Мнението и впечатленията ми от Голф мк2

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнението и впечатленията ми от Голф мк2

Мнениеот Pepi-s-passata » Сря 22 юли 2009 21:18

Така първо да кажа, че не искам да обиждам голфаджийте или нещо такова, просто съм толкова отвратен от тази кола, че ми се реве.

По стечение на обстоятелствата ми се наложи да карам няколко пъти този автомобил с различни двигатели и екстри. Последния път - тази нощ(21-22.07) пак карах голф мк2, трябваше да отида до морето да си свърша работа.

По същество - най-краткото определние за тази кола според мен. Синвол на прехода между руските и западните автомобили, това е немска визия с руска вътрешност. Тази кола се кара отвратително, на светофар незнаеш дали си вкл. 1ва или задна. Педалите под всякаква критика, няма грам серво или хидравлика, като всеки VW има проблем с дръжките на вратите. След 1 000 км навъртяни на тази кола се чувствам като чувал с картофи в товарен бус.Правете сметка щом след като карах голф-а, се качих на астра(94та) и ми се стори като пассат Б6,значи съм отвратен от тези коли.

Имам списък с колите, които не искам да карам или не бих карал никога повече, ГОЛФ мк2 е в първите места.

И понеже знам, че сега ще ме нападнат куп фенове на този Голф, искам да кажа мнението ми е не е повлияно само от едно каране, карал съм поне 3 различни голф-а и всичките бяха пълна гняс. КР-а върви много ама си е същата кошница.

Съжалявам, ако съм обидил някой, но това ми е мнението.

love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vwcluborg love.vw

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнението и впечатленията ми от Голф мк2 90г.

Мнениеот rosen79 » Сря 22 юли 2009 21:21

Ми колега какво да ти кажа,просто си попадал на такъв голф,който не е подържан.И в какъв смисъл не знаеш дали си на първа или втора?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 22 юли 2009 21:22

Голф 2 е като каруца на тема возия,но пък за сметка на това е доста здрав автомобил,върви доста и е евтин за подръжка... :deal :deal :bowdown

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Сря 22 юли 2009 21:23

rosen79 написа:Ми колега какво да ти кажа,просто си попадал на такъв голф,който не е подържан.И в какъв смисъл не знаеш дали си на първа или втора?

Колега първа или задна не първа или втора ;)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнението и впечатленията ми от Голф мк2

Мнениеот rosen79 » Сря 22 юли 2009 21:24

Даде обърках се :oops:
Та кажи сега какво искаше да кажеш с това?

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Сря 22 юли 2009 21:47

rosen79 написа:Даде обърках се :oops:
Та кажи сега какво искаше да кажеш с това?

В общи линии искам да кажа, че в тази кола няма нищо, което може да ме впечатли. А лично за скоростите, това неможе да се нарече скоростна кутия, трябват години опит за се научиш да не ги бъркаш(първа и задна)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 22 юли 2009 21:54

Че какво има да ги бъркаш?То и при опела са така,само където при гофа натискаш лоста на долу,а при опела дърпаш пръстен на горе. :shock
Ако всичко е наред по лостовата система няма как да ги объркаш.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 22 юли 2009 22:00

Pepi-s-passata написа:В общи линии искам да кажа, че в тази кола няма нищо, което може да ме впечатли. А лично за скоростите, това неможе да се нарече скоростна кутия, трябват години опит за се научиш да не ги бъркаш(първа и задна)

Има си лек за това - маха се пластмасата и се слага се една цяла метална пластина отстрани с размерите на старата, но без жлебчето. Така зъбчето на лоста, което "пази" да не включиш на задна опира в нея :034: От 3 години съм така и проблема с бъркане на задна и 1ва при мен отсъства!

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 22 юли 2009 22:03

При мен пък го има този проблем, но не ми бяха нужни години, за да свикна ... 1-2 седмици по 3-4 карания на седмица ми бяха достатъчни. А и за 20 годишна кола какво очакваш? И все пак зависи как е поддържана колата. И аз съм се качвал на Голфове, които нямат нищо общо в техническо отношение с моя. После като се кача на моята все едно карам друг модел кола. Поддръжката е най-важна!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 22 юли 2009 22:07

Pepi-s-passata написа:
В общи линии искам да кажа, че в тази кола няма нищо, което може да ме впечатли. А лично за скоростите, това неможе да се нарече скоростна кутия, трябват години опит за се научиш да не ги бъркаш(първа и задна)

Малко коментар по повод твоите реплики
Първо - ако искаш да си впечатлен от автомобил - трябва ти автомобил с цена 200 000 евро най-малко mhihi Голф 2 е впечатлителен с други неща , но ти явно не умееш да ги откриеш :wink:
За 6 години и половина нито веднъж не съм имал проблем дали съм на първа или задна - не мисля , че е чак толкова сложно .... но
Няма човек , който да ти се разсърди каквото и негативно да кажеш за Голф - всеки си има право на мнение относно качествата на този или онзи автомобил
Според мен няма лоша марка автомобили /е... с малки изключения :wink: - има лоши стопани и шофьори :idea:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 22 юли 2009 22:11

веселин написа:Според мен няма лоша марка автомобили /е... с малки изключения :wink: - има лоши стопани и шофьори :idea:

:да: Много добре казано.
9 години съм карал Г2 и един път не съм объркал първа със задна,то няма как да ги объркаш.Без да натиснеш лоста задна не може да се включи.Пак казвам ако всичко по лостовата система е наред.

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 22 юли 2009 22:17

rosen79 написа:
веселин написа:Според мен няма лоша марка автомобили /е... с малки изключения :wink: - има лоши стопани и шофьори :idea:

то няма как да ги объркаш.Без да натиснеш лоста задна не може да се включи.

Има как. На моята включваш на задна, все едно ръчкаш 1ва :) За да включиш на 1ва трябва да внимаваш малко повече. Но се свиква :) Явно не си карал точно такава кола с такъв проблем. Но и този проблем е решим ... просто не ми се занимава, при положение, че не ми пречи.

Потребителски аватар
Pepi-s-passata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pepi-s-passata » Сря 22 юли 2009 22:21

rosen79 написа:

:да: Много добре казано.
9 години съм карал Г2 и един път не съм объркал първа със задна,то няма как да ги объркаш.Без да натиснеш лоста задна не може да се включи.Пак казвам ако всичко по лостовата система е наред.

Всичко е до подръжка не го успорвам, ама 3 различни коли, на 3ма различни собственици на различни години и т.н. без да имат нищо общо нито колите нито собствениците, и трите дръпнеш лоста повече към тебе вкараш на първа(без да натискаш) и бам задна.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 22 юли 2009 22:25

Значи и тримата така са си "подържали"колите.
Re5Pec7:Няколко пъти казах,че няма как стига всичко да ти е в ред.А при теб явно не е.При всечко изправно да се съдереш нама как да ги объркаш. :beer

Последна промяна от rosen79 на Сря 22 юли 2009 22:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Сря 22 юли 2009 22:27

Абе човек свиква се с това. Знаеш ли колко кусури мога да ти намеря точно за голф 2 - скоростите са им проблемни (точно този проблем), дръжките им се чупят лесно, механизмите за сваляне на стъклата се чупят, проблеми по парното са често срещани, по таблото също, изобщо по интериора, возията е супер гадна, пластмасите много дрънчат, задната чистачка често спира където си иска, нагряването на задното стъкло се прецаква лесно, много е ръбат (тези заключения не съм си ги правил само от моята кола, а и от много други 2ки )... и все пак си остава най-добрата, най-красивата кола според мен! И затова следващата ми кола отново ще е Голф 2 ... дори и с тези му проблеми.

Edit: Rosen точно за това няколко пъти казах, че всичко зависи от поддръжката :) А тези коли, които е карал колегата, не са били кой знае колко добре поддържани :)

Последна промяна от Re5Pec7 на Сря 22 юли 2009 22:30, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”