тече вода,трудно ли се сваля тавана Б5?-РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тече вода,трудно ли се сваля тавана Б5?-РЕШЕНО

Мнениеот iGolf » Чет 23 юли 2009 21:44

колеги,забелязах от известно време след автомивка а и след дъжд в купето тече вода откъм сенниците(намокриха ми се коленете),и по точно от тавана,към края близо до обзорното стълко,и колконките също подгизват,не мога да си обясня от къде влиза водата?четох из разни чуждестранни форуми,казват че отводненията на щибедаха са запушени а
и под акумулатора имало пак такива канали които биха били запушени,но как водата тече горе?много ми е странно и за това мисля да махна тавана(тапицирания) и да опъна мару4а и да следя от де е теча!ако някой се е сблъсквал с подобно дело нека сподели от къде може да тече и как се маха тавана(има ли риск да го счупя).колата е и с шибедах.
Благодаря на отзовалите се!

не съм много сръчен с обработване на снимки но сложих едни червени елипси за отбелязване на местата от където тече
Прикачени файлове
25052009431.jpg

Последна промяна от iGolf на Вто 28 юли 2009 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: тече вода,трудно ли се сваля тавана Б5?

Мнениеот ChimeyJimmey » Чет 23 юли 2009 22:15

Таванът после ще трябва да го лепиш.
Занимава ли ти се?

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Чет 23 юли 2009 22:20

ако се наложи трябва да се занимавам,утре ще продухам и почистя отводнителните,надявам се да е от там

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Пет 24 юли 2009 15:47

:arrow:

Потребителски аватар
besnia7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот besnia7 » Пет 24 юли 2009 15:52

Аз имах проблем с люка на Голф. Течеше ми от лявата греда под таблото директно в краката на пасажера. След като почистих каналите които излизат от предните врати се оправи.
Мисля, че проблема ти е точно в каналите, явно са се запушили преди да стигнат до гредите. С течение на времето през люка минава най-малките прашинки и се наслояват в каналите. Това което изкарах аз от мойте беше много финна смес от прашинки, видях голям зор докато ги изчистя с помоща на тел и вода. Отгоре сипвах и долу ръчках докато не потече.
В твоя случай ще е по сложно. Пробвай да си отвориш люка и да сипешмалко вода да размекне и с тела да играеш.
Подбери внимателно телта и я подвий отпред, за да не преебеш каналите.
Успех!

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Съб 25 юли 2009 15:41

махнах тавана,нищо особено трудно няма и не се лепи както каза колегата ChimeyJimmey,държи се основно на дръжките ,сенниците и колонките в купето,и теча разкрих;горната част на стъклото,силикона се е понацепил и пропускаше,ще го понапълня със силикон и се надявам да мине болката,отводнителните канали са напълно чисти!на отзовалите се благодаря!туряйте катанеца :lock:

Върни се в “Passat”