Апел към потребителите на форума

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Апел към потребителите на форума

Мнениеот Vladko » Съб 11 юли 2009 20:41

Здравейте,трябваше ми много време за да отворя такава тема,но напоследък нещата станаха нетърпими-неграмотността и нежеланието на част от пишещите тук във Форума станаха нетърпими.Затова аз лично няма да пиша в теми и отговори написани супер неграмотно и няма да отговарям на лични съобщения написани на маймуница или изключително неграмотно :idea: Апелирам към останалата част от форума да прибегне към моите методи за да стане форума по-добър.Също така нека модераторите(ако разбира се искат) да трият мнения и теми написани по този начин.Като визирам неграмотно,нямам предвид изпусната запетайка или небрежно сбъркана буква.За по-нагледно давам примери:
1."ами голф 4 е 1.9 тди 90 коня мотора е ALH 2000 година е и ао им зна4ение коли4ката с клу4а ми е отляво а не от дясно на тея дето не се програмират поне тжа схванах засега :) поздрави колега"
2."ami kade da tursq nomera smisal trqbva da svalq tabloto li ili na vagcoma go pishe nqkude ? kade da tursq ?"
Това са извадки от лични съобщения до мен.С тях не целя да обидя човека написал ги,а да променим този начин на правопис-грозен е и е натоварващ.
П.С. Мога да дам още стотици примери.

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Re: Апел към потребителите на форума

Мнениеот Rijo » Съб 11 юли 2009 20:54

Разбирам те колега, но даваш ли си сметка колко работа ще си отворят модераторите, че да обяснват защо темата е заключена (например). Или колко ъп-а има.

Колкото и да ми е тъжно, дори и тук има прекалено много неграмотни хора.

Потребителски аватар
sno
Автомобил: Голф 4
Двигател:

Мнениеот sno » Съб 11 юли 2009 20:55

Напълно те подкрепям колега.И на мен ми е омръзнало да чета теми и да си превеждам това което са написали.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Съб 11 юли 2009 21:26

Според мен целта на форума е да съвсем различна от това да се ограмотява българина.Има си тема където се цитират неграмотно написани коментари.Повече от това за мен би било пресилено.Все пак е автомобилен форум където много хора търсат помощ технически и обогатяване на знания, а не коя дума как се пише.Вярно грозно е и почти недопустимо, но и аз пиша доста често неграмотно, но до там ми стига капацитета mhihi нека да се придържаме към смисъла на форума(поне според мен е така)да си помагаме и да се обменят знания в подфорумите и различни сфери който обхваща този форум.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 11 юли 2009 21:32

Екипът на форума и сега следи за спазването на правилата. Едно от тях е свързано и с грамотното писане. При фрапиращи случаи теми и мнения се редактират, заключват, преместват или изтриват. Естествено, това е голям проблем не само в нашия форум, а навсякъде. Има и няколко важни теми за правописа. Всеки потребител сам преценява поведението си срещу правописните грешки. Нека бъркащите имат предвид, че се излагат, пишейки по този начин.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 11 юли 2009 21:40

И ти си прав Влади, и Добрин е прав.
Все пак сме автомобилен форум и главната ни цел е взаимопомощ, независимо колко сме не/грамотни.
Ако освен автомобилната помощ може и да допринесем за ограмотяването на публиката, ще сме още по-доволни.
Правим което ни е по-силите, но без лично самосъзнание няма как да стане. Акъл знаеш не може да се налее с кофата...
За съжаление по-младото поколение в България е все по-неграмотно и единственият начин да се справим с това е да обърнем внимание на образованието в училище и на възпитанието вкъщи.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 11 юли 2009 21:48

Бих предложил тази добавка за Firefox, която подчертава грешно написани думи и ще помогне на хората ползващи Firefox за по малко грешки при писането на мнения и съобщения.

Потребителски аватар
alleksander
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alleksander » Съб 11 юли 2009 21:52

Всеки уважаващ себе си се човек, ще си направи труда да усвои майчиния си език поне дотам, че да може да се изразява правилно и така да въздейства по желания от него начин на околните. В случая не е толкова важно кое, защо и как е причина много от регистрираните тук да бъдат неграмотни. Просто е жалко някой да се изразява публично по такъв начин - viewtopic.php?f=52&t=153138 . Съжалявам за спама, обаче от този пост нищо не може да се разбере ! Никакви граматични, морфологични или синтактични правила не са спазени, а от този словоред човек може да си помисли че чете някакво кодирано съобщение, писано от някой марсианец. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :mrgreen: death

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 11 юли 2009 21:55

Васе оценявам труда Ви и на теб и на Добри и на всички други които подържате и модерирате този форум и във никакъв случай не искам да го омаловажавам.Това което съм написал е лично мое мнение и (според мен) решение на проблема.Затова и съм го споделил тук,а не в темата за неграмотност :idea: Според мен проблема е не толкова в неграмотността на хората,колкото в това че са свикнали че и така ще мине :idea: Ако се направи нещо в тази насока ще видиш как бързо ще си припомнят и правопис и словоред.Пак повтарям никой не говори за изпусната запетайка,а за супер фрапиращи случаи.И това че сме автомобилен форум означава ли че трябва да се пише по този начин?След като сме фенове на автомобилите значи сме неграмотни,но ни е простено?Иначе и аз осъзнавам че няма угодия за всички едновременно и темата е по скоро да си изкажа яда,отколкото да правя революция във Форума :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Съб 11 юли 2009 21:58

Владе,колкото можем работим :wink:
Словореда и граматиката си куца откакто падна комунизма,ко да праиш
Сега демокрацията се мъчи с демокрацията mhihi дано ме разбереш :wink:

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Съб 11 юли 2009 22:07

Подкрепям колегата Vladko. Идеята за взаимопомощ не означава,че тези от които е поискана първо трябва да си превеждат питането на нуждаещия се и после да помагат.В нета има помагала за неграмотни,още повече,че тук има доста рецидивисти на тема правопис.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 11 юли 2009 22:38

Затова, аз, лично, никога не съм (и в бъдеще няма да го правя) полагал и минимални усилия да прочета нещо, написано така неграмотно.
Просто няма какво да ми каже човек, който не може да напише 2 изречения правилно.
Изключенията се броят на пръстите на едната ми ръка, но не достигат максимума... mhihi

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 11 юли 2009 23:26

ChimeyJimmey написа:Затова, аз, лично, никога не съм (и в бъдеще няма да го правя) полагал и минимални усилия да прочета нещо, написано така неграмотно.
Просто няма какво да ми каже човек, който не може да напише 2 изречения правилно.
Изключенията се броят на пръстите на едната ми ръка, но не достигат максимума... mhihi

Аз съм съгласен с теб, за това, че не си си правил труда да прочетеш едно неграмотно изречение и аз така постъпвам.
Може би това ще е един вид "наказание" към отправящия, било то технически или офф, въпрос.Ако на няколко въпроса не му се дава отговор, той, може би ще се замисли защо и ще се поправи, дай боже.
Най-лошото е, че не само една нова тема започва с латиница или пълна боза, а такива понякога са и отговорите на правилно зададен и правилно написан въпрос.
Така, че май няма да има голяма полза от неотговарянето на такъв потребител на форума.

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Съб 11 юли 2009 23:34

npachovski написа:Според мен целта на форума е да съвсем различна от това да се ограмотява българина.Има си тема където се цитират неграмотно написани коментари.Повече от това за мен би било пресилено.Все пак е автомобилен форум където много хора търсат помощ технически и обогатяване на знания, а не коя дума как се пише.Вярно грозно е и почти недопустимо, но и аз пиша доста често неграмотно, но до там ми стига капацитета mhihi нека да се придържаме към смисъла на форума(поне според мен е така)да си помагаме и да се обменят знания в подфорумите и различни сфери който обхваща този форум.

:applause: :applause: :да:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 11 юли 2009 23:35

обяснявахме.
заключвахме.
правила се писаха.
наказания се налагаха...
теми се пускаха:
конкурс за най неграмотен и т.н.
народа е подивял и изпрегнал. това е криворазбраната демокрация.
аз мога да си правя каквото си искам! и толкова!
липсва ми тоталитарното управление на Тато...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”