привет,след като купих колата vw поло2000г.След два месеца кадето е малкият километраж ми изписва[serviz oil o1l]и мига посло се маха знам 4е е за важейдане на километри за следвахтата смияна
kakъв е редът за премахване!
сервиз на дисплея
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: сервиз на дисплея
plemon написа:Здравейте,
Наскоро си купих POLO 1.9 SDI, 1998г. (полицейския модел). Понеже и аз имах проблем с нулиране на индикацията service INSP след преглеждане на форума и 2-3 разходки до колата за проби успях да се справя с проблема по следния начин:След това пуснах копчето, изключих от контакт и повторих операцията - тогава ми изписа service ----
- задържах натиснато копчето за нулиране на малкия километраж
- дадох на контакт
- без да пускам копчето изчаках около 10 сек. (тук при мен изписа service OIL)
При следващото даване на контакт видях, че индикацията вече е нулирана.
Бих казал не 10 секунди ,а 20!
Важи за 6N от 11.97 до 99г и за 6N2
Като на 6N2 въпросното копче е показано на снимката с буквата А

- Daniel_Tsvetkov
- Автомобил:
- Двигател:
да тей саа...
и аз да се вмъкна относно копчето за нулиране на малкия километраж...на мене не ми бачка от известно време, но не мисля, че искам да отварям таблото...има ли някакъв прост начин да го оправя...(ако има някой маг тук да сподели кои думи да изрека хаха
) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Изкам да ви благодаря сърде4но ве4е вси4ко е наред!!!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Daniel_Tsvetkov написа:да тей саа...и аз да се вмъкна относно копчето за нулиране на малкия километраж...на мене не ми бачка от известно време, но не мисля, че искам да отварям таблото...има ли някакъв прост начин да го оправя...(ако има някой маг тук да сподели кои думи да изрека хаха
)
Отваряй смело , няма нищо страшно , единственото което трябва да разглобиш е да отделиш предпазното стъкло пред километражите от останалата част. В пластмасовата част на бутончето(което е кухо), има една гумичка която от страната на таблото е от проводим материал. Като натиснеш бутончето тази гумичка се опира между 2 контакта на платката и така се нулирва километража ,но при "злобни" натискания тази гумичка понякога застава накриво и така неможе да осъществи контакта. Като махнеш стъклото, с него излиза и бутончето ,а самата гумичка ще изпадне най вероятно. Напъхваш си я в бутона,затваряш таблото и готово. Не е нужно дори да отделяш буксите от таблото за да свършиш тази работа
много благодаря за полезната информация. Днес ми се появи service INSP. Сетих се че съм чел как точно се занулява ама като го видях трябваше да трагвам и нямах време. Сега като прочетох и го оправих. Мерси още веднъж и безаварииино на всички колеги. 

-
- Автомобил: VW POLO 6N2 1.4 TDI
- Двигател: AMF
Здравейте,
Благодаря за темата, и аз се сблъсках с този проблем, утре ще пробвам да нулирам.
Поздрави
Благодаря за темата, и аз се сблъсках с този проблем, утре ще пробвам да нулирам.
Поздрави
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”