Първа вместо задна Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Първа вместо задна Б4

Мнениеот Ivajlo82 » Чет 23 юли 2009 16:07

Пасата е 1.6 АЕК комби '95. Проблема е следния включва се първа скорост при положение, че лоста потъва надолу и след това в ляво и напред. Този проблем го прави рядко, но тази сутрин стана фал :oops: - ПТП на паркинга и отивам на нова решетка (29лв.) и боядисване на броня и маска.
Преди да пусна тази тема търсих с търсачката обаче не срещнах такъв случай.
При потегляне на 1ва (и от 1ва на 2ра) ако пусна съединителя по-бързо дочувам някакво "ЧАК" - каретата не тропат, масло в скоростите има, а не мога да си обясня от къде идва и защо. Незнам дали има нещо общо между по-горния проблем и този със странното "ЧАК" затова се надявам на Вашата експертна помощ.
:обичам ви

Потребителски аватар
Wr450f
Автомобил:
Двигател:

Re: Първа вместо задна Б4

Мнениеот Wr450f » Чет 23 юли 2009 16:11

Според мен трябва да се регулират лостчетата отдоло.Щото така преди време не можахме да нагласиме на една уазка скоростите и ебъркаше скоростите. mhihi

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Чет 23 юли 2009 16:35

Само дето на пасатите са с жила, не с лостове... Но проблема е пак там - в регулиране на едното жило...
Като втори вариант - може и селекторът (това е механизма, който се командва от жилата и избира предавките) да се е прецакал нещо, но това ми се струва по-малко вероятно.

stannii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stannii » Чет 23 юли 2009 19:28

Здравей колега. Незнам наистина от къде идва проблема ти с първа вместо задна скорост, но това "ЧАТ" между първа и втора го имам и аз. Пасата ми е същия като твоя. Имах го и на предния ми Б3. Много ме дразни, но досега никой майстор неможе да ми каже от какво е. Скоро ще сменям съединител и се надявам да изчезне, но не ми се вярва. Дано не се стигне и до смяна на скоростна кутия.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 23 юли 2009 22:59

При мен пък доста рядко но влиза задна вместо първа, най-често на наклон. За това се съмнявам в тампона на скоростите .. при теб тампоните на мотора как са ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 23 юли 2009 23:05

dj_tuhla написа:При мен пък доста рядко но влиза задна вместо първа, най-често на наклон. За това се съмнявам в тампона на скоростите .. при теб тампоните на мотора как са ?

И на мен ми се е случвало няколко пъти по наклон :banghead: И по наклон тръгвам с повече газ и става още по опасно :?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 24 юли 2009 8:15

Трябва да се включва по бавно и по внимателно лоста. Трябва да се изчаква да са спокойни оборотите и тогава да се включва. Пробвай да си гресираш селектора отпред на ск. кутия.

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Пет 24 юли 2009 10:19

Тампоните на мотора не са сменявани до сега. Този предния го купих (50лв), но още се чудя как ще вдигна мотора, за да извадя стария. Като го гледам около 10см ще трябва да се вдигне мотора, за да излезе пустия му тампон.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Пет 24 юли 2009 12:28

Предния лесно се сменя до колкото съм гледал, с 1 крик се подпира и се вдига нагоре колкото да излезе, но виж другите 2 май са по-голямо приключение, а за превключването най-играе този задния ляв дето скоростите седят на него...

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Пет 24 юли 2009 20:03

и на мен ми намирисва на тампон на скоростите
моя е за смяна и се чува не само чак
пробвай на пълен ляв на първа с много малко газ-ако тресе и чатка,това е

Върни се в “Passat”