Какво ще кажете за Walther P22 ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Какво ще кажете за Walther P22 ?

Мнениеот Ludia » Пет 24 юли 2009 21:59

Въпросът ми е към хората притежаващи този модел или поне разбиращи от оръжие. Не ме насочвайте към форуми- чел съм ги българските и доста американски... Там повечето си хвалят своето и другата крайност - плюят непознатото.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Какво ще кажете за Walther P22 ?

Мнениеот groznika » Пет 24 юли 2009 22:08

Зависи за какво го взимаш.
Да ти краси колана или да го ползваш?
Да плашиш гаргите и да пуцаш на коледа можеш и с макаров.
Лично аз съм фен на глок и на зигзауър, но валтера също не е за изпускане :)

Потребителски аватар
scalpelo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scalpelo » Пет 24 юли 2009 22:59

Газов или 22.LR понеже има малка разлика :lol: :beer

Ако е газов-отличен пистолет
Ако е "истински" .22 си е слаб, но евтин боеприпас.Пистолета е точен, много лек-предимство ако го носиш постоянно, но на мене ми е тумбест и не ми е удобен.Пълнителя е малък-10 патрона.Грозен е на всичкото отгоре, обаче е Валтер.

Ако ще го ползваш да стреляш по мишени и за в стрелбището го взимай, ако ти е за по хора и самоотбрана ТВЪРДО НЕ!

Има ли проблеми с разрешителното, каква обосновка писа :beer

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Съб 25 юли 2009 0:05

Не се занимавай с такива пистолети много са скъпи както и патроните ако питаш мен си вземи едно: Марго или Марголин много е добър казвам ти го от опит спортни пистолети със много голяма точност и много бързи и са доста по евтини мисля патрона е флоберков и има доста разновидности на патрона да знаеш :D .А и са доста по леки и като стреляш не се чува толкова

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 25 юли 2009 0:20

Лъд разбира доста от оръжия така, че не му обяснявайте за флоберки и така нататъка. Особено за боеприпаси. Според мен искаше конкретно мнение на човек, който го е ползвал и има преки впечатления. Няма смисъл от излишни коментари "купи си това.. купи си онова.."

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Съб 25 юли 2009 10:59

За разнасяне напред назад пистолетчето е идеално. Компактно е и се събира навсякъде без да пречи, дори и без кобур(говорим за малката цев, тая голямата става само да я покажеш на някой "Виж, имам и голяма цев"). Ама все си мисля че можеше да е малко по-тънък. За стрелба - тия стингери присядат, а с българските нещо не се разбира като хората, пък тая мушка ако можеше да се завари :banghead: ...
Общо взето, след първоначалната еуфория и при по-сериозен замисъл - за самозащита става, ама има доста по-подходящи и на по-приемлива цена. За безразборно унищожаване на патрони - пак става, ама марголина ми допада повече. Така че, де да знам, нещо не ме накефи....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 25 юли 2009 20:38

това което ме блазни е теглото му - 430 гр. За сравнение 780гр макаров /по спомени/.
другия + е патроните - купуват се без проблем и са евтини = на много стрелба. Обмислям вариант Глок, ама неискам да си взема нещо което да ползвам рядко. За калибъра знам доста, но за пистолетите в този калибър - не. това е целта на темата, ако мога да науча нещо. Някой меше казал, че Стингъра му присядали - странно защо тогава американците ги препоръчват за модела... А това до колко калибъра става за самоотбрана, предлагам на някой доброволец да застане на 20-30 метра и да тестваме.... Като цяло плюсовете които виждам аз са :
- малко тегло.
- почти никакъв откат, откоето следва, че има голяма скорострелност.
- много тих.
- възможност за customisation - предлагат се фенер, лазер, уивър монтаж/ дори за оптика или бързомерец / и една дълга тръба която се завинтва на края на цевта и е забранена в България. Ръкохватката също се напасва според спецификата на дланта и дължината на пръстите.
- някой каза грозен - сравнен с Макаров е истински красавец.
- няма да ходя на война с него, а в градска среда мощта на калъбара ми е достатъчна.
Това което незнам е групата която може да се постигне с него.

ще пропусна коментарите на някои лаици, и ще помоля хора които са го ползвали да пишат.
@ Gruel - притежаваш ли го ? Споменаваш мушката. До колкото знам в комплекта има 2 или 3 мушки с различна височина или дебелина, не съм сигурен точно. Та какъв е проблема ?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 25 юли 2009 20:44

Нарочно не си едитвам горното мнение, искам това да е отделно.

Ако не съм обяснил добре - калибъра ще е този. Въпросът е кой да е модела на оръжието...
Ако някой може да направи съпоставка м/у марголин, Walther P22, Sig Sauer Mosquito и др., ще съм много благодарен :)

Потребителски аватар
scalpelo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scalpelo » Съб 25 юли 2009 22:44

Не казваш за какво ше го ползваш предимно ?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Съб 25 юли 2009 22:48

Питай колегата Rumen :) Но неговия отговор ще е SigSauer-а ;)

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Нед 26 юли 2009 9:26

Имах го известно време, както и марголин-а, и маргото ми допадна повече(говоря за стрелба), обаче си е 50 годишно дърво, грозно до немай си и до къде...Зиг-а приятели го хвалят, нямал съм сериозен досег с него - 2-3 пълнителя не се броят. Р22 ми идваше малко лекичък.
За валтера - върви си с няколко мушки, но ако почнеш да ги сменяш постоянно след време почват да не се застопоряват като хората, за това решаваш с коя ти е най-удобно, слагаш и гледаш повече да не я махаш. Това е единия проблем с мерните уреди, другия е, че....се клатят. Ей това не можах да го преглътна.
За боеприпасите - не си ме разбрал. Стингерите не присядат на пистолета, а на портфейла...Много ми се искаше да си пуца с арсеналските, ама на 1 пълнител винаги засядат по 1-2 и се дразня, а хубавите се доближават по цена до 9.19.
Допълнителните приспособления общо взето са ташак - лично мнение.
Що не идеш на някое стрелбище и да постреляш с 3-та пистолета, така най-добре ще прецениш кой е твоя.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 26 юли 2009 20:29

scalpelo написа:Не казваш за какво ше го ползваш предимно ?

ще го ползвам да ми седи на колана.... + намаляване на популацията на някои вредни четериноги... мишени също. Надявам се за друго да не ми се наложи да го ползвам.

@ Gruel - благодаря още веднъж. Идея е да го пробвам на стрелбище, само трябва да намеря такова в което го има наличен. За арсеналските патрони няма какво да говорим.... на 100м траекторията им пада с 3-4 м в сравнение със CCI Minimag...

Потребителски аватар
scalpelo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот scalpelo » Нед 26 юли 2009 22:23

Имам спомени, че съм стрелял с такъв във Випа http://www.vipgunscenter.com/trezor.htm

Имам някаде списание, дето се говореше баш за флоберковите патрони, ако го намеря ще го снимам :beer

Като го пипнеш и постреляш с него ще се откажеш да го купиш, камо ли да го гледаш всеки ден mhihi mhihi mhihi

Моя избор би бил beretta mod.71 http://www.uzitalk.com/forums/showthread.php?t=19449 Перфектния пистолет в тоя калибър и ги има по наще географски ширини :beer

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 27 юли 2009 12:01

Ludia написа:Това което незнам е групата която може да се постигне с него.

Това все ми се струва, че зависи до голяма степен от теб, както и от конкретния боеприпас, който използваш. Добра групираност се постига и при калибър 9х19 :wink:

Потребителски аватар
Станислав
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Станислав » Пон 27 юли 2009 14:55

Притежавам такъв от около 2 години. Допада ми много. Както казаха по-горе голям плюс е малкото му тегло в сравнение с другите пистолети от този клас, особено отначало след като си го вземеш понеже обикновенно тогаава го разнасяш навсякаде. С патроните съм нямал проблем (халосни и газови) като след бърза стрелба на цели пълнители само 1 се е случвало едната гилза да не успее да изхвръкне автоматично и трябваше ръчно. Като минус мога да добавя че ако ти е по-голяма дланта идва малко малък пистолета така че е хубаво и да го видиш преди това. Ако имаш други въпроси пиши тук или на ЛС.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”