Здравейте колеги,
Счупена ми е антената на поло комби, намера се на капака отзад. Може ли някой да ми каже от къде да си намеря оригинална такава или да си взема от тези дето ги продават по магазините, и как се сменя?
счупена антена на поло комби 99г.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: счупена антена на поло комби 99г.
верочтно антената ти е на тавана , а не на задния капак.
Оригинална ще е трицифрено число от фолксваген....
Варианта е или от морга или някаква измислена но новичка.
Аз бих заложил на новичка, макар и ментак.... новото си е ново...
Отзад като отвориш багажника, горе на тавана има една пластмасова гредичка, издърпва се нагоре, на щипки е, после под тавана (между кората и ламарината ) ще видиш болта на антената , трябва да има и кабел....
Развиваш, разкачаш , завиваш закачаш , закопчаваш пластмасата и си свиркаш.
Някои антени имат и вграден усилвател, затова първо я отвори антената, и ако до нея стига и + 12 волта, си купи такава с усилвател. Препоръчвам, леко да намажеш болтовете и клемичките на новата антена с грес, това ще предотврати окисляването и ще подобри контакта (ползвай графитна грес, трябва ти съвсем мъничко, колкото да е мазно). Не пръскай с контактен спрей, след време се изпарява и пак се окислява и ръждясва всичко....
Успех. И направи снимки как го правиш та да гледат и другите хора как става...
Оригинална ще е трицифрено число от фолксваген....
Варианта е или от морга или някаква измислена но новичка.
Аз бих заложил на новичка, макар и ментак.... новото си е ново...
Отзад като отвориш багажника, горе на тавана има една пластмасова гредичка, издърпва се нагоре, на щипки е, после под тавана (между кората и ламарината ) ще видиш болта на антената , трябва да има и кабел....
Развиваш, разкачаш , завиваш закачаш , закопчаваш пластмасата и си свиркаш.
Някои антени имат и вграден усилвател, затова първо я отвори антената, и ако до нея стига и + 12 волта, си купи такава с усилвател. Препоръчвам, леко да намажеш болтовете и клемичките на новата антена с грес, това ще предотврати окисляването и ще подобри контакта (ползвай графитна грес, трябва ти съвсем мъничко, колкото да е мазно). Не пръскай с контактен спрей, след време се изпарява и пак се окислява и ръждясва всичко....
Успех. И направи снимки как го правиш та да гледат и другите хора как става...

- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Според мен варянта е някоя морга защото там ще е доста по евтина от магазина а и от магазина не се знае на какъв боклук можеш да попаднеш въпреки че е нова
- vanka76
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега за изчерпателния отговор! Ще се занимая тези дни и ще гледам да има и снимков материал.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
kacarov_dupnitsa написа:Според мен варянта е някоя морга защото там ще е доста по евтина от магазина а и от магазина не се знае на какъв боклук можеш да попаднеш въпреки че е нова
А ка си вземеш от моргата е "оригинална" , на точно 15 години, и ако една студена спойчица играе лоша шега при студено време, от септември просто при потегляне на път оставаш без радио ...
-
Uneek
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Аз за 5 лв си взех страхотна антена - имитация на оригиналната. Потърси по магазините за автоаксесоари, има ги... Също има и някакви лъскавки ама не си падам по тях 
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Да непускам нова тема да питам че неоткрих за моя проблем: значи ръждясала е и немога да я отвия(неми хваща ВЕЧЕ хубаво радиото) пробвах с клещи но превърта и незнам какво да правя.Дайте някакви идеи ако можете как да я демонтирам за да я сменя или поправя.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”