Спешно моля за помощ и адекватен съвет за проблем с Голф 3..
Re: Спешно моля за помощ и адекватен съвет за проблем с Голф 3..
моят абф правеше сащите номера от дачика на хол
При мен беше от комутатор същия проблем но той върви заедно с бубината.ако при теб не са заедно може да е от там..
- jijibs
- Автомобил:
- Двигател:
Бенз. помпа не работи, когато не работи и мотора, респ. датчика на Хол не подава сигнал. Това е с цел безопастност примерно при катастрофа, помпата да спре да подава бензин, след като не работи мотора. С други думи ако не е датчика на Хол е помпата (предпазител, реле, кабели, букси, клеморед и т.н.) Вероятно прави беля помпата.
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз ще заложа на бензиновата помпа. Имобилайцера пре мен правеше проблем само при палене и никого в движение, но са възможни изключения 
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за спама колеги но тези проблеми с гасненето на моторетката в движение са абсурдни!Карам съм няколко марки коли,но такъв проблем не съм имал и не съм допускал,че може да има.Веднъж и моя мотор (2Е,голф 3 ГТИ) така изгасна и след 10-ина минути запали,все едно не е гаснал.Следващото гаснене вече беше след около 3 месеца и нямаше палене.Оказа се бубината (с нея май е и комутатора).От тогава съм нямал проблем,но фолксвагена се изложи много в очите ми.Сега като тръгна някъде на път и се чувствам длъжен да раздавам молитви да не вземе да спре моторетката и тогава да се чудя кой от всичките тези варианти (а те не са малко) с проблемите може да е.Или да си сложа резервен двигател с пълно оборудване и да сменявам частите по магистралите!Ако беше един колега с такъв проблем,нямаше да пиша,но за съжаление не е един... Айде безаварийна и дано да не се бъгват повече немските двигатели,че е кофти изживяването!
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Kosiosteff написа:Колеги, рано се радвах. Пак същото, проблема го има. Чудя се дали да сменя бензиновата помпа или да не бързам още. Днес ще я оставя на майстора дето я прави и му казах, че няма да я взимам докато не намери проблема.
Колега имах същия проблем като твоя. Гаснеше ми чат-пат. Смених бобина+комутатор, свещи, делко втора ръка си взех с *ибания датчик на Хол. На диагностика даже бях, там 2-3 часа какво ли не ми премериха и погледнаха. После като теб я закарах на познат майстор. Един месец ми стоя колата при него! Един, 1, one, цял един месец. Брат ми я кара вечерта към 9-10, изгасне и няма палене...На сутринта идва майстора - пали си от раз. Накрая се предаде. Оказа се бензиновата помпа. Ама това накрая ми излезе 3 месеца без кола. Ето ти и моите премеждия:
viewtopic.php?f=5&t=110411
-
Kosiosteff
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички колеги. Ще сменям бензиновата помпа. То се е видяло. Всичко друго съм сменил. 
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
bohema72 написа:Явно вървиш по моите пътеки...Миналата седмица смених датчика на Хол,карах 3 дена и пак проблем,гасне,спирам,тръгвам.И една вечер въобще отказа да запали дори.Смених бензиновата помпа/установи се че е заминала/ и сега,поне за сега нямам ядове
Трети ден вече откакто смених бенз.помпа и нямам проблем,само че едно нещо не мога да разбера....карам на газ,а ми гаснеше
,е тва не мога да разбера- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
караш на газ ,пък сменяваш бензиновата помпа

- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз затова още си блъскам главата,но пък я видях старата,беше заминала 
- valka
- Двигател:
Kosiosteff написа:Благодаря на всички колеги. Ще сменям бензиновата помпа. То се е видяло. Всичко друго съм сменил.
Така на сляпо аз хвърлих над 200 лв на вятъра.
Просто като ти изгасне и не иска да запали, ако можеш все пак, отиди отзад и виж дали стига точец до бензиновата помпа. Стига ли ток и не пали значи е тя.
-
Kosiosteff
- Автомобил:
- Двигател:
Така, вчера смених бензиновата помпа, не работеше добре пробвахме я и прекъсва. Добре, смяна и готово и днес сутринта пак жена ми си остана в средата на бул. Черни връх и край колата изгасна и не ще да запали. Остана ми само датчика на Хол. Сега ще сменям и него и ако и това не е незнам вече. В безизходица съм:-(
- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега ,преди да сменяш датчика на хол ,свали и огледай добре бушониерата за хлабави връзки ,имах подобен проблем прекъсваше ми захранването и всичко спира !!- помпата не върти,не хвърля искра -здраво бех я закъсал ,но случайно открих хлабава връзка /сега карам с бобина в жабката и нов датчик на коляновия вал/
успех!!
успех!!- valka
- Двигател:
Kosiosteff написа:Така, вчера смених бензиновата помпа, не работеше добре пробвахме я и прекъсва. Добре, смяна и готово и днес сутринта пак жена ми си остана в средата на бул. Черни връх и край колата изгасна и не ще да запали. Остана ми само датчика на Хол. Сега ще сменям и него и ако и това не е незнам вече. В безизходица съм:-(
Ами колега, аз като сменях реших във възходяща градация да вървя - от по-евтините към по-скъпите чарколяци. Затова първо взех цяло делко втора ръка с въпросния датчик на Хол (40лв мисля беше), след това смених бобината+комутатора (нова Беру - 100 лв). И накрая (накрая понеже най-честите проблеми при тия признаци са датчика в Хол-а, бобина/комутатор, бенз. помпа) остана помпата - оригинале 180 лв, китайка 90 лв. Ама понеже пак не бях сигурен, забравих за колата за месец (писах вече къде съм я закарал). И като съм писал за цени, става дума за Г3 1.4 ABD-нце.
-
Kosiosteff
- Автомобил:
- Двигател:
Така, мисля че разрешихме проблема. Сега ще споделя с вас за какво става дума. В началото явно бобината е била отишла и дойде електричар на място (бях закъсал на Долни Богров), и я смени. Това добре, но новата бобина се оказа по-малка като размер от старата. Поради тази причина човека, който я сложи първо не я е бил закрепил добре и второ не я беше замасил към мотора както беше а беше направил маса мотор-акумулатор. И чак днес моят майстор при който си ходя по принцип рекъл да пипне бобината и какво да види:
Нажежежна жестоко и едва ли не се откачила и е пред падане. Плеснахме се по челото и веднага се светнахме къде е проблема, а може би и вие вече се досещате. При всяко друсване на колата бобината подскача, съотетно не е замасена и там си хвърчат искри, комутатора отказва от време на време и от там двигателя полудява и оборотомера също а бобината не се пипа. Така след всичко това хубаво закрепихме бобината на мястото и направихме и и хубаво замасяване. Трябва да ви кажа че все едно не карам моята кола. Двигателя замърка колата поема, набира бързо, няма придърпване, гаснене и т.н. След всичко написано се оказа че проблема е бил елементарен. Въпреки това вчера преди да открием проблема си купих за 87 лв датчик на Хол и за всеки случай смених О-пръстена на делкото. Така, излиза че след около 700 лв дадени до тук, проблема е можело да се реши само с новата бобина за 100 лв и готово. Както и да е мисля че проблема е решен. Благодаря на всички за съветите и разбирането. И внимавайте при кой електричар ходите и дали го бива щото моя май не го бива много:-)
Нажежежна жестоко и едва ли не се откачила и е пред падане. Плеснахме се по челото и веднага се светнахме къде е проблема, а може би и вие вече се досещате. При всяко друсване на колата бобината подскача, съотетно не е замасена и там си хвърчат искри, комутатора отказва от време на време и от там двигателя полудява и оборотомера също а бобината не се пипа. Така след всичко това хубаво закрепихме бобината на мястото и направихме и и хубаво замасяване. Трябва да ви кажа че все едно не карам моята кола. Двигателя замърка колата поема, набира бързо, няма придърпване, гаснене и т.н. След всичко написано се оказа че проблема е бил елементарен. Въпреки това вчера преди да открием проблема си купих за 87 лв датчик на Хол и за всеки случай смених О-пръстена на делкото. Така, излиза че след около 700 лв дадени до тук, проблема е можело да се реши само с новата бобина за 100 лв и готово. Както и да е мисля че проблема е решен. Благодаря на всички за съветите и разбирането. И внимавайте при кой електричар ходите и дали го бива щото моя май не го бива много:-)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”