проблем при дъжд 1.6 abu

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

проблем при дъжд 1.6 abu

Мнениеот gospodinoff » Съб 11 юли 2009 19:46

здравеите колеги от близо седмица имам golf 1.6 abu, който е на газ. Днес когато излизах и валеше дъжд както карах без да съм влизал в големи локви колата си угасна, и неможах да я запаля докато не дойде баща ми да ме дръпне какъв може да е проблема, най вероятно се е намокрила но кое и как мога да я предпазя др път да не прави така. Нз май съм чувал че слагат някъкви кори или нещо такова под двигателя има ли подобен варянт? Само да спомена че има нещо на бензиновата помпа и паля, и карам само на газ. :(

Благодаря предварително :да:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: проблем при дъжд 1.6 abu

Мнениеот radotom » Съб 11 юли 2009 19:52

Да, такива кори има, но по моргите е изключително трудно да ги откриеш, а в официалните представителства бяха към 90-100 лева :(
Много вероятно е да се е намокрило делкото.

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Съб 11 юли 2009 20:10

Колега, днес ходих за риба и като се прибирах ме хвана жесток дъжд. Продължих да карам бавно и колата угасна , след като изчаках около 15 мин запали карах още около 1 км и пак така, като пътя беше в големи локви а едва-едва съм се мъкнал. Явно мокрех делкото. Момчето, което беше с мен ми предложи да го увия с найлон, но според мен от температурата на двигателя ще се стопи. Не знам какво да правя ,но със сигурност сме с един и същ проблем ( искам да подчертая, че делкото ми е ново - няма и 2 месеца ) . Дано някой помогне.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 11 юли 2009 20:50

Същият мотор и локви до вратите ,никакъв проблем!Единствено стъпковият мотор ми създава проблеми ,но накрая ще прежаля 200 лв.Не знам колеги ,но при мен от вода не спира!

Потребителски аватар
Jetta I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetta I » Съб 11 юли 2009 22:23

Аз несъм с същия мотор колата е Vw Jetta MK1 1981 ( 1.6 бензин 53Kw ), но проблемите са същите описани по горе . Незнам за 4 км 3 пъти закъсах отели ми се вола направо. Добре е че си взех нов акумолатор че бях ли с стария щях да си остана още на моста на р. Вит.

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Съб 11 юли 2009 23:10

ами и моя акумолатор е чисто нов, и при мен угасна 3-4 пати мн кофти ако винаги е така то неможеш да тръгнеш на път

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Съб 11 юли 2009 23:26

Колега провери си кабелите и капачката на първо време и нее лошо да си оправиш колата да върви и на бензин. Просто комбинацията дъждовно време лоши кабели и газ дава този ефект :wink:

BoyanPanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoyanPanov » Нед 12 юли 2009 8:07

Както го е казал колегата, тази комбинация е ужасна, при мен беше същото, и се чудех какво да правя защото при всеки по-силен дъжд особено на магистралата и се мокри и спираш, след 20 мин изсъхва и потегляш. Първо го увих с найлон (не се стопява от двигателя,не е проблем) най -добре си смени кабелите и си решаваш проблема. Миналата седмица на Ихтиман ме валя такъв дъжд, че сигурно 30-40 коли бяха спряли да изчакат,обаче всичко си беше ОК,не се намокри и си вървеше екстра голфа

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Нед 12 юли 2009 9:46

Bobcho_82 написа:Колега провери си кабелите и капачката на първо време и нее лошо да си оправиш колата да върви и на бензин. Просто комбинацията дъждовно време лоши кабели и газ дава този ефект :wink:

Даже бих казал много лошо време (дъждове и големи локви) + газ е достатъчна. Аз съм с АЕК мотор, вчера в тези дъждове пак загасна, след 5-10 минути я запалих и превключих на бензин. От там малко ръчка през локвите за експеримента, не угасна. Но когато стигнах до вкъщи реших да мина на газ, превключих и след 30 секунди оборотите паднаха и колата изгасна. Логично обяснение за това нямам. Интересното е, че като се намокри, когато подаваш газ, на 1000 оборота има едно притрисане, което на 1200 изчезва. :shock

Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gospodinoff » Пон 13 юли 2009 14:39

ами трябва да видя кабелите предполагам 4е не е от капачката мисля че е нова,за6тото стара стои в кутията на новата в багажника така я купих

VaNk0_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VaNk0_1 » Пон 13 юли 2009 18:29

Бубина.На тъмно някой да върти и гледайте към бубината може да излизат искри... Имах същия проблем.Ако и има нещо, то е отдолу и не се вижда трябва да се свали и да се види. Успех на всички.

П.П. По тия дъждове всички изреваха :D

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 13 юли 2009 23:07

Колега, провери състоянието на кабелите - на краищата дето се слагат на капачката и на лулите на свещите, провери си и връзките и релетата за газта - ако релето дето пуска газта не е в час (влагата помага много)си е нормално да не иска да работи. Лошо е, че не работи на бензин колата, щеше да е по-лесно да намериш причината но ти си знаеш.

BoyanPanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BoyanPanov » Пон 13 юли 2009 23:22

VaNk0_1 написа:Бубина.На тъмно някой да върти и гледайте към бубината може да излизат искри... Имах същия проблем.Ако и има нещо, то е отдолу и не се вижда трябва да се свали и да се види. Успех на всички.

П.П. По тия дъждове всички изреваха :D

и аз си мислех че е това, миналото лято се прибирах от морето и загасна колицата след адски много дъжд на 20-тина км от София. Като се обадих на приятел той ме посъветва същото-дали от бобината излизат искри-ами излизаха, но оттогава не съм ги сменял, само кабелите са ми нови,дори и дистрибуторната капачка е старата. Поне при мен това се случи не съм сменял нищо друго, но сега нямам проблем

Петър Петров написа:Колега, провери състоянието на кабелите - на краищата дето се слагат на капачката и на лулите на свещите, провери си и връзките и релетата за газта - ако релето дето пуска газта не е в час (влагата помага много)си е нормално да не иска да работи. Лошо е, че не работи на бензин колата, щеше да е по-лесно да намериш причината но ти си знаеш.

извинявам се колеги това е другото нещо което съм сменил, беше изгоряло преди 2 месеца-може и от него да е било. Дано помогна

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”