Голям гаффф с антифриза....

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Voltureee
Автомобил:
Двигател:

Re: Голям гаффф с антифриза....

Мнениеот Voltureee » Пет 03 юли 2009 9:08

Здравей те , изчетох по темата със смесването на антифриза и малко съм притеснен.
Нека да започна малко по от далеко.
Средата на месец февруари имах една лека катастрофа която коства на застрахователя ми нови радиатори и предна броня.
колата беше отремонтирана в сервиз посочен от застрахователя , след като си я взех - установих ,че са ми смесили антифриза
при което веднага отидох да го питам кво става ,той естествено отрече да е смесвал два цвята и каза: "той си беше син аз само долях". Преди това колата беше с червен антифриз за това съм сигурен , и тъй като се претесник подпитах тук там ама ми казаха карай няма страшно.

Ииии така сега 4 месеца по късно по няква причина ми тече масло от задната част на гарнитурата на главата :horror:
не е много имайки в предвид , че доливам само с остатакът от 4л туба при смяната на 10к
но все пак се претеснявам с тея корозии дето споменавате ...
ще очаквам отговори дано да се размина. :D

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 03 юли 2009 11:51

Първо каква е колата, и второ според мен сигурно не е от гарнитурата на главата, а от гарнитурата на капака и се стича натам. Гарнитурата (на капака на клапаните) си смени с Victor Reinz първо и после ако продължава теча, тогава го мисли, не би трябвало да е много скъпо пък на наща марка им е навик да се разтича от там.

Поздрави.

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Нед 05 юли 2009 0:19

На времето баща ми караше Москвича със вода зимата източваше водата и сутрин наливаше нова.... Кво се правите че забравихте това време кога антифриз имаха само държавните газки .... Дали ще се развали колата :shock Какво говорите бе я се Опомнете.Двигателят да не е от хартия че да се разпадне :?: вътре има масло,бензин,високо налягане и температура да си Опечеш кибабчета на него,вие се чудите дали от антифриза ще се скапе :screwy не несте добре :No

Сега се сещам ми какво става ако Омесиш бензин 95 и 98 ? да източваме резервоара ли?

Последна промяна от galyaradeva на Нед 05 юли 2009 13:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 05 юли 2009 1:43

:applause: :063: mhihi :bowdown :drinking:

P.S. Между другото, някой думи започват и с буквата 'О' в Българския език.
P.S2. Това не е Москвич, и от чиста водица ръждясва, уплътнения се разтичат и подобни красоти. Ти ако не вярваш, пробвай, пък ела се Убади mhihi .

Потребителски аватар
Rijo
Автомобил: BMW e39
Двигател: M54B22

Мнениеот Rijo » Нед 05 юли 2009 4:09

galyaradeva написа:....

Точно така. Зима, преди работа наливам вода. Отивам пред офиса, чакам да исзтине, източвам, че е -10. В един леген и после с фуния в по - голяма туба от минерална вода. В асансьора си избърсвам ръцете с мокри кърпички и си оправям възела на вратовръзката. След 9 часа блъскане по клавиатурата и говорене по телефона си взимам тубата, връщам водата в охладителната система. Стигам до вкъщи и източвам.

Баси, как не съм се сети преди. И съм се прецакал да давам пари за антифриз. Хем карам Голф, не държавна Газка. :dummy:

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Нед 05 юли 2009 13:24

Rojo питай бе,все ще се намери някой да ти даде съвет.
Какво се хващате за думата вода,москвоч "О" дадах го като пример ... идеята беше друга но вие си знаете ваща ..не приемате критики.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 05 юли 2009 13:59

Какви критики бе :applause: , човек ако си е мърляч нищо не помага, винаги ще намери начин да направи далаверата, каквото и да прави.
И не ми казвай че говориш сериозно, първо помислих че си правиш як бъзик.

Потребителски аватар
valerius
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re:

Мнениеот valerius » Пет 17 юли 2009 8:38

HukuTy написа:колеги днес говорих с един пич дето много е в час...така че...ако някои направи като мен да знае...
По принцип от 500мл. нищо няма да стане, но в последствие, когато се наложи да се долива, доливайте чист концентрат (В моя случай Г12), ако не сте сменили цялата система преди това...
...та аз източих разширителния съд и налях само концентрат - взе около 750 мл. поработи малко да ги омеша и сега дори и на цвят го докарва :lol: :lol: :lol:
...иначе е доста КОФТИ да се смесват,защото се намалява мазителния ефект на антифриза и се повишава възможността от окисление на блока...
...и колеги да знаете СИН АНТИФРИЗ УНИВЕРСАЛЕН (както ми казаха на мен) ... НЯМА, Г11-син, Г12- червен тва е :!: :!: :!: :!:

С тия 750мл. Да беше източил цялата система и да беше сипал целия литър и другото вода и готово. чист си.

Потребителски аватар
nava6i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nava6i » Пет 17 юли 2009 13:41

Колеги ето още нещо интересно по въпроса за антифриза http://www.skodaclub-bg.org/forum/viewt ... 0%B8%D0%B7,мисля че това показва доста красноречиво какво се случва с двигателя при сипването на кофти антифриз.Тук някой пак ще каже,егати простотиите аз от колко време си карам с боза в охладителната с-ма и нищо му няма на двигателя,някой пак ще даде пример как едно време на Ладата,Москвича и т.н. или ще се заговори за прословутото пресичане на антифриза.Няма спор че двигателя ще работи с всякакъв антифриз,но въпроса е докога.Просто съвременните двигателии са по капризни към качествата на антифриза.Тук искам да попитам и маслото ли смесвате по този начин,да кажем карате с пълна синтетика,но при нужада капвате минерално,те и двете си смазват какво толкова.
Поздрави.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пет 17 юли 2009 13:47

Rijo написа:
galyaradeva написа:....

Точно така. Зима, преди работа наливам вода. Отивам пред офиса, чакам да исзтине, източвам, че е -10. В един леген и после с фуния в по - голяма туба от минерална вода. В асансьора си избърсвам ръцете с мокри кърпички и си оправям възела на вратовръзката. След 9 часа блъскане по клавиатурата и говорене по телефона си взимам тубата, връщам водата в охладителната система. Стигам до вкъщи и източвам.

Баси, как не съм се сети преди. И съм се прецакал да давам пари за антифриз. Хем карам Голф, не държавна Газка. :dummy:

хахахахаха, сори за спама, обаче процеса ми харесва страшно, ще взема и аз така да почна mhihi

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 01 авг 2009 18:28

И аз съм със смесен ,просто ми се наложи да долея и къде да търся червен ,и вече 3 та година си карам и нямам проблеми!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”