спирачна система на ГОЛФ 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
спирачна система на ГОЛФ 3
здравейте.имам проблем с предно ляво колело.като минавам през неравности се чува тракане.какво можа да е това.един колега ми каза че това може да е от спирачният апарат.там имало пластинки с пружини които бързо се износвали.да ли може да етова.чакам помощта на всички.дайте съвет как да реша проблема
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: спирачна система на ГОЛФ 3
Не, че бързо се износват пласинките, а че пластинките не уплътняват и тракат накладките, като се износи феродото 
За да си сигурен, че е от спирачките мини по павираната част на 'Васил Априлов', примерно и пробвай как е като не си докоснал спирачките и като ги натискаш лекичко, колкото да се обере луфта.
Ако при натискане звука изчезне- сваля се колелото и се гледа. Така дистанционно във форума... шум... трудна диагноза!

За да си сигурен, че е от спирачките мини по павираната част на 'Васил Априлов', примерно и пробвай как е като не си докоснал спирачките и като ги натискаш лекичко, колкото да се обере луфта.
Ако при натискане звука изчезне- сваля се колелото и се гледа. Така дистанционно във форума... шум... трудна диагноза!

- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
На мойта изобщо ги няма! Потропва яко..,но ми казоха че не е проблем!Затова съм ги зарязал така.. 
П.С. Имам предвид пластинките!

П.С. Имам предвид пластинките!
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
да не е проблем но е дразнещо особенно като си на отворени прозорци,струват 3,50лв 4 пластини за двата апарата и работата спи 

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Провери си кормилните накрайници, може да са разбити и да потропват...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е благодаря ви .всепак е нещо.макар че ми казаха че може да бъде и разхлабени втулки.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”