какво става ако не се кара една кола дълго време

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
alabala123
Автомобил:
Двигател:

какво става ако не се кара една кола дълго време

Мнениеот alabala123 » Вто 21 юли 2009 16:09

здравейте форумци...още ми пари клавиатурата.... сега се регистрирам...пълен новобранец съм
Имам едно въпросче....предполагам че не е задаван "много"
Ако една кола не се кара ~~ 6-8 месеца, стои на място и не се пали, това до какви усложнения може да доведе....хвърлил съм око на едно пасатче 2003 TDI 131, но тези който го продават му бяха сложили сравнително височка цена 18500лв. в началото, след което наскоро я свалиха до 14000........от немай къде.....криза брат ми!!!
Аз я карах, нямам забележкеи по поведението на пътя, тягата, няма шумове....още повече че я бяха разкачили от акумулатора, беше прашасала цялата, явно и не беше тествана....... така че подадоха ток от друг акумулатор, направи ми впечатление че като я запалиха двигателя закова на обороти, и звука му беше ОК, нормален...тих!!!! мъркаше, все едно че е от вчера!!! Казаха ми че вече са й сложили бруто-цена само за да я продадат.....

Та въпроса ми е това че не е в движение може ли да е проблем, продавача ми каза че не е проблем.... ама да си питам по>знаещите

предварително благодаря за мненията :D

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Re: какво става ако не се кара една кола дълго време

Мнениеот stivenj » Вто 21 юли 2009 21:17

Колега просто се скапва .това е най простото обяснение.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 21 юли 2009 22:36

Ако си сигурен , че колата не е палена толкова време ( а не е инсценировка :Mr Green Fun ) ... и така си мърка , и държи обороти , и т.н. .... няма за какво да си говорим :) .

ПП как се сети за този ник ? :bowdown

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 21 юли 2009 22:40

Колега единственото нещо което може да и навреди на една кола ако стои на едно място дълго време е да пораждяса/поизгние на места.. но това е нормално гледай двигателя да Мърка и най-вече късмет!

п.п Аз когато взимах моята кола видях Мерцедес МЛ цялото окачване беше в ръжда.. обаче сега виждам че си го карат и разнасят ръждата така че не се коси!
И да не забравиш да почерпиш когато го вземиш и най-важното Снимки :beer

Потребителски аватар
Scarchu
Автомобил: Black
Двигател: with internal combustion
Контакти:

Мнениеот Scarchu » Сря 22 юли 2009 8:09

:офф

IceHeart написа:Колега единственото нещо което може да и навреди на една кола ако стои на едно място дълго време е да пораждяса/поизгние на места.. ...

Колега, не си прав! За 2-те седмици, дето бях на море и колата бе гарирана в паркинга, от слънцето ли или от нещо друго, на бората ми се разлепи тапицерията от тавана и сега ми е провиснал плата над главата :(

alabala123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alabala123 » Сря 22 юли 2009 10:32

общо взето сте прави колеги...... и аз мисля че от стоене това онова може да се скапе.....но я огледах тази.... не видях притеснителни неща.... а пък от друга страна да я караш и да не я караш тя пак е изложена на атмосф. условия.... така че и в двата случая ако й е писано ще ръждясва и гние!!! :) Но това за скапването като че ли се отнася малко повече за по-старички коли, дето кихат и се простудяват ако ги забравиш дълго време!!! :D

ще и направя още един тест.... и ако не ме откаже нещо.... ще й скачам
а за снимките задължително....

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 22 юли 2009 19:46

дай да се включа и аз моето мнение специално за мойта е че вследствие на дългото ( 5-6месеца) стоене в авто къщата демферната шайба вследствие на постоянния и сравнително голям натиск-опън на пистовия ремък гумената част от едната страна се е сплескала и малко бие.Това е лично мое мнение за този случай-аа има и друго от дългото стоене е влязла мишка мамка и космата mhihi и си беше направила гнездо под задните седалки и съответно беше ръфала яко копеленцето майно :banghead:.Иначе за друго не се сещам-и все пак помни правилото-ако една кола не се кара се чупи повече mhihi mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 23 юли 2009 5:45

alabala123 написа:...бяха разкачили от акумулатора...

Звучи като автокъща - с тия лафове за криза и бруто-цена. Ти знаеш ли какво е бруто цена? Една кола, ако е наред, няма нужда да се откача акумулатора, даже и да стои месец-два. Или е стояла много повече, или има няква грижа, която скапва акумулатора. Моята понякога престоява в гаража повече от месец, а е на 16г и сядам, паля, пускам чистачките да смъкнат прахоляка и карам. Най-подозрителни са ми тия в автокъщите, които откачат акумулатора на кола, която е "нов внос" или пък няма никви грижи, но просто е с изтощен акумулатор. Обзалагам се, че колата е някви различни галоши или пък е с еднакви с грайфер, но пък с трицифрен ДОТ.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Чет 23 юли 2009 10:46

Да споделя и моят скромен опит. Преди години ми се наложи да ходя в чужбина за 9м и паркирах тогавашната ми кола /Форд 1.8 Д/ в двора на кооперацията. Като се върнах едва успях да я намеря - треволяци, в които може да живее стадо диви свини. Единственото, което направих след като си пробих път беше да взема ток от един комшия и да завъртя ключа. На 2-я оборот запали и тръгна. След това я карах още 1,5-2 години и я продадох в перфектно здраве.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 24 юли 2009 1:45

Абсолютно нищо. Моята стоя даже повече..... и вече 9 месеца си върви безпроблемно :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 24 юли 2009 2:18

моята катоя купих,беше стояла 1,5година,проблеми имах с всичко по двг,но се оправих а някои неща от самосебе си като бензиновата помпа и да не забравяме тя е модел :kissy: 1986г

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 27 юли 2009 23:51

на бензинова тойота корола, от стоене и се бяха втвърдили гумички на клапани, и при първото и палене пушеше като варбург с двойна доза масло :)
опитаха се да ги съживят като впръскаха нещо в цилиндрите, вд ли какво ли не знам, но в крайна сметка се наложи смяна

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 28 юли 2009 9:41

другото което става от много стоене освен ръждите, е че се е...а майката на всички течности вътре...особено ако не са сменяни преди застоя и е стояла 1 година....направо са си за смяна

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 03 юни 2011 9:41

Здравейте, върти ми се от няколко дена един въпрос да реших да го споделя с Вас и да посъбудия темата. Примерно бях си харесл един Пасат Б5 в една автокъща - това беше когато бях в 12 клас :screwy , а сега завършвам магистратура и той си е още там :shock , както и едно Мицибиши Галант Автоматик, което си е вече към 5-6 години и определено ще си има своето влияние върху колите. Пред нас има една Вектра Б, която си седи поне от 3 години и не е пипана, нито чистена (под чистачките си е малка екосистема mhihi ), прозорците все едно имат фолио - толкова са мръсни, но за сметка на това гумите не са спаднали и нивото на ръждата не е колосално. Та какво влияние може да има примерно един толкова дълъг застой върху колата - всмисъл окачване, двигател, масла, трансмисия и общо взето всички аспекти. Предполагам, че ще е полезно да се разяснят някои неща с оглед на това, че ако цената е по-ниска на даден автомобил, който е бил "закотвен" какви могат да бъдат проблемите в последствие мърдането му. Благодаря предварително! :beer Чувал съм всякакви истории и митове, но все пак тук има по-интелигентни хора и такива, които се занимават с коли от доста време и ще са "по-вчас" с нещата...

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пет 03 юни 2011 9:43

alabala123 написа:здравейте форумци...още ми пари клавиатурата.... сега се регистрирам...пълен новобранец съм
Имам едно въпросче....предполагам че не е задаван "много"
Ако една кола не се кара ~~ 6-8 месеца, стои на място и не се пали, това до какви усложнения може да доведе....хвърлил съм око на едно пасатче 2003 TDI 131, но тези който го продават му бяха сложили сравнително височка цена 18500лв. в началото, след което наскоро я свалиха до 14000........от немай къде.....криза брат ми!!!
Аз я карах, нямам забележкеи по поведението на пътя, тягата, няма шумове....още повече че я бяха разкачили от акумулатора, беше прашасала цялата, явно и не беше тествана....... така че подадоха ток от друг акумулатор, направи ми впечатление че като я запалиха двигателя закова на обороти, и звука му беше ОК, нормален...тих!!!! мъркаше, все едно че е от вчера!!! Казаха ми че вече са й сложили бруто-цена само за да я продадат.....

Та въпроса ми е това че не е в движение може ли да е проблем, продавача ми каза че не е проблем.... ама да си питам по>знаещите

предварително благодаря за мненията :D

личен опит една кола не се плаши от много вървене а се плаши от много стоене

Върни се в “Дизелови агрегати”