Asus Ess PC with Toch Screen 7'' на VW...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Re: Asus Ess PC with Toch Screen 7'' на VW...

Мнениеот rollin » Нед 22 фев 2009 19:47

Изникна един проблем....
Като увелича музиката волтажа пада от 14.2(при запален мотор) волта на 10.3 волта....това според мене ще накара PC-то да се ресва или поне да забива....от тоя проблем как се бяга?
Единственото което ми хрумна е да сложа кондензатор само за ПС-то но преди кондензатора да има диод.... но не съм сигурен дали ще помогне на 100 процента?
Колега DragoGT ти имаше ли такъв проблем или нямаше усилвател в колата?
И мисля че ХДД-то ще гори често заради вибрациите....някакви идеи как да го запазим жив?
Ако използвам флаш памет вместо ХДД предполагам, че много ще се забави работата на системата....

Иначе ето какво съм харесъл за ПС
http://www.altech.bg/bg/product/9807
Ето колко е и "голямо"
http://www.techspot.com/articles-info/1 ... age_12.jpg

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 26 фев 2009 23:16

Проблема с "бягащия волтаж" можа да се реши като си вземеш подходящо захранване, което издържа на такива разлики. Точните стойности не мога да ти кажа, не съм електричар. Почни оттук.

Като цяло моето мнение е, че концепта ти е грешен. Истинско ПЦ в колата не ти трябва, трява ти един стар лаптоп, например IBM t41 и по-нови

1) При определени модели имаш сензор, които директно паркира главите на харда - теоретически така си решаваш проблема с вибрациите. Понеже компютъра буферира това, което слушаш в момента, то паркирането на главите не означава автоматично, че ще имаш накъсвания. Единствения случай, в който съм имал накъсвания, е било при серийна комуникация с блутуут мишка, ама то там май самата комуникация с мишката е малко по-друга (нямаш такова буфериране като при мп3 и видео)

2) друго предимство на лаптопа е, че захранването не е директно в кутията на компютъра, сиреч захранването може да ти е в жабката, пък лаптопа под седалката

3) много по-ниско топлообразуване сравнено с нормално ПЦ

Проблемите и в двата варианта ще имаш при избора на софтуер - липсва готина навигация, пък ако намериш няква сгодна тя не еоптимирана за тъчскриин управлени и други такива...

Ето ти една снимка (още беше в разработка тогава, но по актуална нямам) от старата ми кола... Долу металното е захранването на тъчскрийна на 12 към 220V, но по удобно е да вземеш тъчскрийн директно на 12V

Изображение

Потребителски аватар
NIKeSh0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKeSh0 » Пет 27 фев 2009 13:19

Ами ето нагледно как става аз се интересувах за съмия тъч пад и една пернишка фирма каза че трябва да им кажа серийния номер на пц и ще ми доставят :) Аз също съм се запалил има само 1 сложен момент като трябва за запойш кабелчетата към usb :) Ето изгледайте клипа и ще добиете представа :)

delpx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpx » Пет 10 юли 2009 16:24

Здравейте :) аз също имах идеята да вграждам ЕЕЕ РС в колата но моята е Ауди А4. Разглубих го РС то - няма никакъв проблем обаче има едно много еб...но кабелче което е много късо и свързва дънто с контролера на матрицата та ко прецаках и сега лаптопчето бачка само с външен монитор. За това преминах към компромисният варянт и вградих в колата 7 инча тв към което ще свържа лаптома чрез тв аут виште до каде съм стгнал - http://www.snimka.bg/album.php?album_id387278 колата оригинално е с 1 дин :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”