Голф 6 - Дизел или бензин
Re: Голф 6 - Дизел или бензин
ами аз не разбирам много от коли но 1.9tdi го няма като опция при голфа но 2.0tdi e110k а голф 1.6tdi е 105k
някой може ли да коментира
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само за протокола при БМВ, Ауди и МБ задните ел. стъкла сещо се доплащат.
И още една особеност повечето японски или азиатски автомобили идват оборудвани на готови пакети (нива на оборудване) и от тях не може да се мърда и да се поръчва нещо допълнително или да се махне нещо.
Давам за пример, ако искаш кожен салон то трябва да си купиш ниво на оборудване Б (вместо А)но в ниво на оборудване Б освен кожата има още ксенон и люк и навигация.
А ако ти искаш само кожа или само люк без навигация няма как да стане.
Така са почти всички азиатски коли, тези които се сглобяват в Япония имат много голям срок на доставка, а не 2-3месеца както са европейските автомобили и затова са така конфигурирани на готови пакети.
Но за сметка на това европейския автомобил може да си го конфигурираш както искаш (от вида на кожата, дизайна на седалките, декративните панели, може да избираш м/у 3 вида навигация, фарове, 10 вида джанти,10мотора и още куп простотии) просто си правиш колата каквато искаш
това при азиатските автомобили го няма.
При азиатски автомобили обикновенно имаш към 3мотора и 3нива на оборудване.
Но ако искаш да сложиш на Тояга Куролата си джанти се оказва, че сравнително високото ниво на оборудване няма джанти.
Азиатски автомобили нямат и някой дребни неща дето повечето ламери дори не забелязват, а те са си съществени, като регулиране на двете седалки по височина, телескочино регулиране на волана (това е непознато на повече автомобили среден клас от япония, лумбално регуларане на седалките (това също е непознато), нормално работещ борд компютър, двузонален климатроник и още един хилята глупости.
За качеството на пластмасите няма да говорим, азиатски автомобили от край време се славят със спратанските си интериори (говоря за нормални коли, някой сега да не ми извади снимка на Лексус дето е с духалки от Тойота)
А 4те елстъкла вярно ги има и в най-елементарняи корейски автомобил, но в него няма много други неща.
А по темата 1.4ТСИ би бил моя избор 122к оня и към 200Нм ускорение от 0-100км/ч за под 10сек, въртящ момент от много ниски обороти, голям диапазон като всеки бензинов мотор върви от 2000 до 6000об/мин.
Честито.
А за мотора не се притеснявай нищо му няма, това, че един мотор е 75коня, а друг 122при еднаква кубатура не озчава, че първия ще е по-здрав и издържлив, престанете с това елементарно мислене. За пример ще ти дам VW 1.4 моно и 1.6 моно сътовенто 60 и 75 коня,са в пъти по-трошливи и малко издържили от 2.0 16клапана 150коня мотора пак на Голф 3, въпреки, че последния е много по "издеден"
Колите от 60те години (и не само) са вярно 5литра и вадят 160коня примерно, ама са с един долно разположен разпределителен вал с пъшродове с по два клапана на цилидър, с цилиднрови глави дето флоуват няколко пъти по малко въздух, с много ниска степен на сгъстяване и не могат и да си помислят за малко по-високи обороти, затова са малко коне, алуминия е бил чужд при изаботката на цилиндровата глава, директно връскване и принудителноот пълнене също
технолигийте се развиват.
Имам много стари коли с малки мотори дето още са в движение.
Бъди сигурен, че 1.4Турбо 122коня няма да се издуха и отделно от 2000 до 3000об/мин този мотор върви много повече от колко вървят обикновенните 1.4 80коня или 1.6 102коня от 5000 об/мин до 6500об/мин и прекъсвач, по тая логика за да движат купето с еднакво темпо спрямо 1.4ТСИ 1.4 и 1.6 се товарят с много повече обороти.
П.С мързиме да редактирам правописните грешки
И още една особеност повечето японски или азиатски автомобили идват оборудвани на готови пакети (нива на оборудване) и от тях не може да се мърда и да се поръчва нещо допълнително или да се махне нещо.
Давам за пример, ако искаш кожен салон то трябва да си купиш ниво на оборудване Б (вместо А)но в ниво на оборудване Б освен кожата има още ксенон и люк и навигация.
А ако ти искаш само кожа или само люк без навигация няма как да стане.
Така са почти всички азиатски коли, тези които се сглобяват в Япония имат много голям срок на доставка, а не 2-3месеца както са европейските автомобили и затова са така конфигурирани на готови пакети.
Но за сметка на това европейския автомобил може да си го конфигурираш както искаш (от вида на кожата, дизайна на седалките, декративните панели, може да избираш м/у 3 вида навигация, фарове, 10 вида джанти,10мотора и още куп простотии) просто си правиш колата каквато искаш
При азиатски автомобили обикновенно имаш към 3мотора и 3нива на оборудване.
Но ако искаш да сложиш на Тояга Куролата си джанти се оказва, че сравнително високото ниво на оборудване няма джанти.
Азиатски автомобили нямат и някой дребни неща дето повечето ламери дори не забелязват, а те са си съществени, като регулиране на двете седалки по височина, телескочино регулиране на волана (това е непознато на повече автомобили среден клас от япония, лумбално регуларане на седалките (това също е непознато), нормално работещ борд компютър, двузонален климатроник и още един хилята глупости.
За качеството на пластмасите няма да говорим, азиатски автомобили от край време се славят със спратанските си интериори (говоря за нормални коли, някой сега да не ми извади снимка на Лексус дето е с духалки от Тойота)
А 4те елстъкла вярно ги има и в най-елементарняи корейски автомобил, но в него няма много други неща.
А по темата 1.4ТСИ би бил моя избор 122к оня и към 200Нм ускорение от 0-100км/ч за под 10сек, въртящ момент от много ниски обороти, голям диапазон като всеки бензинов мотор върви от 2000 до 6000об/мин.
sasho99 написа:Аз пък си мисля,че 1.4 без турбо ще е бая зле а с турбо дава 140 коня ..Представете си кво му е на двигатела 140 коня 1.4 ..Защо колите от 60те години дето са по 5-6-7 хиляди кубика и до днес вървят ?А 1.4 издухва за 2 годиниНе че 1.6 е много повече ама е 105 коня ...Вече е поръчъна 1.6 турбо дизел
Честито.
А за мотора не се притеснявай нищо му няма, това, че един мотор е 75коня, а друг 122при еднаква кубатура не озчава, че първия ще е по-здрав и издържлив, престанете с това елементарно мислене. За пример ще ти дам VW 1.4 моно и 1.6 моно сътовенто 60 и 75 коня,са в пъти по-трошливи и малко издържили от 2.0 16клапана 150коня мотора пак на Голф 3, въпреки, че последния е много по "издеден"
Колите от 60те години (и не само) са вярно 5литра и вадят 160коня примерно, ама са с един долно разположен разпределителен вал с пъшродове с по два клапана на цилидър, с цилиднрови глави дето флоуват няколко пъти по малко въздух, с много ниска степен на сгъстяване и не могат и да си помислят за малко по-високи обороти, затова са малко коне, алуминия е бил чужд при изаботката на цилиндровата глава, директно връскване и принудителноот пълнене също
Имам много стари коли с малки мотори дето още са в движение.
Бъди сигурен, че 1.4Турбо 122коня няма да се издуха и отделно от 2000 до 3000об/мин този мотор върви много повече от колко вървят обикновенните 1.4 80коня или 1.6 102коня от 5000 об/мин до 6500об/мин и прекъсвач, по тая логика за да движат купето с еднакво темпо спрямо 1.4ТСИ 1.4 и 1.6 се товарят с много повече обороти.
П.С мързиме да редактирам правописните грешки
Ми лично аз не търся мощност,а по скоро комфорт и издръжливост..Незнам защо съм по-склонен към дизела,ама карай вече е поръчан 
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дизела си е много добър избор, 1.6ТДи не съм имал възможност да карам, но предполагам, че колата ще се движи много прилично и икономично с този мотор.
Голф Мк6 е много добре балансирана кола (да не казвам най-прилична в този сегмент в момента) и почти няма неправилен избор що се отнася до двигатели, единствено не бих взел 1,4 80коня и 1.6 102коня, всичките останали предлагат добро сътоношение м/у цена/разход/вървеж.
Голф Мк6 е много добре балансирана кола (да не казвам най-прилична в този сегмент в момента) и почти няма неправилен избор що се отнася до двигатели, единствено не бих взел 1,4 80коня и 1.6 102коня, всичките останали предлагат добро сътоношение м/у цена/разход/вървеж.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
на 3та или 4та страница съм показал разхода на 2.0тди,а разхода на 1.6тди какъв ще е???
На 1.6 тди го дават 4.7 извънградско 5.7 в града ..Направо не ми се вярва ..
-
Zeroday
- Автомобил:
- Двигател:
Ама има ли хора който смянтат че като е 1.4 и е 170кс /или 122, 140 и т.н/ той винаги е на 200НМ и 170 кс... При 1800 оборота е на примерно 110 нютона и 60 кс..казвам примерно не съм ги смятал..т.е както го караш така ще ти се отплати..
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
sasho99 написа:На 1.6 тди го дават 4.7 извънградско 5.7 в града ..Направо не ми се вярва ..
Че това харчи повече от моята барака,извън градско.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Като купиш голфи 6 остава да се похвалиш 
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
passat123 написа:Като купиш голфи 6 остава да се похвалиш
Имай късмета да не сложиш снимки

- ^SpArCo^WRC
- Автомобил:
- Двигател:
StS написа:passat123 написа:Като купиш голфи 6 остава да се похвалиш
Имай късмета да не сложиш снимки![]()
вземай дизела

- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
sasho99 написа:Аз пък си мисля,че 1.4 без турбо ще е бая зле а с турбо дава 140 коня ..Представете си кво му е на двигатела 140 коня 1.4 ..Защо колите от 60те години дето са по 5-6-7 хиляди кубика и до днес вървят ?А 1.4 издухва за 2 годиниНе че 1.6 е много повече ама е 105 коня ...Вече е поръчъна 1.6 турбо дизел
къде па видя че 1.4тси се здухва за 2години?
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
Zeroday написа:Ама има ли хора който смянтат че като е 1.4 и е 170кс /или 122, 140 и т.н/ той винаги е на 200НМ и 170 кс... При 1800 оборота е на примерно 110 нютона и 60 кс..казвам примерно не съм ги смятал..т.е както го караш така ще ти се отплати..
между 1700об. и 4500об. е на 220нм.
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Сега ще дам едно мнение,което ще има доста наредби.Поради големи спорове кой с какъв двигател ще кажа след разговор с роднина който кара нова дизелова и нова бензинова кола с почти днакви характеристики като коне и кубатура.Мога да кажа,че мнението само ми се потвърди-дизелова кола се взема само,ако се кара много ама много в града и е голяма,а в бг се взема само заради прословутата икономия.Бензиновата кола си е кола,няма спор коя е колата за кеф,за издръжливост и кеф и като цяло.Много добре съм слушал колеги и приятели,които карат дизел и не съм чувал и един който да каже,че си я купил за да и се кефи,никой не казва хубава е или ме кефи.Всеки я взема заради икономия.Така,че махнем ли тази икономия съм сигорен,че ако се поставят на кантар и е без значение тази прословута икономия 90% ще карат бензинки.Наистина не искам да задължвам с моето мнение,но мисля,че в бг много хора са забравили за кефа от карането и всеки гледа да си прави тънки сметки от гориво.Не искам и да обидя никого,нали сме тук за обмяна на опит и мнения.Лека вечер на всички и безаварийни милиони километри.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”