въпросът ми е някой слагал ли е хидравлика за волан на голф 3 1.4 ABD ???
за рейката знам че лесно може да се смени с такава за хидравлика , но маслената помпа дали може по някакъв начин да се прикачи към ремъка на двигателя ... и от кой точно ремък се задвижва ангренажния или пистовия ???

въпрос за хидравлика волан голф 3 1.4 ABD
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: въпрос за хидравлика волан голф 3 1.4 ABD
никой ли нищо не знае ... ако някой има мнение по въпроса нека пише ...всякаква информация е по добре от никаква информация
- Openeye
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип хидравличната помпа на колите, които са фабрично направени с хидравлика на волана се върти от пистовия ремък (този който върти генератора т.н.)
Ангренажния ремък върти разпределителния вал и водната помпа на двигателя. Не ти препоръчвам да правиш нещо там.
Ангренажния ремък върти разпределителния вал и водната помпа на двигателя. Не ти препоръчвам да правиш нещо там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок сега остава само да му намерим местенце къде да го сложа..... да попитам дали ще се намери отзивчив колега който има голф 3 1.4 с хидравлика (знам че има такива защото когато навремето го копувах ми предлагаха такъв и сега се тюхкам що не го взех, ама нали ми беше далече)
Ако се намери такъв колега нека пише или щракне една снимка поне да видя къде са го забили отгоре при генератора или отдолу и колко е голям , щото отдолу, отзад на двигателя май няма да се събере....
Ако се намери такъв колега нека пише или щракне една снимка поне да видя къде са го забили отгоре при генератора или отдолу и колко е голям , щото отдолу, отзад на двигателя май няма да се събере....
-
- Автомобил:
- Двигател:
някой има ли наблюдения .... къде точно седи масления компресор
i3v3a3n написа:някой има ли наблюдения .... къде точно седи масления компресор
ако гледаш откъм гумата, на всички фолксвагени стои най-долу и е насочен напред. хваща се за стойката на водната помпа
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
i3v3a3n написа:ок сега остава само да му намерим местенце къде да го сложа..... да попитам дали ще се намери отзивчив колега който има голф 3 1.4 с хидравлика (знам че има такива защото когато навремето го копувах ми предлагаха такъв и сега се тюхкам що не го взех, ама нали ми беше далече)
Колега аз съм с ABD и хидравлика, ама не влизам толкова честичко, та съм ти пропуснал питането. Ти май вече си свършил работата, но ако все пак ти трябва снимка, кажи.

-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на всички за отзивчивостта ... мисля че има значение за мен тази тема , поизясних си малко нещата .... Браво на колегата със снимката върши работа
Сега искам да попитам колегата със АБД 1.4 дали ще му представлява проблем за снимка въпреки че е ясно къде е ... както на горната снимка , но ме интересува има ли климатик колата , защото явно това е от значение ...
при мен на местото на хидравличната помпа е поставен компресора за климатика и всичко се върти на общ ремък (пистовия), което не е добре , при колегата по горе със снимката е по добре направено, помпата на отделен ремък, даже и компресора трябва да е на отделен ремък , защото инече натоварването на самия ремък ако е един ще е много голямо лесно ще се скъса , ще свири ... така че трябва да избирам или да имам хидравлика или да имам климатик ... ???
ако някой има решение по въпроса нека пише... ако е възможно и снимка на разположенито на сичките тея джаджи...
Нищо не съм правил още не ми остана време , занимавам се с 2 субарота та ми глътнаха времето ... нито части съм накопувал , нито имам ориентация все още дали може да стане , явно ще трябва да приспособявам нещо от различни модели ...
Сега искам да попитам колегата със АБД 1.4 дали ще му представлява проблем за снимка въпреки че е ясно къде е ... както на горната снимка , но ме интересува има ли климатик колата , защото явно това е от значение ...
при мен на местото на хидравличната помпа е поставен компресора за климатика и всичко се върти на общ ремък (пистовия), което не е добре , при колегата по горе със снимката е по добре направено, помпата на отделен ремък, даже и компресора трябва да е на отделен ремък , защото инече натоварването на самия ремък ако е един ще е много голямо лесно ще се скъса , ще свири ... така че трябва да избирам или да имам хидравлика или да имам климатик ... ???
ако някой има решение по въпроса нека пише... ако е възможно и снимка на разположенито на сичките тея джаджи...
Нищо не съм правил още не ми остана време , занимавам се с 2 субарота та ми глътнаха времето ... нито части съм накопувал , нито имам ориентация все още дали може да стане , явно ще трябва да приспособявам нещо от различни модели ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”