нулиране на грешки за PASSAT 6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

нулиране на грешки за PASSAT 6

Мнениеот passat6 » Пон 20 юли 2009 17:58

Здравейте колеги. За пореден път ми светва сигналната лампа на таблото за това, че имам проблем с въздушната въглавница в седалката. Наколко пъти я нулирах на стенд. Някой знае ли дали може да се нулират грешки от компютъра чрез бутоните на таблото или през буксата, както се нулира смяната на маслото.
Иначе за проблема на самия аербег вероятно ще трябва да сменя цялата захранваща линия от буксата до самия аербег тъй като вероятно има прекъсване в подвижната част под седалката. Предварително благодаря.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: нулиране на грешки за PASSAT 6

Мнениеот dobrin » Пон 20 юли 2009 18:43

Нулирането, или изчистването на грешки, може да бъде извършено чрез VAG Com през диагностичната букса, не и с бутоните на таблото.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 20 юли 2009 19:31

passat6 написа:Здравейте колеги. За пореден път ми светва сигналната лампа на таблото за това, че имам проблем с въздушната въглавница в седалката. Наколко пъти я нулирах на стенд. Някой знае ли дали може да се нулират грешки от компютъра чрез бутоните на таблото или през буксата, както се нулира смяната на маслото.
Иначе за проблема на самия аербег вероятно ще трябва да сменя цялата захранваща линия от буксата до самия аербег тъй като вероятно има прекъсване в подвижната част под седалката. Предварително благодаря.

Тъкмо това щях да ти казвам - чистенето няма да реши проблема... Че тоя В6 не е ли гаранционен още? Ако още е в гаранция пращай го в Юнитрейд да си му берат дертовете. Ако не е - лошо!

Само едно уточнение: VAG-COMа трябва да е поне версия 704 със съответния кабел, защото с по-старите (примерно 311, 409 - ККL) ме съмнява да стане - Пасат В6 е с директна CAN-линия...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 20 юли 2009 22:01

оже да се ползва софт и кабел за ОБД2

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Пон 20 юли 2009 22:47

Благодаря. Пасата не е в гаранция. Ако си купя кабел и кача софтуеъра мога ли да го ползвам на лаптопа. Има ли от къде да си сваля софтуеъра и да си купя кабел.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 20 юли 2009 22:53

Погледни в 'Продава' -> 'Платени обяви'
Много хора предлагат подобна стока.

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Съб 29 авг 2009 18:04

Реших проблема като напръсках буксите под седалката във веригата на въздушната възглавница със специален спрей за контакти. Явно поради прахта и замърсяването губят контакт. След това нулирах за пореден път на стенд.

Върни се в “Passat”