Здравейте колеги,
Карам Пасат Б3, 1989, моно, 1,8, с газ. Появи се следният проблем: Светна ми оранжевата лампа на таблото, която е индикатора за неизправност в системата на впръскване на горивото. ( има един нарисуван символ за високо напрежение под нея. Като светне и не иска да запали двигателя, дори не загасва. Преди светваше за секунда и изгасва, независимо дали двигателя запалва. Не мога да я запаля нито на бензин, нито на газ. Светвала е и друг път, но в движение, при висока предавка и ниски обороти, но като пусна педала за газта и се оправя. Сега обаче не загасва.
Някои имал ли е подобен проблем да ме насочи? Струва ми се, че е компютъра, но може и да греша.
Предварително благодаря!
Не иска да запали
- vinovniq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не иска да запали
пробвай да изключиш клеймата поне едната на акумулатора за 20-25 мин. и виж тогава може да ти е натрупало някаква грешка в компютъра.
Оказа се, че от замърсени кабели, при влажно време не може да направи добра искра. Почистих кабелите и сега чакам дъжд 
Благодаря на всички за отговорите

Благодаря на всички за отговорите

Съгласен съм. Пробвах и с изключването на акумулатора, преди да почистя кабелите, но нямаше ефект. Интересното е, че сега светва само при контакт и после лампата загасва. Въпреки всичко си трябва диагностика, няма да мине без нея сигурно.