Запитване за амортисьор със спортна пружина?!
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Запитване за амортисьор със спортна пружина?!
За мен най-удачния варянт за пътищата ни са пружини 30/30,колата става приятно ниска,не се притесняваш като седнат 2ма човека отзад или пък я натовариш с нещо,че ще опират гумите в калниците или резервоара в асфалта.Има и едни тампони които се слагат между витките на пружините и повдигат малко задницата и издържа на товар или хора,ако са прекалено къси пружините.Аз лично съм ги ползвал и като знам,че ще пътувам на някъде с багаж ги слагам за 5мин и съм готов,но това беше като карах с 60/60.
Аз този проблем го имах със старите амортисьори с клякането, слагах подложки и т.н,не става и не става,кляка пак,проблема беше ,че пуржините ми бяха омекнали много,и като сложих спортните вече нямаше ядове!
и незнам, но май-ще рискувам да сложа обикновен амортисьор със спортна пуржина....
и незнам, но май-ще рискувам да сложа обикновен амортисьор със спортна пуржина....

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Аз моето Венто така го взех преди 6г. със спортни пружини и обикновени амортисъори ,но кой ти е разбирал тогава от такива работи...видя ми се колата с добра стойка и я харесах.Та на въпроса ,после си смених амортисъорите оригиналните ,защото ядяха гумите през грайфер сложих Габриел/маслени/ и вече 3 г. и повече нямам проблем пружините са същите.Бях решил отпред да сложа газови ,сложих и ми са разказа играта стана твърда като каруца на всяка неравност таблото подскача и ти заедно с него като пуканики в торба...
махнах ги продадох ги бяха на колата 3дни,сложих пак маслени амортисъори.Според мен колата със спортните пружини става малко по-ниска и малко по-твърдо вози отколкото с обикновени пружини и маслени амортисъри,това от личен опит и вярвайте ми,а аз къде ли не съм базикал по нея вече...
Отзад за да не опират гумите в ръба на калника имам втулки 20-30мм.Аз също си пазя много колата и я щадя през дупки и неравности и до сега джанта алуминиева на гуми 195/50/15 не съм кривил само лек баланс което е нормално.А за тези разбити предници май до карането и задкормилното устройство си зависи.. 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
150 000к/км живот хммм може ама в българия едва ли
тука ако 50 000 изкарат са за медал

-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:150 000к/км живот хммм може ама в българия едва литука ако 50 000 изкарат са за медал
мм не мисляя.. преди 5 години баща ми купи толедо от италия и преди 3 месеца чак му сменихме амортисьорите.. а тук в бг му бяха навъртяни до тогава над 80хил км .. и не се знае преди това още колко
та за същото толедо става въпрос какво да се прави със задните пружини.. днеска търсих в 1 магазин и ми казаха че за това толедо спортни пружини не се произвеждали.. а пък те мисля че са едно към едно с голф 2 или джета или венто зависи от кво са решили да му сложат

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Понеже и на мен ми се налага да сменям амортесьорите съм се насочил към нещо от този род
http://cgi.ebay.de/1-Satz-Sport-Stossdaempfer-Gasdruck-VW-Passat-35i_W0QQitemZ120428700945QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item1c0a1c2511&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A15|66%3A2|39%3A1|293%3A1|294%3A50
http://cgi.ebay.de/1-Satz-Sport-Stossdaempfer-Gasdruck-VW-Passat-35i_W0QQitemZ120428700945QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item1c0a1c2511&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A15|66%3A2|39%3A1|293%3A1|294%3A50
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
до tarikat89 колега тука говорим за спортна прожина и обикновен аморт. а не за сток ока4ване и колко са ни изкарали колите с сток ока4ване
-
- Автомобил:
- Двигател:
дам ясно.. ам взех да се съмнявам да не би да са умекнали пружините вече.. и се чудя дали да не ги сменя пак с обикновени .. или направо спортни да сложа.. и аз не знам вечее..
ам вмомента 1 човек като се качи отзад и гумите ми опират в калниците..
ам вмомента 1 човек като се качи отзад и гумите ми опират в калниците..
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
tarikat89 ако не е тайна каква марка бяха тези амортисьори дето сте ги смъкнали?Предстои ми смяна и колкото повече толкос по добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:tarikat89 ако не е тайна каква марка бяха тези амортисьори дето сте ги смъкнали?Предстои ми смяна и колкото повече толкос по добре.
кои кадето сме смъкнали.. старите предни дето смених или ?

-
- Автомобил:
- Двигател:
старите дето ги свалих бяха марка Viktor а новите които сложих са Bilstein ..
За тези, които искат да товарят повече: изберете си по-дълги и по-твърди шок-тампони от Powerflex. Те помагат на пружините да не се мачкат много, в сайта им пише, че са достатъчно здрави, за да работят постоянно, не само при удар.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Ако имаш предвид тези които се слагат на пружините между навивките ,точно с тях е най-голяма вероятност да счупиш пружината и то твърдата с малкото навивки /спортната/ 

Не, шок-тампоните са на стъблото на амортисьора, играят огромна роля, аз съм с такива.
http://www.powerflex.co.uk/i/product_im ... ochure.pdf
Само трябва да се съобрази дебелината на стъблото на амортисьора, височината на стария тампон+1,5-2см., както и да се помисли за захващането на прахоуловителя на новия тампон. При мен прахоуловителя се захваща отделно, затова и ми беше по-лесно.
http://www.powerflex.co.uk/i/product_im ... ochure.pdf
Само трябва да се съобрази дебелината на стъблото на амортисьора, височината на стария тампон+1,5-2см., както и да се помисли за захващането на прахоуловителя на новия тампон. При мен прахоуловителя се захваща отделно, затова и ми беше по-лесно.