала става твърд, и почти няма спирачки, не за 1-2 натискания, за нищо няма спирачки! Преди , ако ще и 2 седмици да е стояла, педала си е мек първите 2-3 натискания , че и повече!!!

Абе колега, днеска ако имаш свободно време, драсни едно лично, да скоча до сливен да се видиме, и да пием по едно шербетче някъде :beer , хем ще ти покажа нагледно...

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 10 юли 2009 11:21

Ако имам време по- нататък ще се видим някой ден, ама сега дори и в отпуск не мога да изляза. Сега по темата: При мене е точно така, както при тебе е станало и за мене е нормално, ама за тебе не е. Вярно е че това резервоарче го дават за балансьор на спирачната сила м/у двете предни колелета, но при мене е ампутирано - не го закачай повече, че могат да почнат да ти играят и оборотите на празен ход.
Като купих колата педала ми беше твърд дори и при работещ двг. Оправиха ми го в сервиза и до сега вс. е ОК. Доколкото разбрах са раздвижили задните цилиндърчета, та затова те съветвам да ги прегледаш.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 12 юли 2009 9:19

Малко хвърляне на боб ,ама има един възвратен клапан към сервото ,пластмасов е и е между дебелия маркуч и сервото. Провери го дали работи -съчмата трябва да затваря на едната страна а на дръгата да пропуска въздух.Ако не спира въздуха към едната страна го сменяй с маркуча. Като го пробваш му потопи единия край във вода за да можеш да видиш дали излизат балончета.Ако пропуска съвсем малко може и да се го усетиш иначе :roll:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 13 юли 2009 9:10

Въпрос, Г-рамото което влиза в сервото за вакуума, издърпва се навън или се развива, или как точно се демонтира? Самият мъркуч е много твърд, и не ми се иска да го бъзикам, че е 70 кинта.... но имам някакви подозрения че е там проблемеца.... но дали е клапана или някъде по тръбата незнам.

Искам като е постояла колата да измъкна Г-рамото и да видя аджеба има ли или няма вакуум....

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 14 юли 2009 22:01

хюстън имаме проблем... death

Никой ли не е бъзикал там подяволите .... :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ONYX » Сря 15 юли 2009 7:54

Според мен на колицата нищо и няма.И при мен педала е твърд и когато паля умеква.На приятелката ми полото предишното беше пак така.На ГОЛФ 4 ПАК Е ТАКА.На опел астра 99г. пак е така.Според мен по лошо ще е ако педала е много мек.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 15 юли 2009 9:11

ONYX написа:Според мен на колицата нищо и няма.И при мен педала е твърд и когато паля умеква.На приятелката ми полото предишното беше пак така.На ГОЛФ 4 ПАК Е ТАКА.На опел астра 99г. пак е така.Според мен по лошо ще е ако педала е много мек.

то и по нагоре си го пише НЕ БЕШЕ ТАКА . Трябва да има сила за 2-3 спирания !

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 15 юли 2009 12:29

Така е ама веднага след като угасиш двг., а не след 2 дни.... Не си слагай кахъри, там дето ги нямаш. :D

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 15 юли 2009 16:30

maslinkov написа:Така е ама веднага след като угасиш двг., а не след 2 дни.... Не си слагай кахъри, там дето ги нямаш. :D

Беден човек съм (все още) , но събирам пачка и ще ида при Никси за преглед.

Май си намерих и работа , и ще има кешовица ;)

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 15 юли 2009 18:32

:bishop Доколкото знам при Никси не ти трябва пачка, ама дори да ти трябва ти нямаш проблем в сервото, напрпотив колата вече почва да се "раздвижва" - просто не й давай да се "схване". :lol:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 15 юли 2009 19:50

maslinkov написа::bishop Доколкото знам при Никси не ти трябва пачка, ама дори да ти трябва ти нямаш проблем в сервото, напрпотив колата вече почва да се "раздвижва" - просто не й давай да се "схване". :lol:

какво имаш предвид под раздвижва??

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Сря 15 юли 2009 20:00

Основен принцип, приятелю - колата трябва да се кара колкото може повече. А и 6н е направо създадена великолепно за това - пътя й се лепи, лепи.... Ако има чалъм не бих слязъл от нея - великолепна кола./като ръкавица, или къщата за охлюва :lol: /

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 15 юли 2009 20:26

Прав си , прав си.

Приятна е за шофиране, и аз се привързах :bowdown :bowdown
Тая седмица ме очакват още 1000 километра... почти нямам търпение

А че ще ходя при никси е ясно !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”