Проблем с голф 3 дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
LODER
Автомобил:
Двигател:

Проблем с голф 3 дизел

Мнениеот LODER » Чет 16 юли 2009 0:13

Здравейтем имам следния проблем. Значи по едно време едната ми дюза започна да сълзи след което след известно време колата спря да пали. И пали само с спрей за принудително запалване. Ако да кажем е поработила малко после няма проблем да се запали отново без спрей но ако минат няколко часа, и трябва да се пали отново с спрей. Няколко човека ми казаха, че вероятно е от дюзата която е сълзяла защото е запушена.
Голф-а е 3-ка чист дизел 1.9. Интересуваме дали е възможно да е това причината, каква е цената на една дюза, и колко би излезнала цената за една смяна на дюзата?

Мерси предварително.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Re: Проблем с голф 3 дизел

Мнениеот milenski_77 » Чет 16 юли 2009 8:04

Колега причината за непеленето според мен може да се установи като се свалят всички дюзи и се пробват на стенд да се види как пръскат.
Ако има някоя да препиква е хубаво да се смени разпръсквача.
Най-хубаво е да се сменят всички разпръсквачи.В една дюза няма какво да се скапе освен разпръсквача.
Разпръсквачите са на цени от 20 лв/бр до 43 лв/бр. в зависимост от производителя.
Също така абсолютно задължитено е да се замери компресията като се свалят дюзите, за да не се окаже че е ниска и затова не иска да пали, както и подгревните свещи.
Като се свалят дюзите много добре се виждат свещите дали греят и как, че иначе е много зор да се свали особено тази зад помпата.
След всички тия процедури, ако всичко е наред и в норми една центровка на помпата и не би трябвало да имаш никакви ядове.
Като заключение моето мнение е че непаленето се дължи най-вероятно или на свещите или на компресията, но това е само предположение.
Ако се направят гореописаните процедури ще се разбере истинския проблем.
За цени немога да ти кажа, понеже аз на майстор не ходя а сам си правя колите.

LODER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LODER » Чет 16 юли 2009 8:13

От къде си? Явно ги чаткаш нещата ако може да ми кажеш къде да я погледна в Бургас. Иначе свещите са чисто нови сменени, но едната дюза по едно време сълзеше отгоре. Ако можеш да ми кажеш къде в Бургас може да ида да я погледнат качествено много ще се радвам.

Поздрави.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Чет 16 юли 2009 8:26

Колега от далеч съм.
Оряхово на Дунава.
За Бургас немога да ти помогна, но би трябвало във всеки по-кадърен сервиз за дизелови двигатели да те оправят.
Тоя мотор е много прост и всичко е механика.

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Чет 16 юли 2009 11:00

Здравей приятелю.Отиди в лозово.Спираш на центъра и питаш-всички познават въпросния дизелжия (Човека си разбира от работата и има доста добри машини и апаратура-тои е твоя човек),така или иначе сервиза му е на самия център.Успех

LODER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LODER » Чет 30 юли 2009 9:56

Здравей, а цените как са при него?
Горе долу колко ще излезе смяната на 4 дюзи?

Поздрави

Върни се в “Дизелови агрегати”