Съвет за возило до 10000 лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за возило до 10000 лв
Чудомир написа:...
Мерси за линковете: Знам, че Шкодата е много добро решение, но това е загубена кауза да убедя човека за Шкода...Накратко - отпада. Двете ФауВета са с клима, а не с климатроник - също отпада като вариант. Единствено толедото е на пръв поглед апетитно.
Явно дизела си е избор 1 заради градското. Ше се огледам натам. 90 пс. дизел слагали ли са го на Толедото?
...
Мерси за бензиновите препоръки. Дизелите 105 и 115 пс за ПД, нали?
...1.6 никой не кара доброволно, пък камо ли на Пасат...
Дай го насам този човек - да види, че не е толкова страшно да караш Шкода. Аз карам всеки ден и някак оцелявам

В началото изискването беше за климатик, а не за климатроник, а и това, което съм ти предложил са просто извадки от мобиле-то - има доста приличен избор за тия пари. А точно това толедо ми се вижда малко скъпичко, но, както казах, това са просто примерни обяви.
Според Аутодата, на Толедо '99-'04 единственият ПД мотор е ARL/150кс. Всички останали са 90/110кс и не са ПД.
1.9тди 105кс и 115кс са ПД само.
За 1.6 бензин си много прав, има доста теми за тоя мотор в голяма кола и преобладават мненията, че не е добра комбинация. Аз съм карал Пасат с 1.6 - не е ужасно, но определно не е добре. Зависи от човека - собственика на този пасат много си го харесваше. Но 2.0/115кс е много по-добре от 1.6/101, а разходът не е много по-висок.
StS написа:...2.3 в града ако ще ходиш на гонки..
А това са пълни глупости.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
И какви са групостите !? За града 2.3 ..кое му е изгодното че ще гори 15-17 !?
- mitko66
- Автомобил: MK8 eTSI DSG
- Двигател:
още един глас за Октавия 1.
Със солидни аргументи (каквито има десетки-статистики, класации за клиентско задоволство, тестдрайв, мнения на собственици и т.н) можеш да убедиш човека.
Винаги са ме учили да избирам най-доброто съотношение цена-качество, смятам, че марката шкода след 99 г (с фабия1) напълно олицетволява перфектното съотношение...все пак най-модерният завод на ФВ груп се намира в ...Млада Болеслав!
Със солидни аргументи (каквито има десетки-статистики, класации за клиентско задоволство, тестдрайв, мнения на собственици и т.н) можеш да убедиш човека.
Винаги са ме учили да избирам най-доброто съотношение цена-качество, смятам, че марката шкода след 99 г (с фабия1) напълно олицетволява перфектното съотношение...все пак най-модерният завод на ФВ груп се намира в ...Млада Болеслав!
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
+1 и от мен за октавия1 от 4години карам октавия1 1,9тди мога да кажа че е много здрава икономична и подръжката й не е скъпа
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
А за Opel никой нищо не каза.Тия Opel Vectra или полицейска Astra(около 2000-та година говорим). Само че не знам дизеловите им мотори ПД ли са или само нафтова помпа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не гледай километрите, когато избираш! А и 192 000 км. съвсем не са много за 8г дизел.
StS написа:И какви са групостите !? За града 2.3 ..кое му е изгодното че ще гори 15-17 !?
Не съм коментирал дали е изгодно, а дали е по-добре от 1.6. Моето мнение е, че 2.3 е МНОГО по-добре от 1.6, когато иде реч за Пасат. Без значение дали ще се кара в града или не. Нямам намерение да те убеждавам, просто споделям какво мисля.
Пълни глупости са това, което написа по-горе, а именно, че 2.3 е за гонки.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
за пасат 1.8т и тди 110 мулета мисля аз
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Тая обява не е реална
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Мършав, 1.6 за града е отличен избор това че ти си рейсър, си е твой проблем поне не говори глупости на хората, тези от ФВ явно са некадърни а ти най-ги разбираш нещата, аз споделих личен опит и мнение, просто ти говориш пълните глупости за 2.3 за градско,за двигател спрян от производство и т.н а 1.6 го има все още и в Ауди даже, ама не те тези инжинери са някакви глупави мазохисти..
Друг вариянт е че на тебе може да не ти пука за разхода дали ще е 11 или 20/100 ама на хората им пука.. Не казвам че е супер но за нашите условия става, човеса изришно казва че е за града.. ако беше казал че ще кара по мигистрали само, W8 ли щеше да му кажеш..
С здраве, повече няма да пиша в темата защото виждам накаде отиват нещата.
Успех на Чудомир!
Друг вариянт е че на тебе може да не ти пука за разхода дали ще е 11 или 20/100 ама на хората им пука.. Не казвам че е супер но за нашите условия става, човеса изришно казва че е за града.. ако беше казал че ще кара по мигистрали само, W8 ли щеше да му кажеш..
С здраве, повече няма да пиша в темата защото виждам накаде отиват нещата.
Успех на Чудомир!
Последна промяна от StS на Нед 19 юли 2009 18:03, променено общо 1 път.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
2.3 върви колкото 1.8т само че лапа 2 до 3 литра отгоре даже май са едни и същи киловати
- golf rlZZZ
- Автомобил:
- Двигател:
Никъде не видях да пише че търсим само кола от ФВ груп(въпреки че 99% от предложенията са там),за това ще дам няколко предложения извън ФВ:
-Митсубиши Галант 2.0 16V след 98г(личен опит-невероятен автомобил,до 10 000 има добри)газ се слага лесно
-Пежо 406 2.0 16V след 97г(бащата кара сега-много е доволен)и тук газифицираното е безпроблемно
-Роувър 75 2.0 евтина за поддръжка и много комфортна
избора на двигатели при тези модели има,аз съм споменал тези които балансират вървеж и сравнително икономичност.
Успех в покупката!
-Митсубиши Галант 2.0 16V след 98г(личен опит-невероятен автомобил,до 10 000 има добри)газ се слага лесно
-Пежо 406 2.0 16V след 97г(бащата кара сега-много е доволен)и тук газифицираното е безпроблемно
-Роувър 75 2.0 евтина за поддръжка и много комфортна
избора на двигатели при тези модели има,аз съм споменал тези които балансират вървеж и сравнително икономичност.
Успех в покупката!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”