Въпроси относно Голф3 GTI 115hp!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Re: :-)

Мнениеот Slayera » Чет 23 мар 2006 10:32

Rumen_K написа:...

колега аз съм с GTI Edition 95г. и също съм много доволен,но ще се радвам да споделиш впечатленията си от 16в и ако може да направиш нещо като сравнение,че и аз се бях замислил за 16в.но просто на моя засега всичко си му е наред,а и аз си го поддържам.страх ме е да не попадна на някое издухано 16в и да се чудя кво да го правя и да ме е яд после :(
благодаря :)

Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Чет 23 мар 2006 11:10

ако си решил да си вземаш GTI оглеждай се добре, огледай поне 4-5 преди да си избереш :D иначе колата си заслужава - особенно 16V-то карам такова почти година и за парите които са мога да ти кажа че е един от най-добрите избори за подобен тип автомобил

късмет в избора 8)

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпроси относно Голф3 GTI 115hp!

Мнениеот warrior » Чет 23 мар 2006 15:52

emohrisstov написа:Здравейте!
1. Скъпа ли е по принцип поддръжката на ГТИ (двигател, окачване и т.н.)и ако да с колко по-скъпа е от поддръжката на Голф3 1.8 90к.с., примерно?
2. Ще има ли проблем евентуално да се сложи АГУ на този двигател(четох че няма проблем, ма аз пак да питам). Каква трябва да бъде: обикновена или газов инжекцион?
3. Колко горе-долу харчи едно ГТИ 115к.с. при нормално каране на бензин, чел съм в някои страници с характерситики на колите че харчели по около 8л/100км :shock , но това са сигорно заводските показатели, които ми е ясно че не са актуални. А еввнтулано на газ колко ще харчи?
4. Може ли да се намери хубаво ГТИ в България(за около 6000 лв), защото тук четох, че по принцип в чужбина не ги купуват за да ги карат кротко, ами напротив, да ги ръчкат здраво. Това означава ли, че тези, които са докарани тук, на по 10-12 години, вече за нищо не стават и са издухани отвсякъде?
5. И последният ми въпрос е относно возията на колата, защото не съм се возил на ГТИ.

такааа,... а сега:
1. поддръжката е околко 30 % по скъпа.
2. проблеми по различни от обичайните няма.
3. ми при нормално каране - 14/100 газ с климатик. пак газ - нормално каране междуградско 10 -11 газ/100 км.
4. може, за тази цена, но мисля 4е си струва да се дадата за по-новичко ГТ... колкото до това дали са издухани - ами на стара кола кусури да искаш... трябва да си готов с парици за поддръжка.
5. возията е доста твърда - ако сложиш и спортно окачване, отзад да се возиш става кошмар...

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 23 мар 2006 16:12

Rumen_K написа: Задължително го води до Юнитрейд (ако няма номера го качваш на пътна помощ) да го прегледат за удари, двигател, скоростна кутия.

Така, аз искам и за тва да попитам, щото и то ме притеснява доста. По принцип ако си харесам кола (в автокъща примерно) ще ми я дадат ли въобще да я карам някъде да я погледнат или ше се опитват да ме лъжат да мине " е тука при едно много добро :twisted: майсторче". Кажете какво ви е мнението по този въпрос.

Относно оглеждането, то е ясно че ще се гледа здраво, само дано излезне нещо, щото само да се обикаля залудо не е добре. :)

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

голф гти 115

Мнениеот koko_GTI » Чет 23 мар 2006 17:48

малко несъм съгласен със разхода на газ който е дал колегата WARRIOR, но може това да са неговите показатели. При мене разхода на ГАЗ на е: извънградско каране със средна скорост 140км. е 8/100, над 140км/ч од към 180км/ч вече е 9-10/100. В града ми харчи 10/100, а зимата 12-13/100, но все е на къси разстояния. Незнам ,но може това да се получава от газовата ми уредба / слагана е в ИТАЛИЯ/.Един приятел който е официален представител с брат си на ЛАНДИ РЕНЦО ми каза, че уредбата ми струва около 1300лв., ако тои сега трябва да я поставя. Незнам , просто исказвам и аз моето мнение , нека никой не се засяга.

Потребителски аватар
koko_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koko_GTI » Чет 23 мар 2006 17:55

Относно оглеждането, то е ясно че ще се гледа здраво, само дано излезне нещо, щото само да се обикаля залудо не е добре. :)[/quote] ЕМО ХРИСТОВ, идвай в Ямбол да видиш количката и те уверявам че ще си тръгнеш с нея. Ще ти хареса и вървежа и състоянието. Жената понякога ме базика , че на колата обръщам много повече внимание. ТОВА В КАРЪГА НА МАЙТАПА ДЕ:)

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пет 24 мар 2006 22:01

emohrisstov написа:
Rumen_K написа: Задължително го води до Юнитрейд (ако няма номера го качваш на пътна помощ) да го прегледат за удари, двигател, скоростна кутия.

Така, аз искам и за тва да попитам, щото и то ме притеснява доста. По принцип ако си харесам кола (в автокъща примерно) ще ми я дадат ли въобще да я карам някъде да я погледнат или ше се опитват да ме лъжат да мине " е тука при едно много добро :twisted: майсторче".

Ще споделите ли все пак какво мислите по въпроса? :D Малее сам почнах да се цитирам вече. :applause:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 24 мар 2006 22:12

Какво да ти кажа, ако решат да те прекарат, ще го направят, та ако ще и в завода на VW да я закараш :)

Всичко е късмет, съвета от мен е - гледай за дребни проблрмчета - неработещи пръскалки на чистачките, задна чистачка, по таблото всичко да свети и да работи - парно, вентилатори и т.н. Защото най-лесно е на джамбазите да ударят едно пастиране, да измият мотора и с някоя вълшебна добавка в маслото, могат да го направят супер читав за 1000-2000 километра, докато дребните неща са пипкави и никой не си играе да ги оправя, думите им обикновенно са - "Абе това за 10 лева навсякъде ще ти го оправят" :) А ако предният собственик е бил "правилен", няма да има неработещо парно и т.н. :)

Успех

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 24 мар 2006 22:12

Ми ако не ти дадат да я караш или не се навият да я караш в сервиз, търсиш на друго място. Много често като искаш да караш колата на сервиз и почват с номерата:
- изтекли са транзитните номера
- ако искаш докарай майстор тук, но колата не може да се кара изтекли са и номера

С две думи като видиш, че почват да се овъртат търсиш на друго място. Просто голяма част от тези дето продават коли са "малоумници" особено тея на Горубляне и като нещо не е в час по колата почват веднага да се зъбят. Много пъти пишат такива неща по обявата, който са смешни и нереални.

Видях ония ден 318ti компкакт 115konq 2000год., a такова БМВ компакт с мотор 1.9 115коня няма има само 105 и се води 105коня, а 318ti e 1.9 пак само, че 143коня. Просто някой път лъжат много, случвало ми се е да искам VIN номера на един автомобил и не ми го дадоха, защото имах спор с продвача и бях прав, а ония почна да вика "Ти мене ли ше ме учиш бе келеш аз 15години с коли се занимавам"

Струва ми се че има и доста мангали на автоборсите, от тях пък абсурд.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пет 24 мар 2006 22:41

Мерси момчета за отговорите!
Аз обаче продължавам да питам :D !
Като стана въпрос за Горублане, какво е положението там? Чувал съм доста коментари, и пак доста от тях бяха негативни. Може ли да се намери нещо читаво там? И аз съм говорил с някои от "търговците" там и на мен, като почна да разпитвам малко повече са ми се зъбили, не знам защо. Абе като цяло не са ми приятни тия типове там. Те даже не могат и да те "успят" като хората, седят там по цял ден и люпят семки и тва е. Карат ти се всеедно ше те бият още малко или ше ти дават колата за без пари. Не знам, нещо не ме кефи тва Горубляне, дето вика един приятел "Не ми вдъхва кураж" !
niikoo_1 написа: ...а ония почна да вика "Ти мене ли ше ме учиш бе келеш аз 15години с коли се занимавам"

Хаха, тва е яко! 8)

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пет 24 мар 2006 22:50

Ми половината там са нещастници има и много мангали. Попадал съм и на готини, които мога да нарека "търговци" и определено знаят как да подходят, но повечето имам чуството, че са с 8клас до голямото междучасие. Аз лично се правя на глупав и им слушам тъпотийте, че колата е на 90хил км. и т.н, няма смислъл да се спори, като го осетиш, че лъже или овърта отивай на друго място, коли бол.

Определено има и доста чивати коли, но трябва да се търси и да се прояви внимание, все пак колите навсякъде идват от едно и също място така, че гаранция няма никъде. Цените там са завишени с около 500-600лв. на повечето места, но всичко е въпрос на пазарлък.
Според мен не може да се каже, тук са читави колита, а там не.

Оглеждай се и по форумите, там също изизат, читави оферти. Не е вярна на 100% и другата теория "тоя щом я карал тая кола 1год в Б-я значи нищо не става от нея", защото мойта и на приятели колите в момента са в много по-добро състояние от това в, което са били преди 1година примерно на Горубляне.

Потребителски аватар
za6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот za6o » Чет 08 юни 2006 22:03

Ами остава и аз да си кажа моито наблюдения.
Купих си голф 3 2.0 GT 115 к.с. двигател AGG 97г(имам и аз въпросче защо колата ми е пълна инжекция а е GT) преди около 3 месеца за 7 и половина от дупница италянаска доволен съм много има си всичко. След това съм дал още кам половина за аларма документи и други такива . Бих препоръчал на всеки този модел поне аз съм много доволех. Доколкото за газта не мога да ти кажа карам си е на бенц все още. Подръжаката купих си ролка(някъква си за ремака) агренажен ремък и трите филтъра за 72 лв. :D бирекят.

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 08 юни 2006 22:11

za6o написа:Ами остава и аз да си кажа моито наблюдения.
Купих си голф 3 2.0 GT 115 к.с. двигател AGG 97г(имам и аз въпросче защо колата ми е пълна инжекция а е GT) преди около 3 месеца за 7 и половина от дупница италянаска доволен съм много има си всичко. След това съм дал още кам половина за аларма документи и други такива . Бих препоръчал на всеки този модел поне аз съм много доволех. Доколкото за газта не мога да ти кажа карам си е на бенц все още. Подръжаката купих си ролка(някъква си за ремака) агренажен ремък и трите филтъра за 72 лв. :D бирекят.

Колега залагам че е била без лаисни като е дошла и те такива са намерили просто

Потребителски аватар
za6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот za6o » Чет 08 юни 2006 22:44

Madj0 написа:
za6o написа:Ами остава и аз да си кажа моито наблюдения.

Колега залагам че е била без лаисни като е дошла и те такива са намерили просто

ти направо ме утрепа, за това не бях се сетил(ама и отзад го пише същото сега като се замисля :hmmmm ) брей

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Чет 08 юни 2006 23:11

Ми колко му е и на тавана могат да ти го сложат . Тъкмо ще шашкаш колегите GT а бяга като GTI :P

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”