Хидравличен повдигач(може би)!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Хидравличен повдигач(може би)!

Мнениеот Dobromirski » Сря 22 юли 2009 7:22

Двигателят е 1,9 ARL.
Онзи ден счупих картера :oops:
Дупката е голяма колкото слива, а по форма приличаше "слива" mhihi .
Както и да е , през тази дупка маслото е изтекло за около 5 секунди. Лапата за налягане обаче светна чак след около 30 секунди. :screwy :banghead: Веднага спрях колата, но не се отцеди и капка масло. Kакто и да е , минал съм около 400 метра на 1-ва предавка с около 2000rpm без масло в картера.Вчера го заварих , но като запалих снощи и тракаше кат шевна машина, направо сърцето ме заболя. Отворих отгоре капакa - масло вдига. Разпределителният видимо има само нормална следа от износване на върха гърбицата. Залупих го и като покарах 1км. Нещата се оправиха, остана само едно отчетливо чаткане все едно на повдигач. Чува се силно като се отвори капачката на маслото. Предполагам , повдигачите са се изпразнили и сега един неще да се напълни .
Идеи ?

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Re: Хидравличен повдигач(може би)!

Мнениеот brum » Сря 22 юли 2009 15:43

Мисля че повдигача не може да се изпразни от само себе си, а трябва да му се помага. Поне при мен като свалиха главата и я монтираха обратно за да изпразнят повдигачите ги разглобиха и натиснаха една дюзичка върху тях.

А относно тракането - може да пробваш с добавка за хидравлични повдигачи. Има такава в каталога на pro speed. Поризводителя мисля че беше Bardahal. По разни форуми съм виждал отзиви за нея и негативен последствия никой не е споделил. Или помага, или нищо не прави.

И друго важно нещо - какво масло си налял? Много по-голяма е вероятноста да ти трака в момента от кофти масло отколкото от прецакан повдигач.

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Сря 22 юли 2009 16:55

Мда колега прав беше.
M10Д или някаква там "ДИОНА СУПЕР" (едва ли има някаква разлика между тях. :Mr Green Fun абе 5,60лв/л.
Там имах надежди , че дупката е малка и ще се прибера на ход , но уви. Току що смених маслото с 505.01 и всичко е ОК. В интерес на истината , като технически грамотно лице въобще не мислех, че от масло може толкова коренно да се промени звука на двигателя, но ей на - може.
Темата е за катинарче.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 22 юли 2009 20:32

Dobromirski написа:Мда колега прав беше.
M10Д или някаква там "ДИОНА СУПЕР" (едва ли има някаква разлика между тях. :Mr Green Fun абе 5,60лв/л.

:shock :shock

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 24 юли 2009 18:04

братле ти да не разцепи картера под магистрала Тракия на ТИР паркинга по време на рали България :) Това беше преди седмица де...Един ЛЕОН напомпен реши да паркира в канавката и остана изненадан, въпреки, че не беше много нисък...текна маслото и беше с В регистрация...Тоест на 500 км от дома :)

Върни се в “Дизелови агрегати”