Голф 6 - Дизел или бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 6 - Дизел или бензин

Мнениеот jordanpar » Пет 17 юли 2009 21:26

За да смекча представата за мен ще кажа че преди около 8 години някъде първата ми кола беше Голф 2 ГТ.Останал съм само с добри впечатления от марката.Само че не съм фанатик,а прагматик на тема коли.
Няма хубави и лоши марки коли,има такива които оправдават средствата хвърлени по тях за дадена цел,и такива които не.Както не мога да кажа че един дизелов голф е само хубава кола,защото горяла малко,така не мога и да кажа че АМГ63 е лоша само на база че гори 4 пъти повече гориво.Един автомобил е съвкупност от много неща,като най-важните от тях,които интересуват всеки са за каква цел ви е и колко струва първоначално.Всички разходи след това са субективни за всеки един собственик.Което за едни е много,за други е супер смешна цифра.
Виждам че колегата постнал темата е заложил на най-евтините варианти,та затова мисля че той акцентира на това колата му да е чисто нова.Както съм сигурен и че в други форуми е питал за техните актуални модели.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 17 юли 2009 21:30

LILO&STICH написа:Сега да ти отговоря,че всеки авто форум си има секция за сравнение с други марки коли
и тази секция се нарича-ГОЛФ 6-ДИЗЕЛ ИЛИ БЕНЗИН......така ли?!?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 юли 2009 21:31

точно така :idea:

Но както във всеки форум,съсредоточените теми в офф топа,обикновенно след 3-а страница отлитат вдруга тематика :kissy:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 17 юли 2009 21:34

ами точно там май идва твойта роля-да насочиш нещата пак по темата за да не става бозата която само губи време на хората които искат да научат нещо полезно а не да прочетат кой какво знае ,било или не то по темата

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пет 17 юли 2009 21:38

santo_trafficante написа:
kimif2008 написа:
jordanpar написа:Кия Сиииииииид,си е корейски автомобил.
Комънрейл имат още години преди фолксваген например.
Таблото им е по-красиво от Г6 дори,камо ли от Г5.
Имат си 10 еърбега,климатроник,фабрично монтирани УСБ и АйПод елементи.
И най-важното /все едно съм го написал с големи удебелени букви/: 5 години гаранция на цялата кола,7 на двигателя или 150 хиляди километра пробег.
С около 10 000 лева по-евтина от голфов еквивалент.
Нещо да кажете????
Ама темата все пак е за Голф6--бензинче нека си вземе запиталия колега.По-малко грижи на главата.

500лв обслужване на 15к? :shock а купи си кия?

а на другите нови автомобили колко е обслужването?докато са в гаранция
сигурно е безплатна :wink: еле в Порше.бг mhihi

голф5 1.4 тси 224лв

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пет 17 юли 2009 21:39

LILO&STICH написа:обслужването на киа сиид е от 350-450лв бре колега,на 15к км де( в гръцко го правят на 20к км).За някои от форума,тези коли са си "кенефи",за други, са си нормални коли.Според зависи какво е.Дизел или бензин.Ако гледаш това което е на сайта им като ценова листа,да ти каже,че неотговаря на истината mhihi

А по темата,дизела/бензина си има + и - ,като зависи от предпочитанията на шофера.

един колега има сийд 1.6 автомат 496лв :shock

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 юли 2009 21:46

kimif2008 написа:един колега има сийд 1.6 автомат 496лв :shock

убаво де,пак отплесвате темата за г6 mhihi

към Кими,
човече,нали се сещаш,че тея с киите дето четат форума тук(а те стават все повече,щото си карат и голфовете mhihi ) малко ни се чудят зацените на Тази тема ,защото те плащат само това за 15к км или пък за година,ако не правят километрите.Все пак,колите им са с 7 години гаранция :wink:

МОже да си продължим с теб и хитмен-а на лс,и да не пълниме темата повече :wink:

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пет 17 юли 2009 21:59

LILO&STICH написа:
kimif2008 написа:един колега има сийд 1.6 автомат 496лв :shock

убаво де,пак отплесвате темата за г6 mhihi

към Кими,
човече,нали се сещаш,че тея с киите дето четат форума тук(а те стават все повече,щото си карат и голфовете mhihi ) малко ни се чудят зацените на Тази тема ,защото те плащат само това за 15к км или пък за година,ако не правят километрите.Все пак,колите им са с 7 години гаранция :wink:

МОже да си продължим с теб и хриси на лс,и да не пълниме темата повече :wink:

:да: от мене последно към колегата;влез в шоурума на порше софия изток при приемчиците и ще видиш навсякаде листове с упътване как да караш кола с дпф филтър,тоест ако не спазваш определени неща гориш,толкоз за 1.6crtdiqr,и не взимаи дсг в.инфо,са отивай покарай ги и ще чакаме да се похвалиш :D

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 17 юли 2009 23:45

Аз не видях никъде да пише в заглавието Киа или Голф. И в офф-а може след 3-тата страница да става боза, ама нали тука сме в основния форум за ФВ?! И кво му ги предлагате тия к@@@фи, като човека си иска Голф и го е написал много точно. Тва, че бил по-скъп Голфа - ОК, като е тръгнал да си търси Голф си е направил сметка. То и аз отидох с 35к лв в Юнитрейд да си купувам Голф 5 преди 3 месеца и един познат ми вика ти си луд. Аз за тия пари, ще си взема S-класа на Х години...ми хубаво, жив и здрав да си.
P.S. Имам един познат с едно F430. Трябва ли да му дрънкам глупости, защо не си е купил GTR като той е по-евтин с един чувал пари, а на всичкото отгоре е по бърз и по-евтин за поддръжка?
Според мен взимай един Голф TSI и си свиркай.

ely102
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ely102 » Съб 18 юли 2009 11:43

аз тествах 1.6 бензин и 2.0 дизел има разлика в държането му на пътя не сам специалист но сам шофьор от 20г.Като слязох от дизела имах чувството че цял живот съм карала този автомобил.Може би има защо.Не изключвам и разхода му.....

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Съб 18 юли 2009 12:41

Аз съм за бензин!
Извън темата - Киа бяха актуални, когато Голф 5 беше 33000 лв, а Сийд -25000
Сега са на еднакви цени и трябва да си луд да си вземеш Киа.
:D

sasho99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho99 » Съб 18 юли 2009 13:29

Аз пък си мисля,че 1.4 без турбо ще е бая зле а с турбо дава 140 коня ..Представете си кво му е на двигатела 140 коня 1.4 ..Защо колите от 60те години дето са по 5-6-7 хиляди кубика и до днес вървят ?А 1.4 издухва за 2 години :)Не че 1.6 е много повече ама е 105 коня ...Вече е поръчъна 1.6 турбо дизел :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 18 юли 2009 14:13

Според мен ще се псуваш после с това 1,6ТД ама карай да върви.Ако можеш да го смениш до като не си я взел вземи си 1,9 или 2.0 ТДИ,триста пъти ще си по-доволен.Но това е мое мнение.Дано да бъркам за това 1,6ТД.

sasho99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho99 » Съб 18 юли 2009 14:18

1.6 = 1.9
при 2.0 повече разход и 5 коня отгоре ...1.6 е 105 а 2.0 е 110
Някъде видях че са писали,че ако е поръчка може да дойде читав ..Еми поръчка е и го чакаме до 2-3 месеца ..И ще видиме дано не стане така както казвате :D

sasho99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasho99 » Съб 18 юли 2009 14:52

jordanpar написа:За да смекча представата за мен ще кажа че преди около 8 години някъде първата ми кола беше Голф 2 ГТ.Останал съм само с добри впечатления от марката.Само че не съм фанатик,а прагматик на тема коли.
Няма хубави и лоши марки коли,има такива които оправдават средствата хвърлени по тях за дадена цел,и такива които не.Както не мога да кажа че един дизелов голф е само хубава кола,защото горяла малко,така не мога и да кажа че АМГ63 е лоша само на база че гори 4 пъти повече гориво.Един автомобил е съвкупност от много неща,като най-важните от тях,които интересуват всеки са за каква цел ви е и колко струва първоначално.Всички разходи след това са субективни за всеки един собственик.Което за едни е много,за други е супер смешна цифра.
Виждам че колегата постнал темата е заложил на най-евтините варианти,та затова мисля че той акцентира на това колата му да е чисто нова.Както съм сигурен и че в други форуми е питал за техните актуални модели.

Точно така виж как си ме разбрал..Карал съм пасат 1.9тди ПД досега..И главно залагам колата да ми е удобна и чисто нова..
Ако исках кола с екстри и гЪзария и да е бърза,щях да взема нещо втора ръка..Предлагаха ми С500 за 25 бона,ама не искам да карам и да плача :) и не искам кола втора ръка !
Макар,че е 1.6 тоя голф също си има ряз не е бавен :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”