Избор на лаптоп помощ ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ReD_LiNe
Автомобил:
Двигател:

Избор на лаптоп помощ ?

Мнениеот ReD_LiNe » Нед 19 юли 2009 19:56

Здравейте колеги решил съм да си взема лаптоп но немога да избера . За сега съм се спрял на Toshiba satelite u400-156 заради размера на дисплея и сравнително добрите му характеристики :roll: Лаптопа ще го ползвам за персонални чели интернет, музика и от време на време и някоя игричка :lol: Ако може някой с преки впечатления от модела или марката като цяло да изрази мнение и дали си заслужава тая машинка парите :lol:
Също така приемам предложения за друга марка с горе долу същите (а може и по-добри)
характеристики но да е за същите пари + - 100 лв може и с по-голям дисплей .
Всяко мнение ще ми е от голяма помощ.
http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/bg/product/Satellite-U400-156/1058135/toshibaShop/false/

Последна промяна от ReD_LiNe на Нед 19 юли 2009 19:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на лаптоп помощ ?

Мнениеот chefito » Нед 19 юли 2009 19:57

ЛС на musura!

Потребителски аватар
ReD_LiNe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ReD_LiNe » Пон 20 юли 2009 12:26

:roll:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 юли 2009 12:32

Жената е с тошиба сателит L-300,и е доста доволна.Това и е втория такъв лаптоп(първия го откраднаха),и машинката работи доста добре.И за първия и за този мога да кажа,че си заслужават парите.Не знам този на каква цена е,но характеристиките са му малко по-слаби от на този дето го взех за жената.И е по-малък.От технополис го взехме за 1070лв.Дават и на лизинг и то доста лесно,и бързо.За 15 минути дават отговор.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 20 юли 2009 13:53

1. Dell
2. Lenovo (на IBM дъщерна фирма)
3. HP

В тоя ред..
Така са ме учили по-големите :)

П.П. Въпреки, че тия дни ще направя 2 години откак си купих един Packard-bell, в началото батерията му държеше 3 часа, сега е на 2, но за 2-годишен период според мен е перфектно...

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 20 юли 2009 14:07

ISRalien написа:1. Dell
3. HP

За тези двата съм съгласен,ама тва леново......
В работата имаме един такъв.Е толкова смотан лаптоп не съм виждал.Който съм питал за тази марка и е работил с нея,всеки казва,че такъв боклук няма.Но това вече си е въпрос на избор.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 20 юли 2009 14:47

ISRalien написа:2. Lenovo (на IBM дъщерна фирма)

Леново купи подразделението на IBM за производство на PC, а не е дъщерна на IBM. Иначе Леново е китайска фирма.

Потребителски аватар
batbobo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batbobo » Пон 20 юли 2009 18:37

Един глас от мен за Леново
Работих на леново като служебен - перфектно се държеше
Сега имам 3 лаптопа леново пак са служебни но този път аз съм ги плащал
т.е. Фирмата е моя - не бих заложил на друга марка в момента
Съвет - от официялния сайт на леново си търсиш ресейлър в бг и искаш от техните промоции
Обикновенно нашите ресейлъри ти обръщат цената от $ в евро но пак излиза доста евтини
Последния който купих е таблет беше намален от 1800$ на 780$ моментно - улучих момента
Тук пристигна за 10-тина дни и с ДДС излезе около 700Е с включена Виста бизнес и даунгрейд към ХР
С две ръце препоръчвам марката до сега 2 години не съм имал проблеми с Lenovo
Да не говорим че имат един бутон ако се скапе съвсем го натискаш и ти връща заводските настройки,
Таблета е с тъчскрийн и т.н. и т.н
Имам впечатления и от другите марки и специялно Тошибата също според мен е доста добър Вариянт
Леновото е повече бизнес клас.
Малко аутлет от леново ЦЪК
Но сам си решаваш

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 20 юли 2009 18:55

1. Dell /36 месеца гаранция/
2. HP /24 месеца гаранция/
3. Packard Bell /24 месеца гаранция/
класацията според мен е така. Само че цените се различават от тея на Тошибата. Ползвам два Dell-a, единия вече 3 години, а другия половин година. Доволен съм. Но не ти трябва 13,3 инча, много е малък и обикновенно е по-скъп от 15,4 инчов. Ако искаш да играеш игри, и от време на време да гледаш някои филм или да ровиш из нета си търси по-голям дисплей. В крайна сметка и един Asus мисля че ще ти върши добра работа. Acer също имат нови и хубави модели.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пон 20 юли 2009 21:50

В този ценови диапазон, който си си определил защо не се насочиш към ASUS или ACER за тези пари ще вземеш доста по-добра машинка. Ползвал съм и на двете фирми лаптопи и мога да ти кажа, че са доста добри за парите си. Успех в избора.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 20 юли 2009 22:08

ISRalien написа:1. Dell
2. Lenovo (на IBM дъщерна фирма)
3. HP

По принцип се бях зарекъл да не пиша точно в такива теми, щото много се паля, ама тука ще направя изключение, защото гледам, че виден член е тръгнал по грешния път :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Объркал си - твоя номер 1 е всъщност номер 3.

И като казвам Леново нямам предвид някви ташаци, дето имат четирицифрени моделномера, а всичко останало, върху което има надпис Thinkpad

:deal Не мога да пиша дълго, но смея да твърдя, че един Тинкпад след изтичане на гаранцията при дефект може да се оправи за най-малко пари. :deal

П.С.Не съм пристрастен - с изключение на факта, че миналта седмица си купих 6ия или 7ия тинкпад, не има водя сметка вече.
Прикачени файлове
IMG_6810.jpg

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 21 юли 2009 7:54

Тая тема се превърна в "НАШЕ ЛОШО НЯМА"....всеки си хвали неговото, а реален продавач на компове с наблюдение върху съотношенията: цена/качество/дефекти/марки...няма...

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Вто 21 юли 2009 10:21

Казвам лично мнение като потребител... за Коледа купих на нашите едно лаптопче да се радват и всех ВЪЗМОЖНО НАЙ–ЕВТИНОТО Lenovo, което можеше да се намери (просто за техните потребности си е идеално... филмче, скайпче, нетче, и т.н.). Ми много ми хареса тая машинка. Хубава сглобка, личи си, че е мислено като е правена. А това, което наистина ми хареса вече като си поиграх с него беше страхотния съпорт за драйвери на сайта им, както и наистина полезния софтуер, който идва с него. По принцип като си взема комп първото нещо, което правя е да се отърва от вградените боклуци, да изтрия скрития дял, на който седи рекавърито на уиндоуса и да направя една чиста преинсталация. Е не знам дали щото беше най-йовтиния модел, що ли, но на него нямаше качено нищо ненужно. Все приятни програмки като мениджър за безжичната мрежа, някаква програмка за възстановяване и още 1-2 неща. Абе хареса ми! Както знаем - джилязото си е джилязо. Прави се от съвсем други фирми. Но "гащите", които са му обули от Lenovo като програмно осигуряване наистина правят добро впечатление.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 21 юли 2009 10:38

За HP не чувам добри отзиви :roll:
Познати си взеха от щатите - от 4 компютъра два се развалиха за по-малко от 2години.
Тези които продават тук може да са по-добри mhihi

Аз съм с ASUS (от musura) и съм доволен, но съм нямал възможност да сравнявам с други марки.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 21 юли 2009 12:26

1.ДЕЛЛ
2.Тошиба
.. НР правят добри ... принтери mhihi
П.С. взех една такава Тошиба преди 3м. .. работи в авто сервиз /Ваг-ком, ТИС и т.н./ .. прах .. масла .. и т.н. .. преди седмица мислех че са го ползвали вместо легена за отработено масло .. работи си :012:

Последна промяна от rado_mit на Вто 21 юли 2009 12:31, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”