фарове Голф 3
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
фарове Голф 3
колеги,колата ми е голф 3 с двусекционни фарове.При къси ми светят външните,големи секции а при дълги се включват вътрешните малки и кръгли секции.Виждал съм голфове,на които при къси им светят малките вътрешни секции (не вярвам да са габарити,защото светят доста по-силно).Та въпроса ми е знаете ли как се постига това? За мен това е по-красивия вариант. 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: фарове Голф 3
Ами предполагам че просто са си включили "дългите" през деня-доказано е че има по-голям ефект(видимост).Сега,тези двусекционни фарове имат съответна "геометрия" на рефлекторите за къси и дълги,така че тук личните предпочитания не се толерират,освен ако тотално не наведеш фаровете надолу.
Абе денем карай както искаш,нооо..нощем да ми подкара някой насреща с такива ....
.А и не вярвам някой трезвомислещ да е сътворил тая простотия,поне не съм срещал,стигат ми "ксеноните" нацвъкани на всяка щайга
Абе денем карай както искаш,нооо..нощем да ми подкара някой насреща с такива ....
-
uberko
- Автомобил:
- Двигател:
При мен двусекционните при дълги светят и късите. Единствено може да накараш да светят малките кръгчета като пуснеш габарити. А за да е достатъчно силно им сложи малко по-силни крушки и готово. Мисля че това е най-лесния вариант
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Най вероятно това което е видял колегат са дневни светлини
В тази тема има доста снимки
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=112727&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+DRL
В тази тема има доста снимки
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=112727&hilit=%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B6+DRL
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално при пуснати дълги светят и късите.Но в тези случай не е така-светят САМО секциите на дългите.До колкото разбирам,или се слага много по-силна крушка на мястото на крушката на габарита,или нещо се преправя цялата инсталация за някакви дневни светлини,което още не ми е съвсем ясно.Благодаря на колегите за отговорите до тук.
Защо просто не размениш кабелите на крушките вътре в самия фар. Ако се наложи можеш да ги удължиш малко. Крушките би трябвало да са H1 с една клема +.Масата е от корпуса. Но немеца си знае работата. Аз не бих го направил за стандартния модел на двусекционния фар за МК3...
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
няма нищо да барам колеги,просто се интересувах да няма 2 вида двусекциони фара за голфовете.Не ми се правят преработки,още повече за електрическата част.Но с тези дневни светлини изглежда по-добре голфчето 

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Преди два месеца сложих двусекционни фарове(нови) и когато ги светнах на къси,светеха точно дългите,оказа се че кабелите ми бяха разменени,мисля,че бяха три-кафяв,жълт и бял,когато размениш кафевия с белия се получава този ефект...
Но според мен си видял такава кола с дневни светлини(там се прави когато за дневни светлини да пуснати дългите да ти светят през деня,но през ноща се налага тази система да се изключи и си караш както е нормално)
Но според мен си видял такава кола с дневни светлини(там се прави когато за дневни светлини да пуснати дългите да ти светят през деня,но през ноща се налага тази система да се изключи и си караш както е нормално)

-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Една вечер на семинарията зад мен голф, но му светят странно фаровете - светеше вътрешната част. По симеоновско си карам бавно, онзи ме изпреварва и се заглеждам в светлината от фаровете - излиза си като на регулирани фарове - всичко точно. Светеше по табелите в дясно и не заслепяваше. Явно все пак има разни фарове за 3ки дето късите им са от вътре, а дългте от вън.
- valkilmera
Възможно е Голфа да е бил с големият "БЕД ЛУК"
- van4o_1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
valkilmera написа::arrow: Няма такива "филми" ,а всички коли с 4 и повече фара,късите светлини винаги са от външната страна,всичко останало е са измислици или оптичен профански дизайн....
Възможно е Голфа да е бил с големият "БЕД ЛУК"
Колега, аз не съм съгласен с теб че всички външни фарове са къси светлини, погледни примерно едно "Рено Сценик" от по новите 99-00-01г, късите му светлини са вътрешните фарове, дълги-външни, и аз като го видях се зачудих но така беше, щото човека беше на къси и ми присветна че ме пуска, и тогава се зачудих, после пак на 1-2 места видях същото явно са си така пустите рендета

- valkilmera
Аз
си знаех ,че Французите са опък,ама чак толкова.... 
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,не виждам какво лошо има в това да са на обратно фаровете.А този жест (
) излиза,че го показваш и на всички голфари,дето са си сложили DRL или дневни светлини 
) излиза,че го показваш и на всички голфари,дето са си сложили DRL или дневни светлини 
- valkilmera
Абе колега,не виждам на къде биеш,прочети внимателно темата,за дневните светлини и ще видиш ,че не само на Голфовете се слагат,а и на много други коли,лично на мен ми харесва този начин ,но само тогава когато е за през деня,но през ноща ще заслепяваш останалите участници в движението....
Тук не говорим на кой,какво му харесва,а как трябва да е по правилник,и не се опитвай да създаваш ИНТРИГИ,особено по мой адрес и по адрес на колегите от форума
Тук не говорим на кой,какво му харесва,а как трябва да е по правилник,и не се опитвай да създаваш ИНТРИГИ,особено по мой адрес и по адрес на колегите от форума

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”