Катастрофирах!!! В процес на ремонт! Решено!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Катастрофирах!!!

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 юли 2009 15:03

SnowMaster написа:цени от интеркар 3000
радиатор 62лв
маска 206
капак 184
калник 72
броня 73
основа броня 69
решетка 29
фар от 56 до 180 лв в зависимост от марка и модел
в "марти" оод цените са подобни
удара не е толкова сериозен
успех

Така му стъпва 800лв поне с работа... според мен е кощунство 800лв за такъв малък удар да се дават, колега по-добре иди до моргата за ФВ срещу Враня и си ги вземи всичките части на половин цена, това са детайли, не са движещи части за да ти пука дали са нови или не ;)

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пон 13 юли 2009 15:14

Pepi-s-passata написа:С риск да се приема като заяждане - това не е удар с 20-30км/ч. Удрял съм се с с 40, с 60, с 100 и 140, имам представа горе долу какво става след удара. Знам, че всеки удар е различен ама тва не е скорост 20-30 сигурен съм.

Успех с ремонта.

Още един рисър във фирума.Прав си колега.
Според мен е карал мин.със 70км

Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Nikolaev » Пон 13 юли 2009 15:15

wierdo написа:Това е удар с между 40 - 50 км/ч. При положение, че си се ударил в друг спрял лек автомобил, а не в стълб да речем или насрещно движещ се автомобил. С 20 км/ч дори решетката няма да си счупиш. Пластмасовите елементи по голфа ти имат известен допуск на деформация.
Не искам да го приемаш като заяждане, или да решиш че подлагам на съмнение разказа ти. Най-важно е че ти и тайнствената известна личност сте невредими, както и застраховките, които притежавате.

Карай внимателно и успех понататък.

Точно с 35км/ч изпуснах един завой защото влязох в дупка, помлях 2 коли и моята, смених 2 задни калника,заден капак,заден мост, окачването отзад, изправях купе, двете брони сменях, двата държача смених и с тези 35км/ч се завъртях точно 3 цели оборота с две блъснати коли.... така че съм доста съгласен че ударът може (даже Е) с 20-30км/ч

gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот gadniqt » Пон 13 юли 2009 15:30

Колега аз доколкото знам,няма да ти оценят щетите като за нови части(колата ти е доста стара).Така де приговтви се за някакви цени,все едно от морга си купуваш частите......това просто го знам от познати,че при над 10 годишни коли няма как да ти изплатят нови части.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 13 юли 2009 15:33

Не ставайте смешни, с 60км в неподвижна кола половината предница изчезва, колегата не е ударил бронята даже и въпреки това е лека щетата, тва не е повече от 20км/ч!!! За коли над 7000лв се ходи в Булинс Бояна, там ако искаш си я оставяш и ти я оправят без лев да дадеш, за по-ниско застрахованите се дават подаяния, тва е :)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 13 юли 2009 15:38

На хората дето си мислят, че е карано поне с 60-80-300км да кажа, краш тестовете на Euro NCAP се правят с 40 мили/ч и мисля всеки е виждал (или ако не е може да види в youtube) как половината от предницата, а на места и цялата предница, вече я няма.

40 мили ~ 65км

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Пон 13 юли 2009 15:39

S.Nikolaev написа:
wierdo написа:Това е удар с между 40 - 50 км/ч. При положение, че си се ударил в друг спрял лек автомобил, а не в стълб да речем или насрещно движещ се автомобил. С 20 км/ч дори решетката няма да си счупиш. Пластмасовите елементи по голфа ти имат известен допуск на деформация.
Не искам да го приемаш като заяждане, или да решиш че подлагам на съмнение разказа ти. Най-важно е че ти и тайнствената известна личност сте невредими, както и застраховките, които притежавате.

Карай внимателно и успех понататък.

Точно с 35км/ч изпуснах един завой защото влязох в дупка, помлях 2 коли и моята, смених 2 задни калника,заден капак,заден мост, окачването отзад, изправях купе, двете брони сменях, двата държача смених и с тези 35км/ч се завъртях точно 3 цели оборота с две блъснати коли.... така че съм доста съгласен че ударът може (даже Е) с 20-30км/ч

Нвзная за какви коли говорите,но аз с Голф 2 с 40 км смазах едно пежо 205 и смених само калник и броня а от пежото не ставаше нищо,защото след като го ударих го увих в един стълб.Така че неможете да ме съгласите че е карал с 20-30

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 13 юли 2009 16:21

Изображение
Ето това е удар с 80км/ч в бетонна стена почти челно (леко странично) така че удара на колегата е бил с ниска скорост при положение че се е ударил в джип.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 13 юли 2009 17:46

Колеги, радиатора от 1.8 ставали на 1.6mi ABU?
Както и маската на радиатора?

Някой може ли да ми обясни един въпрос?
Значи бронята ще я сменям защото е деформирана, гредата зад бронята свързана ли е с решетката/демек щивтовете на решетката дали влизат в нея, защото и те са накривени!
На снимката съм показал с червено за кои каналчета говора.
Другият въпрос е за първата снимка, това маска за фарове ли е или за радиатор или едно и също нещо?

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пон 13 юли 2009 18:23

Да щивтовете на решетката влизат в основата на бронята, а за тая пласмаса дет всъщност не е баш пласмаса държи фаровете, радиаторите, решетката и е едно цяло.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 13 юли 2009 18:47

Добре бе не мога да я разбера тая простотия - човека си ударил колата и сега света му е на главата а вие се надприказвате с колко се е блъснал!!!!! Ми блъснал се е, то да няма си гледа километража после да спори с форумджиите!!! Я малко съчувствие :evil:

По темата - квото и да те дадат от каското сигурно ще е малко. Замисли се дали ще я оправяш или ще е по-добре да я продадеш и да вземеш нова.. Не знам кой е по-удачният вариант за съжаление. Успех :(

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 13 юли 2009 18:59

Ето какво се случи с първия ни голф преди повече от година,застрахователя беше Бул-инс,платиха 1000лв,реално излезе 1700(за 15-20дена да е готова)
viewtopic.php?f=5&t=66946&hilit=%D0%A3%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84
Това го давам само като база за сравнение,не е било много отдавна,но сега има и понятие "криза",та съответно..нали..Иначе най-скъпото както винаги е боядисването.И в моя случай имах и някои "забележки" при застрахователя(това в интерес на истината намаля сумата),па овехтяване..и т.н.

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Пон 13 юли 2009 22:35

Pepi-s-passata написа:С риск да се приема като заяждане - това не е удар с 20-30км/ч. Удрял съм се с с 40, с 60, с 100 и 140, имам представа горе долу какво става след удара. Знам, че всеки удар е различен ама тва не е скорост 20-30 сигурен съм.

Успех с ремонта.

Колега искаш ли да ти покажа мойта тройка с 50 км/ч на какво прелича в спрял автомобил ауди а4 беще удара.Тоталка от БУЛ ИНС. Голфчетата са слаби и това всеки го знае ;)

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 14 юли 2009 10:52

Днес реших да припаля колата и установих че няма вода, налях 3литра и взе да тече от радиатора!
След инцидента се прибрах на самоход, от Мола на А.Стамболийски до вкъщи аз живея в района демек има няма километър и половина, може ли да съм повредил нещо за такова разтояние!
Преди да тръгна бяха минали около 2часа и половина!
Преди да дойдат куките 30мин и трябваше да я преместа 100метра пак на самоход!

Потребителски аватар
HeadshooteR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HeadshooteR » Вто 14 юли 2009 12:05

Колеги вижте , че целия удар е понесъл капака и решетката защото броните на тия джипове са по-високо от бронята на голфа.
Аз му вярвам на колегата че удара е бил с тази скорост .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”