Затъмняване на прозорци с LLumar фолио в Пловдив ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: Затъмняване на прозорци с LLumar фолио в Пловдив ?

Мнениеот hitman0013 » Вто 21 юли 2009 18:20

къде .....доволен ли си

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Вто 21 юли 2009 20:37

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 21 юли 2009 21:08

мхм трябваше ми нещо за пловдив защото и 50 лева бензин става доста дебело

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Сря 22 юли 2009 9:55

IIvanov написа:Ами,тук таме 10 лв...тук таме с приказки и в повечето случай като видя куки прозорците долу и се хиля :)По принцип много се е изписало за тия тъмни прозорци и никой май не може да ми каже забранени ли са или колкото си по-голям толкова няма да имаш проблеми с полицаите....защото във Варна знам поне 15 коли,които карат с дюс тъмни стъкла от години ;)Аз кретам от 5-6 месеца някъде....Ченге няма право да ти сваля фолио,ама като ти каже че я спира от движение и сам ще го махнеш щеш нещеш :)Повечето коли вкарани от Америка са с тъмни стъкла,явно там е разрешено да се кара така...ама в тъпата България понеже сме много отворени нищо не можем да правим по-колите си!

Аз ще ти кажа с абсолютна сигурност-нямаш право да затъмняваш предните стъкла и челното при никакви обстоятелства.Задното можеш да го затъмниш,но не можеш да сложиш щора там.За страничните задни-могат да бъдат затъмнени само ако са изправни огледалата за задно виждане.Ето какво пише в Закона за движение по пътищата по този въпрос:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Сря 22 юли 2009 10:20

добре де аз това се чудя, забранява се промяна на прозрачността на стъклата с цел запазване на видимостта на шофьора. ами ако фолиото тонира стъклата и видимостта е нарушена отвън навътре, а отвътре навън е като предното или казано просто, идеално прозрачно?. нещо като слънчеви очила. Ще си напиша и удостоверение (такаче да изглежда повече от достоверно) за ненарушаване на процента на видимост. така неможе ли да се заобиколи тоя закон. естествено трябва и да намеря някво по-спешъл и по-скъпо фолио. интересно ми е ако намеря и направя така, дали мога да мина метър. :?

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Сря 22 юли 2009 12:40

Не съм сигурен че се е родил тоя катаджия,който ще ти гледа отвътре и ше преценява дали е намалена видимостта и тн.Кат те види с тъмните стъкла пуска палка и чака една двайсетачка,а ако тръгнеш да му се заяждаш и да му обясняваш може и да се одърви и да ти драсне некво актче,па после ходи се разправяй по дела и тн.
PS Само не мога да разбера за кво ви е да си затъмнявате всички стъкла-от гъзария ли нз-за задните ясно нали..

Потребителски аватар
hitman0013
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 22 юли 2009 13:15

ами как ще те видят дали си с колан с телефон в ръка ако предното ти е затъмнено ,по тази логика и дете може да кара автомобила

Потребителски аватар
uzi

Мнениеот uzi » Сря 22 юли 2009 13:20

hitman0013 написа:ами как ще те видят дали си с колан с телефон в ръка ако предното ти е затъмнено ,по тази логика и дете може да кара автомобила

убеди ме :wink:

golf rlZZZ написа:PS Само не мога да разбера за кво ви е да си затъмнявате всички стъкла-от гъзария ли нз-за задните ясно нали..

ми незнам .. аз примерно само задните затъмнени незнам дали ще си направя но ако мога всички, няма да се замисля.. някакси по завършено ми седи де да знам :)

п.с. има една черна 4ка в квартала на някъф от НСО и си ги е затъмнил всичките, сложил е някви пимп-стопове и готини 17"ки и колата изглежда много много добре.. дразня се защото тоя може а аз немога.. но в наща държавица е ясно..

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Сря 22 юли 2009 13:31

uzi написа:
hitman0013 написа:ами как ще те видят дали си с колан с телефон в ръка ако предното ти е затъмнено ,по тази логика и дете може да кара автомобила

убеди ме :wink:

golf rlZZZ написа:PS Само не мога да разбера за кво ви е да си затъмнявате всички стъкла-от гъзария ли нз-за задните ясно нали..

ми незнам .. аз примерно само задните затъмнени незнам дали ще си направя но ако мога всички, няма да се замисля.. някакси по завършено ми седи де да знам :)

п.с. има една черна 4ка в квартала на някъф от НСО и си ги е затъмнил всичките, сложил е някви пимп-стопове и готини 17"ки и колата изглежда много много добре.. дразня се защото тоя може а аз немога.. но в наща държавица е ясно..

Съгласен съм.В нашата татковина някой са по равни от други...и обикновените хора винаги са най-преабани... :?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 22 юли 2009 13:31

И ти можеш,ако намеря от някъде стикери на ДНСП ще ти пратя,лепиш и летиш покрай ченгета.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 22 юли 2009 13:37

аз например съм си слижил фолио и на челния джам както и на страничните шоферски
възможно най-прозрачното на сънгард модела - карбон
въпреки, че е възможно най-прозрачното пак има лек оттенък който се вижда осезаемо на тъмно
не съм слагал фолиото с цел гъзария, а комфорт - затова съм се спрял и най-качественото
защота разлика в това да те пече слънце през челния джам с или без фолио е огромна
а отвътре се вижда просто чудесно - все едно си със скъпи УВ защитни очила :)
нощно време чудесно филтрира страничните отблясъци - като цайси за работа с комп

в тоз случай съм убеден, че фолиото има 100 % положителен ефект

съвсем друг е въпроса какво "мислят" отворените куки :)
те не са сложени да мислят, а да прилагат закона
а там пише - да не се затъмнява, а не пише затъмнено какво значи - 5,10,15% от абсолютната прозрачност ли или какво....щот много коли с фабрично тонирани джамове са дефакто над 5 % затъмнение....
ама нали знаем кои задници са законотворците в милата ни татковина.....

Потребителски аватар
uzi

Мнениеот uzi » Сря 22 юли 2009 13:38

feikot написа:И ти можеш,ако намеря от някъде стикери на ДНСП ще ти пратя,лепиш и летиш покрай ченгета.

а аз мога да си направя секви такива пропуски и стикери .. ама ако ме проверят и ме хванат ще ме обичат истински толкова много и после ще си изям и стикерите и фолиото от яд :) мани.. отказвам се щом с лек пиниз няма как да заобиколя закона. mhihi

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 22 юли 2009 13:47

Казваш че лепенките са останали от предния собственик- доказано че работи,не веднъж.

Потребителски аватар
uzi

Мнениеот uzi » Сря 22 юли 2009 14:04

хаха, хитрец си ти mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”