Здравейте колеги. За пореден път ми светва сигналната лампа на таблото за това, че имам проблем с въздушната въглавница в седалката. Наколко пъти я нулирах на стенд. Някой знае ли дали може да се нулират грешки от компютъра чрез бутоните на таблото или през буксата, както се нулира смяната на маслото.
Иначе за проблема на самия аербег вероятно ще трябва да сменя цялата захранваща линия от буксата до самия аербег тъй като вероятно има прекъсване в подвижната част под седалката. Предварително благодаря.
нулиране на грешки за PASSAT 6
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: нулиране на грешки за PASSAT 6
Нулирането, или изчистването на грешки, може да бъде извършено чрез VAG Com през диагностичната букса, не и с бутоните на таблото.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
passat6 написа:Здравейте колеги. За пореден път ми светва сигналната лампа на таблото за това, че имам проблем с въздушната въглавница в седалката. Наколко пъти я нулирах на стенд. Някой знае ли дали може да се нулират грешки от компютъра чрез бутоните на таблото или през буксата, както се нулира смяната на маслото.
Иначе за проблема на самия аербег вероятно ще трябва да сменя цялата захранваща линия от буксата до самия аербег тъй като вероятно има прекъсване в подвижната част под седалката. Предварително благодаря.
Тъкмо това щях да ти казвам - чистенето няма да реши проблема... Че тоя В6 не е ли гаранционен още? Ако още е в гаранция пращай го в Юнитрейд да си му берат дертовете. Ако не е - лошо!
Само едно уточнение: VAG-COMа трябва да е поне версия 704 със съответния кабел, защото с по-старите (примерно 311, 409 - ККL) ме съмнява да стане - Пасат В6 е с директна CAN-линия...
Благодаря. Пасата не е в гаранция. Ако си купя кабел и кача софтуеъра мога ли да го ползвам на лаптопа. Има ли от къде да си сваля софтуеъра и да си купя кабел.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Погледни в 'Продава' -> 'Платени обяви'
Много хора предлагат подобна стока.
Много хора предлагат подобна стока.
Реших проблема като напръсках буксите под седалката във веригата на въздушната възглавница със специален спрей за контакти. Явно поради прахта и замърсяването губят контакт. След това нулирах за пореден път на стенд.