Вие направо сте уникални, разхода на масло ви е о-малък отколкото на нов автомобил пък карате коли на 15+ годинки.
Аз доливам около 1 литър на 4000 км. маслото ми е 10в40 като мисля да сложа 15в40.
Колата я карам предимно градско и забелязвам, че харченето на масло е по-голямо при карането градско на къси рзтояния отколкото на дълъг път.
Мисля да сложва 15в40 понеже ми тракат повдигачите когато запаля, зимата в студовете не тракаха и това ме навежда на мисълта за по гъсто масло, тракането е около 1 минута.
Диво харчене на масло
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Диво харчене на масло
zmei написа:Вие направо сте уникални, разхода на масло ви е о-малък отколкото на нов автомобил пък карате коли на 15+ годинки.
Аз доливам около 1 литър на 4000 км. маслото ми е 10в40 като мисля да сложа 15в40.
Колата я карам предимно градско и забелязвам, че харченето на масло е по-голямо при карането градско на къси рзтояния отколкото на дълъг път.
Мисля да сложва 15в40 понеже ми тракат повдигачите когато запаля, зимата в студовете не тракаха и това ме навежда на мисълта за по гъсто масло, тракането е около 1 минута.
Моят Пасат е 1990год и НЯМАМ разход на масло(карам с 10в40 на ИГАТ).Сменил съм гумички на клапаните(без причина-превантивно).Абсолютно никакво значение няма на колко години е колата,а в какво състояние е!Ако си мислиш ,че е нормално да доливаш над 2,5 л масло между смените........-здраве да е!

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
zmei написа:Вие направо сте уникални, разхода на масло ви е о-малък отколкото на нов автомобил пък карате коли на 15+ годинки.
Даже на 20 години е и пак не гори масло. Като сипа масло ги спмвам на 2/3 от защрихованата част на щеката. Като дойде време за смяна - винаги е в защрихованата част.
Тези брутални заводски разходи на масло ги дават по простата причина че в Германия на повечето магистрали няма ограничение и има коли, които постоянно се карат с часове със 160-180+ и в двигателя става лудница.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз пък съм на мнение, че го дават така, защото така повече им изнася при евентуално гаранционно обслужване. Т.е. като иде някой с нов ФауВе и им каже "Абе колата ми гори 1л. на всяка смяна" те да му кажат "Ами, прочетете си гаранцията и ръководството на производителя". Един вид презастраховане. Прави се с цел по-малки разходи за гаранционни ремонти, както и защото няма два еднакви двигателя излезли нови от завода като разход на масло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”