ел.стакло и забиване при ускоряване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dido_vw_1989
Автомобил:
Двигател:

ел.стакло и забиване при ускоряване

Мнениеот dido_vw_1989 » Нед 19 юли 2009 23:32

здравей те на вси4ки моляви помогнетеми.......
скъсами се жилото на ел.стаклото на предната врата колата е голф 3 1,8 2/3 врати
кажетеми как даго опрая никаде не продават само жило,а ма6инката е скапа.ставали с обикновенно жило????Имам и друго запитване.като натисна педала на гаста до долу забива а когато е на миждинна гас набира.това го прави на гас и набензин.този дето го купих от жилото на гаста можели дае от него.
благодаря,предварително :beer :beer :beer

Потребителски аватар
Панта
Автомобил:
Двигател:

Re: ел.стакло и забиване при ускоряване

Мнениеот Панта » Пон 20 юли 2009 18:16

Колега във форума има много теми за един маистор на ел. стъкла от София, много го хвалят би трябвало да е читав. Ако нямаш възможност да го посетиш поне може да го попиташ по телефона. За забиването не мога да ти кажа. Ламбда сонда или тампона на моноинжекцията ми се струват вероятни, пробвай дали го прави и на задна скорост, ако не го прави 90% е тампона на моното, става да се пробва и по друг начин - като работи колата натисни умерено силно пластмасовата шапка на моното назад-напред наляво-надясно и ако промени оборотите ... разгледай тампона.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 21 юли 2009 10:24

Стъклото ти препоръчвам да го подпреш с едно дърво докъто намериш майстор. Миналата зима на шофьорската ми врата беше така mhihi . Иначе и в Пловдив има майстор. Обаче ако отидеш пир някой електричар и той може да го оправи. Зависи от човека . Успех

miroslavkonstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslavkonstantinov » Вто 21 юли 2009 11:44

ако зъбното колело ти е добре и кожуха и прожинкете ти са добре то само жило може да си купиш от магазин за колелета запомняш как е било и пломбираш накрая с накраиник от спица на колело.

miroslavkonstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miroslavkonstantinov » Вто 21 юли 2009 14:50

Преди малко звъних на една позната в магазин за авто части във Варна за механизъм за предно стъкло комплект водачи жило вобще всичко за голф 3 2000 115 2Е мотор 5врати с голямата букса и ми каза че струва 60-65 лв за мен с отстъпките 42 лв е предполагам че е китаиско но пък втора употреба е 50 лв и не се знае зъбното колело как е дали жилото и то не е закъсано някаде вътре кадето е навито .

dido_vw_1989
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_vw_1989 » Вто 21 юли 2009 17:13

аз сега сам го подпрял с дърво и машинката ми става, купих си точно такова жило каквото ми каза но няма кои да ми направи коткитеhttp://www.vwclub.bg/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=154291#http://www.vwclub.bg/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=154291# а за забиването ще проверя мерси много на всиъки ако има нещо ще пишаhttp://www.vwclub.bg/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=154291#http://www.vwclub.bg/forum/posting.php?mode=reply&f=5&t=154291#

dido_vw_1989
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido_vw_1989 » Вто 21 юли 2009 17:52

ааа забравиь дави кажа 4е колата забива само при рязко натискане на педала.когато я карам на междина гас си ускорява нормално,а като натисна хем забива муцуна хем се ма4и да набира но 6те проверя за моното и щтеви кажа :beer

Потребителски аватар
PusheVW
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Burgas,VW Golf III GTIEdition ADY,SEAT Cordoba Vario AFT

Мнениеот PusheVW » Вто 21 юли 2009 18:43

За забиването си провери и всички маси дали са затегнати добре.Аз имах такъв проблем и съм с ADY двигател след два часа вързана на комп и диагностики най9накрая маистора забеляза хлабава маса и я затегна и проблема са реши но 3 оборота с ключ ми струваха 50 лв. :oops:

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 21 юли 2009 23:53

miroslavkonstantinov написа:Преди малко звъних на една позната в магазин за авто части във Варна за механизъм за предно стъкло комплект водачи жило вобще всичко за голф 3 2000 115 2Е мотор 5врати с голямата букса и ми каза че струва 60-65 лв за мен с отстъпките 42 лв е предполагам че е китаиско но пък втора употреба е 50 лв и не се знае зъбното колело как е дали жилото и то не е закъсано някаде вътре кадето е навито .

Неговата е кола е с 2 врати!!!

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 21 юли 2009 23:58

dido_vw_1989 написа:ааа забравиь дави кажа 4е колата забива само при рязко натискане на педала.когато я карам на междина гас си ускорява нормално,а като натисна хем забива муцуна хем се ма4и да набира но 6те проверя за моното и щтеви кажа :beer

Колега,помъчи се малко по старателно да пишеш не бързай толкова....
-Когато чета въпросите ти си спомням,за моята учителка в четвърти клас!!!
Тя ми казваше:
-Иванчо,докато ти чета писменната работа,толкова се уморявам,че ми се доспива...

Колега не се обиждай,ама дай по старателно за в бъдеще.

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Сря 22 юли 2009 10:36

PusheVW написа:За забиването си провери и всички маси дали са затегнати добре.Аз имах такъв проблем и съм с ADY двигател след два часа вързана на комп и диагностики най9накрая маистора забеляза хлабава маса и я затегна и проблема са реши но 3 оборота с ключ ми струваха 50 лв. :oops:

3 оборота, но на място. Не е за пренебрегване :-)

Потребителски аватар
PusheVW
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Burgas,VW Golf III GTIEdition ADY,SEAT Cordoba Vario AFT

Мнениеот PusheVW » Чет 23 юли 2009 19:48

Ясер написа:
PusheVW написа:За забиването си провери и всички маси дали са затегнати добре.Аз имах такъв проблем и съм с ADY двигател след два часа вързана на комп и диагностики най9накрая маистора забеляза хлабава маса и я затегна и проблема са реши но 3 оборота с ключ ми струваха 50 лв. :oops:

3 оборота, но на място. Не е за пренебрегване :-)

На място разбира се беше масата на делкото :lol:

jordan_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordan_r » Пет 28 авг 2009 16:44

Колега на мен също ми се скъса жилото на машинката и беше отишла едната щипка.По моргите не можах да намеря втора употреба.Един колега е имал същия проблем и ме прати при майстор,който я направи.МАЙСТОРА явно разбира защото и на моя комшия съшо ходи при него,но за ГОЛФ4.Мога да ви помогна с неговия номер 0899287199 :beer

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Съб 29 авг 2009 9:30

За бензина е трудно да се каже.Виж когато се кара на газ съм 99% сигурен че, трябва да се изчисти и ако трябва да се смени грубия филтър на газта. Намира се под газовия клапан на течната фаза!!! Ако не си го правил досега иди на майстор! Ако не си го правил но имаш някакви елементарни умения и познания има теми из форума как става. аз ще отпочна пък от там на татък си ти:
1. Палиш и оставаш да работи на газ на тихи обороти
2. Завиваш кранчето на газовата бутилка което се намира на самата газова бутилка (бе я направо завий и двете кранчета).
3. След малко двигателя ще угасне - щото няма газ
4. Изключваш от контакт и бавно разглобяваш металните траби и щуцери на газовия клапан (намира се в моторния отсек, облизо до изпарителя)
5. Соред зависи от модела и марката разглобяваш клапана, отвиваш долната чашка и филтъра (с магнитчето се вижда), маркираяй си + и - жиците водещи до клапана преди да ги свалиш!
6. Сменяш го с нов и да си сложиш магничето (голямо колкото копче за дреха )на местото- повечето газови клапани имат такова, освен моята БРЦ Ривер.
7. Сглобяваш всичко и стегаш здраво, слагаш жиците.
8. Отвиваш кранчетата на бутилката и душкаш за изтичаща газ, от там дето си разглобявал/сглобявал.
9. Палиш и пробваш как е :да:
Успех :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Съб 29 авг 2009 23:26

dido_vw_1989 написа:...купих си точно такова жило каквото ми каза но няма кои да ми направи котките...

да вметна само като идея:
Изображение
моите и четирите са така

edit:
още една идея:
цък

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”