Голф 6 срещу новата Астра

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Re: Голф 6 срещу новата Астра

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 20 юли 2009 20:27

За мен голф 6 е ненадминат автомобил от към интериор и най-вече погледнато от екстериорна гледна точка.Особено изпълнението GTI е меко казано впечатляващо :bowdown .Отностно фастрата нямам много супер лативи,не ми харесва,но Опел Астра H е много по добро.Новата е малко бозава от към визия,куц дизайн.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 20 юли 2009 20:35

Е на това викам готина Астра: http://cdn-www.rsportscars.com/images/o ... 011600.jpg

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 20 юли 2009 20:47

Колко от вас до месец-два ще купуват новата астра или голф6,колко са ги карали поне една смяна масло време,че да давате мнения за тях.На времето когато актуален беше Голф3,вие лади ли карахте???
Некоректно е когато си виждал едно нещо на снимка,да говориш за него като че ли ти е в гаража.
В света има и други марки коли освен фолксваген,и щом доста от тях са от десетки години на пазара,значи се купуват.Няма по-добър показател за даден продукт,от това че някой се бърка в джоба и го купува,а не кой какво бил написал за него в нета.
И ферари не се карат много по нашите пътища,но не мисля че това означава че са грозни и безлични коли,нали така.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 20 юли 2009 21:00

e сега като няма да ги купуваме да не си говорим за коли ли...тва не пречи да обсъждаме поне дизайн на екстериора и интериора...А скоро сигурно ще се включат колеги,дето имат инфо от 1 ръка,дето ги имат тези коли(астрата още не се продава)...просто съм избързал с темата 10 години :mrgreen: тогава като станат кошници за по 1000 евро ще пусна тема,коя да си купя... :Mr Green Fun

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 20 юли 2009 21:16

Не,аз разбирам че гроздето е киселичко,но 4 страници тема и нищо конкретно да не може да се извлече като полза,ако ще е да трупнем едно-две мнения,да дойде петъчния спаминг пак.
А и в другата тема голф6 бензин или дизел,колегата вече сподели че очаква колата скоро.Така че към края на годината може да даде поне едностранно мнение за голф6.
Чудно как все още няма тема за цвят на кола.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 20 юли 2009 21:24

jordanpar написа:Чудно как все още няма тема за цвят на кола.
:063: :063: :063: :063:

Така аз мога да добавя че, кой що годе кадърен на тема техника човек имащ 35к ще си купи нещо различно от Г6 !? При условие че гледаме кола от "Голф" класа.. Както и да го въртиме по-добър избор няма.. Все така си мисля. Но мога да призная едно "С" класата е по-добра от голфа, но онова е Мерцедес все пак и ценовия диапазон е лекинко различен...

Успех на Всички !

Астрата изглежда като китайско менте сделано в Турция от цигански табор..

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Пон 20 юли 2009 22:35

Пичове нз какво харесвате в астрата на мен лично не ми харесва,няма база за сравнение голф6 срещу този опел :screwy

Потребителски аватар
shi187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shi187 » Пон 20 юли 2009 22:52

Ами каквото и да кажа ще повторя само казаното до тук. Бих казал, че Opel не е марка автомобил (като цяло), която бих си купил, независимо от финансовите ми възможности и предлагането. И за да не съм ОФФ, ще кажа, че тази "Астма" с нищо (като визия) не може да ми хване окото. Силуета напомня на някое семейно китайско комби, което с нищо не може да ме впечатли. Интериора е интересен (поне от снимките които разгледах), но кола не се избира, само заради интериор. Колкото, до двг.; окачване и т.н., там не съм компетентен и немога да дам мнение. Колкото до Golf-а това за мен си е модерната класика. Всичките поредици имат по нещо общо с предшественика си, което запазва идентичността на модела, като цяло. Golf, независимо коя поредица, неможе да бъде объркан с никоя друга кола. Аз лично ако имах финансовата възможност не бих се и замислил кое от двете да избера за свой бъдещ автомобил, и сигурно винаги ще си остана заклет голфаджия mhihi

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Пон 20 юли 2009 23:04

Лично на мен ми допада в пъти повече голфа не ,че карам голф и тнт просто голфа си е по хубав :mrgreen:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 21 юли 2009 0:26

vw_manqk написа:Пичове нз какво харесвате в астрата на мен лично не ми харесва,няма база за сравнение голф6 срещу този опел :screwy

В полза на Голфа --ДА!!!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 21 юли 2009 1:22

jordanpar написа:Колко от вас до месец-два ще купуват новата астра или голф6,колко са ги карали поне една смяна масло време,че да давате мнения за тях.На времето когато актуален беше Голф3,вие лади ли карахте???
Некоректно е когато си виждал едно нещо на снимка,да говориш за него като че ли ти е в гаража.
В света има и други марки коли освен фолксваген,и щом доста от тях са от десетки години на пазара,значи се купуват.Няма по-добър показател за даден продукт,от това че някой се бърка в джоба и го купува,а не кой какво бил написал за него в нета.
И ферари не се карат много по нашите пътища,но не мисля че това означава че са грозни и безлични коли,нали така.

Баце, защо не си смениш начина на изказване, защто верно дразниш 100% от потребителите?

Явно си човек които не кара VW или просто човек, които няма симпатии към марката. Аз да те питам къв го дървиш тука тогава?

Да за мен има само една марка и тя е VW, а щом е VW това е равно на Голф. Останалото е без значение. Ако искаш да изкараш Астрата по-добра или която и да била, точно тук.... ми не си познал пич. Още повече, Голф 6 си заслужи почитното място на вечния 1-ви, в неговия клас. Кои си ти, че да оспорваш това?

Недей го дава толкова от високо, обиждайки потребителите, защото нито ни знаеш какви сме, колко печелим и какво караме.

Гледал ли си някога "Фенът"..... може да получиш бегла представа, какво е марката за повечето потребители, особено ако успееш да вникнеш в първите изречения на сценария.

Aйде жив и здрав и по-полека :wink: !

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 21 юли 2009 8:32

Искрено се надявам думи като дървиш ,пич,баце да си ги редактираш,просто защото на мен не ми харесват казани за мен.
Както виждаш,аз не се обръщам лично към някой,не обиждам и не определям някого си като еди-какъв,а само констатирам.
Ако желаеш да ми говориш,направи го на ЛС,а не в обща тема,за да видят всички как навя и нася оня джорданпар,противника на фолксваген.Браво,ти си МЪЖ,аз си взех поука от назидателният ти и подплътен с факти и културно поднесени данни тон.
И не четеш темите внимателно,което води и до твои грешки.Споменал съм,че първата ми кола е голф2 ГТ и не съм останал с лоши спомени,но с течение на годините и колкото повече автомобили сменя човек,толкова повече истини открива.
Та вместо да ме заклеймяващ като еретик на марката фолксваген,да ми пишеш в стил начална учителка наказваща първолак,научи се че другите потребители на интернет също имат право да посещават тоя форум,ти не можеш да им държиш сметка,както и да имат различно от твоето мнение.Та вземи се в ръце и ми се извини в следващото си мнение тук.
Ще помоля и модератор да вземе отношение,не съм на 19 години да търпя подобна инфантилност.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Вто 21 юли 2009 8:49

morfei1 написа:
jordanpar написа:Колко от вас до месец-два ще купуват новата астра или голф6,колко са ги карали поне една смяна масло време,че да давате мнения за тях.На времето когато актуален беше Голф3,вие лади ли карахте???

Баце, защо не си смениш начина на изказване, защто верно дразниш 100% от потребителите?

Явно си човек които не кара VW или просто човек, които няма симпатии към марката. Аз да те питам къв го дървиш тука тогава?

Да за мен има само една марка и тя е VW, а щом е VW това е равно на Голф. Останалото е без значение. Ако искаш да изкараш Астрата по-добра или която и да била, точно тук.... ми не си познал пич. Още повече, Голф 6 си заслужи почитното място на вечния 1-ви, в неговия клас. Кои си ти, че да оспорваш това?

Недей го дава толкова от високо, обиждайки потребителите, защото нито ни знаеш какви сме, колко печелим и какво караме.

Гледал ли си някога "Фенът"..... може да получиш бегла представа, какво е марката за повечето потребители, особено ако успееш да вникнеш в първите изречения на сценария.

Aйде жив и здрав и по-полека :wink: !

Колега дай го по-спокойно,никой не иска да ти го оспори-от голфа по-убаво нема, и е най-красив и е най-бърз,тва се подразбира ,обаче има различни хора с различни мнения,а това не е секта,а форум,или аз се бъркам,така че всеки си има мнение и има право да го изрази коректно?!А ако се сравняваш с Де Ниро във фенът-много жалко за теб,това пример за абсолютна крайност,граничеща с лудост.
ЯА това е тема за обективно сравнение на 2 автомобила,а не тема да се хвалиме че голф е най-продаван,защото има разлика.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 21 юли 2009 8:53

Моля придържайте се към темата :wink: За лични контакти и коментари има лични съобщения.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 21 юли 2009 9:11

Окей, по темата... Голф винаги е изглеждал консервативен. Но точно тук е силата му... Дизайнът, според мен, му придава солиден вид, лесно доловима е отпратката към предишните поколения. По този начин VW изглежда изключително дълговечен, а и още по-добре - изпипан. Асоциацията е ясна - правим 6 поколения, няма как да не е перфектен. Няма как, обаче, да си мисля същото и за Опел. Да, Опели съм карал достатъчно. Новата Инсигния ми направи особено добро впечатление. Същото важи и за Астра. И до там... Дизайн еднодневка. Няма как да поставя Инсигния до Пасат CC или Астра до Голф. Те са несравними, защото са различни като концепция. От тук нататък всичко е по вкус, а както знаем в това няма нищо лошо. Да, бих седнал в някой нов Опел с голямо удоволствие... просто удоволствието ми във VW би било още по-голямо.

За техническата страна на нещата... след като почна да припечелвам повече и започна аз да си поддържам такава кола - тогава мнение (не обичам градски легенди).

Мое си мнение :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”