Второ - не познавам БФАС като организация, но базирайки се на инциденти с други български федерации, например скандалите преди време с федерацията по вдигане на тежести или пък проблемите на волейболистите ни миналата година, изобщо не ме учудва поредната ни излагация! Това не ме прави щастлив, но ме наведе на идея, която да споделя с вас - дали има шанс да се реализира, зависи от волята на по-младите хора в БГ и не на последно място, от това доколко се е окопала въпросната БФАС.
Та конкретно:
1. Представители на най-големите автомобилни клубове в страната ни (VW, Audi, BMW, Peugeot и т.н.) да се срещнат и да сформират такъв тип сдружение - дали ще е кръстено федерация или по друг начин не е от голямо значение.
2. Новосформираното сдружение става организатор на такъв тип събития, тъй като според мен точно хората, които едно от основните им хобита са колите, трябва да се занимават и с такъв род дейност. (За съжаление нямам идея как става кандидатстването пред международните федерации и институции като FIA)
Един от големите бенефити на това ще бъде огромният човешки ресурс, с който въпросните клубове разполагат, а именно - форумните им общества. При внимателно подготвени и добре организирани тренинги и обучения, ще могат и маршали да се обучат, и всякакъв род сътрудници на организацията.
Защото, макар все още да не съм присъствал на някой от големите форуми, организирани от нашия клуб, от по-голямата част от мненията съм оставал с впечатление, че хората които го правят, си вършат супер съвестно работата.
И тъй като едно такова състезание е доста по-мащабно събитие от която и да е национална, форумна среща, затова идеята е да е някакъв род съюз между клубовете...
Разбира се, всичко това крие риск и от много последващи скандали, разцепления и тем подобен род крамоли - както почти всичко в живота ни по тези ширини...