Б4 94 година 1.9 тди 90 коня въпрос за хидравлична рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
ninjaman
Автомобил:
Двигател:

Б4 94 година 1.9 тди 90 коня въпрос за хидравлична рейка

Мнениеот ninjaman » Пет 10 юли 2009 17:36

Вчера ми смениха хидравличната рейка, защото имах проблем с нея и откакто ми я смениха, волана почна трудно да се върти - нормално ли това ? Колата е пасат Б4 94 година 1.9 тди 90 коня.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Хидравлична рейка вьпрос

Мнениеот pas1.8mi » Пет 10 юли 2009 18:35

При старата рейка какъв е бил проблема?Как се е въртял волана?

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлична рейка въпрос

Мнениеот B4/101 » Пет 10 юли 2009 20:51

За мен не е нормално. Преди 3-4 месеца ми смениха и моята рейка (Пасат'95), като преди да я сменя волана беше много лек. Причината да сменя рейката беше появилото се теглене на волана в ляво. За да върви колата направо трябваше винаги да държа с известно усилие волана иначе колата се отклоняваше сама наляво. Отидох при едни прехвалени майстори в студентски град, смениха ми рейката, взеха ми двойно повече пари от уговореното и волана ми стана 2 пъти по тежък. Аман от пишман майстори...Не знам дали нещо може да се направи. Ако измислиш моля те сподели.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 11 юли 2009 9:21

И аз минах по същите перипети, но първия път ме излъгаха, че са я рециклирали а просто ми натегнаха новия пиньон. Така след... 2 години каране ме подразни и отидох в техническия, там като ми я разглобиха ми показаха как въпросния пиньон не е натегнат, а пренатегнат и е задрал в корпуса. Поправиха ми рейката както трябва и сега всичко е наред. Има вероятност обаче при теб колега да е станало моя проблем, а може също така ако си сменявал лагери на макферсона да са пренатегнати и те, а може и помпата и тя да е решила, че и трябва рециклиране, понеже ако не качва параметри като хората... Затова моя съвет е да отидеш до Техническия Университет и там да видиш какво е положението. Аз лично ако ми се наложи да правя такива работи бих отишъл пак там.

Късмет!

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Нед 12 юли 2009 9:04

dancing_niki написа:И аз минах по същите перипети, но първия път ме излъгаха, че са я рециклирали а просто ми натегнаха новия пиньон. Така след... 2 години каране ме подразни и отидох в техническия, там като ми я разглобиха ми показаха как въпросния пиньон не е натегнат, а пренатегнат и е задрал в корпуса. Поправиха ми рейката както трябва и сега всичко е наред. Има вероятност обаче при теб колега да е станало моя проблем, а може също така ако си сменявал лагери на макферсона да са пренатегнати и те, а може и помпата и тя да е решила, че и трябва рециклиране, понеже ако не качва параметри като хората... Затова моя съвет е да отидеш до Техническия Университет и там да видиш какво е положението. Аз лично ако ми се наложи да правя такива работи бих отишъл пак там.

Късмет!

Напълно подкрепям, ходил съм в ТУ щото и моя Пасат теглеше налява и съм доволен от хората там. Тогава ми смениха разпределителя на хидравлично налягане на рейката.

Потребителски аватар
kopsa
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Мнениеот kopsa » Нед 12 юли 2009 9:28

колеги хидравличната рейка може да се отпуска и да се стяга отидете някаде да ви я охлабят и воланите ви ще започнат да се въртят отново леко и без усилие :D

ninjaman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninjaman » Нед 12 юли 2009 10:20

Мерси колеги и аз си мислех че нещо трябва да се отхлаби на рейката ще отида пак при този сервиз кадето ми е смениха да я погледнат пак и ще напиша от какво се е дьлжи това

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Нед 12 юли 2009 20:07

Някой може ли да обясни как точно става това охлабване на хидравличната рейка и може ли човек сам да си го направи или пак трябва да тича по майстори?

Потребителски аватар
kopsa
Контакти:

Мнениеот kopsa » Пон 13 юли 2009 12:59

можеш и сам колега има едно бол4е на рейката което се намира откъм купето трябва ти половин оборот или един и това е цялата работа

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пон 13 юли 2009 16:18

Изображение Тук вижда ли се болтчето,Колега?

Потребителски аватар
kopsa
Контакти:

Мнениеот kopsa » Пон 13 юли 2009 18:53

тук не се вижда но мисля че трябва да е под ръката

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Вто 14 юли 2009 22:25

Понеже е за хидравлични рейки темата. Установих, че имам пробит маншон отляво - незабележима дупчица, но като се стисне и се вижда как образува капка. Губи ми и течност съответно, много по малко, но все пак се губи. Може ли да се смени само маншона или е тръгнала и рейката. Нямам представа как точно работят тези рейки и затова така...
Забравих - Б5 1998

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Вто 14 юли 2009 22:38

Лошо!Маншона само пази рейката от абразивен прах и влага!Ако е мокро означава,че вече изпуска масло!Абе лошо! :banghead:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Сря 15 юли 2009 14:01

Да, рейката е дала фира щом сълзи.

Един се оплакваше, че губел хидравлична течност, а не капело никъде. Това така докато на кръстовище при завой маншона не се пръснал и цялата насъбрала се вътре течност на земята.

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пет 17 юли 2009 1:33

Здравейте колеги, и аз карам Пасат Б4 1,8mi, 90 к.с, 1993 година.
Моля Ви за помощ, защото станах пишман вече от некъдърни майстори!
Есента на 2008 година един майстор в Бъкърена фабрика ми смени дясна кормилна щанга със се накрайниците! Хубаво, но маншона, който излиза от рейката не беше точно същия модел, ами по широк от към кормилната щанга и той съответно го приспособи(побългъри) с едно тампонче на което надена маншона и го стегна с свинска опашка към щангата! Да, ама този маншон се е бил измъкнал още веднага от тампончето и свинската опашка и през цялата зима предполагам са влизали всякакви мизерий при рейката. Около нова година забелязах, че губя хидравлично масло! Качих Пасата на канал и видях, че и рейката и помпата са започнали да текът и съответно веднага ми се наби на очи и измъкнатия(побългърен)маншон. От тогава до сега на няколко пъти сам го стягал но той веднага щом завъртя волана се вади пак!
Сега вече 7 месеца след това, теча в рейката ми се е ускурил до толкова вече, че доливам през 4 - 5 дни масло. Помпата също течеше но преди 10-тина дни е смених, и до сега от тази помпа, която сложих не е капнало нито капка масло. Волана ми стана по лек, но въпреки, че теча от помпата спрая маслото започна да се губи повече от преди да е сменя! Отидох при един майстор в София, който след като погледна колата от долу и видя, как всичко е плувнало в масло и маншоните на рейката са станали на салата(разядени от маслото)ми каза, че тази рейка, ако не се оправи в най-скоро време до месец-два вече няма да може да подлежи и на рециклиране! Сега от както започнаха жегите още повече започна да се губи маслото! Възможно ли е от този проклет маншон да ми е тръгнал целия проблем! Кажете ми, какво да правя? Дайте съвет? За майстори, цени? Моля Ви!!!

Върни се в “Passat”