От коя бензиностанция зареждате нафта?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От коя бензиностанция зареждате нафта?
Лукойл и то само на бензиностацията на бул.
Христо Ботев.

- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Откакто имам колата само на ОМВ сипвам, София, Стара загора, Бургас - само на ОМВ и скоро ми се наложи да правя ремонтче на главата и майстора каза, че вътре двг-то било ок, нагара бил в норма - предполагам това говори добре за нафтата на ОМВ
- aho_rabbit tdi
- Автомобил:
- Двигател:
предимно Лукойл,а зимата чат -пат и ОМВ
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
От както имам колата зареждам само от туби и съм много доволен. Виждам какво и колко спивам и е по-евтино. Според мен е важно "донора" да не е много крадлив и да не и сипва вода или други боклуци. Цедя хубаво и наливам. 20 000 км на стария Форд и вече над 25 000 на Голф-а 

- Student_pravo
- Автомобил:
- Двигател:
OMW u Петрол
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Лятото Sprint Diesel.
Зимата Alpine Diesel.
Зимата Alpine Diesel.
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
OMV или Lukoil !
- ace_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
salama написа:Здравеите колеги.Бабата(ТЪЩАТА![]()
) работи в- Luk oil бургаската рафинерия.Ставало е въпрос за горивата в различните бензиностанций в страната-по неини думи горивото от рафинерията излиза с еднакви параметри и показатели за всички цистерн зареждащи бензиностанций без значение на коя петролна компания носят лого,било то=SHELL / OMV / PETROL и тн...но по пътя на логиката трябвало на бензиностанцийте на LUK OIL горивото да бъде най добро щото си е техен продукт.Но накртако всички зареждат от едно и също място а горивото трябва да бъде еднакво-там възниква въпроса защо намираме разлики:отговорете си сами=навсякаде гледат да ни катурнат:аз лично гледам да зареждам от OMV знам от приятел работещ там че слагат доста добри добавки за гориво и тн...не че не зареждам и от LUK OIL,ама не мога да кажа че намирам драстична промяна в поведението на автомобила.В момента живея в италия и ако искате ми вярваите че колата ми къди повече и е по спъната с местната нафта,когато си идвам до БГ. и заредя OMV колата осезаемо я чуствам по добре.Поздрави на всички.
Време беше някой да похвали родните горива, за пръв път чувам, че някой колата му се спъва от "западен" дизел и се отпушва от българския...

Какъв е извода - италианците са по-големи цигани от нас. Нито колите вкарани оттам са читави, нито гировото им струва. 

- Leon777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лятото от Ромпетрол.
Зимата OMV Аlpine Diesel.
Зимата OMV Аlpine Diesel.
според мене по голямо значение има не коя верига,а конкретен обект..аз съм доволен от ОМВ на ракова болница..също Лукоил'а на бул.Т Каблешков е добра..Петрол срещу КАТ е зле..ЕКО също не съм доволен
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Повече от 3 години зареждам само Shell V-Power Diesel и съм довлен, пробвал съм от други места, но не съм оставал очарован, евтиния дизел на Шел също не ми харесва.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На Шел, просто там ми е удобно. Преди години съм работил на бензиностанция на фирмата като касиер. Та там всяка година идва фирма която чисти танковете под земята. От резервоар 50 000 литра изгребват 5-6 000 литра кал и боклуци. Представете си там където не е чистено въобще какво е. Това почистване се прави по големите вериги. Приказките за вода в горивото са митове, виждал съм го с очите си. Просто има толкова сензори че няма как да стане. Качеството на горивото зависи и от добавката която ползва конкретната верига. Иначе от рафинерията всичко излиза едно и също. Мога да го обясня доста по-подробно ама не ми се задълбава толкова. Всеки си има предпочитания. Сипвам на Шела на бул България.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Аз зареждам предимно от тубите (уж от ОМВ) и си слагам кастролската добавака ТДА
,но когато съм на колонката само на Ромпетрол.Колата има свсем друго поведение-върви много по-добре от на другите бензиностанции,харчи по-малко и работи по-тихо.Има си разлика БГ нафтата и тази на румънците 

Върни се в “Дизелови агрегати”