показване температура на двигателя
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
показване температура на двигателя
Здравеите!Преди 3 седмици купих пасата с неработещи показания за температура и бензин ,закарах го на електричар той оправи да ми работят показанията на таблото до колкото разбрах се е оказало че проблема е бил в спойките на таблото .Но сега забелязвам че стрелката на температурата не отчита правилно температурата на двигателя , защото веднага след като я вземах от ремонт перката се включи при показание на стрелката от 80 градуса а днес се включи когато стрелката показваше 70 градуса и другото което ми направи впечатление температурата на двигателя се повишава много бавно съдя за това пак от стрелката .Изминавам около 4-5 километра а стрелката не показва дори 70 градуса за мен това не е нормално.Правя сравнение с предишната ми кола голф 3 .Интересува ме къде може да е проблема та стрелката за температурата да не показва вярно , в таблото или в някой датчик. Ако е в датчика проблема моля кажете къде се намира та да го сменя .Пасата е 1.8 ABS.Благодаря предварително за помоща.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: показване температура на двигателя
дат4ика на температура е на троиника на охлаждането които влиза кам блока отпред.Пробваи първо с него.Аз съм с сащия двигател и си има един резервен в колата в слу4аи 4е откаже 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моментите са два: неизправен датчик или допълнително вкараво съпротивление което ти изменя показанието.
Датчика представлява съпротивление с отрицателен температурен коефицент тоест при увеличаване на температурата съпротивлението намалява и ако от спойките или връзката някак ти се е увеичило съпротивлението на линията ще ти показва по малко от реалното.Другото е че датчика може да не отговяря точно за това табло да е с друга стойност аз при смяна на табло ми се появи разлика сега ми показва повече и реагира по бързо а преди ми показваше по малко и реагираше по бавно.перката се включва към 95 градуса така че се ориентирай по нея аз съм си сложил лампа която ми светва когато се включи вентилатора.ако преди ти е отчитал уреда правилно значи причината е в намесата на електричаря ако не пробвай с нов датчик и пиши после за резултата датчиците са два единия е за компютъра а другия за стрелката като откачиш куплунга на правилния стрелката ще ти падне а като го дадеш на късо ще трябва да се вдигне докрай
Датчика представлява съпротивление с отрицателен температурен коефицент тоест при увеличаване на температурата съпротивлението намалява и ако от спойките или връзката някак ти се е увеичило съпротивлението на линията ще ти показва по малко от реалното.Другото е че датчика може да не отговяря точно за това табло да е с друга стойност аз при смяна на табло ми се появи разлика сега ми показва повече и реагира по бързо а преди ми показваше по малко и реагираше по бавно.перката се включва към 95 градуса така че се ориентирай по нея аз съм си сложил лампа която ми светва когато се включи вентилатора.ако преди ти е отчитал уреда правилно значи причината е в намесата на електричаря ако не пробвай с нов датчик и пиши после за резултата датчиците са два единия е за компютъра а другия за стрелката като откачиш куплунга на правилния стрелката ще ти падне а като го дадеш на късо ще трябва да се вдигне докрай
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
измери си реалната температура в казанчето и я съпостави с показанието ...от там вече може да действаш според обстоятелствата както са ти казали колегите.. 

-
Благодаря за отговорите колеги!Каква марка и какъв цвят датчик трябва да купя и има ли някаква особенност при смяната му видях че има някакви зегери но видях и също че имам и датчик на радиатора да не би той да е за въпросната стрелка на таблото?
- Ko&ko
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали и термостата не е заклинил в отворено положение.
-
Здравеите!Днес сутринта проверих датчиците за стрелката на таблото се оказа не датчика на радиатора а датчика който е на тройника там има само един датчик. При махане на буксата освен че стрелката не работи трябва ли да се отрази на оборотите на двигателя или този датчик е само за показанията на таблото а не е и за информация за температурата на антифтиза към компа на колата ?При колко градуса на антифриза са фатални за двигателя и водят до прегряване ?Понеже в момента перката ми се включва на 70градуса стрелката на таблото показва толкова ,при показание от 80 градуса е вече опасно понеже най-вероятно антифриза е с температура от около 100градуса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом ти е един датчика значи ти е с четири кабелчета към него тоест при теб двата датчика са обединени единия е за стрелката другия за компа както си мислиш и след като си го разкачил оборотите можие да ти се променят защото от там взима инфо. За температурата не се притеснявай щом вентилатора ти се включва няма страшно. По принцип вентилаторите имат и втора степен (ако към вентилатора ти отиват три жици) така че лесно няма да прегрее. ами значи ако искаш да сменяш датчика отивай в магазина и взимай такъв като твоя при мен са два отделни един за компа и един за стрелката цветове няма да ти казвам че може да сбъркам
-
Днес проверих със съпротивление от 150 ома което сложих на буксата на датчика .Стрелката се вдигна едвам до края на белия сектор значи най-вероятно проблема е в самото табло като събера някой лев ще я закарам пак на електричар. Датчика засега явно не е за смяна според мен.