GOLF 2ка 1.6 карбуратор супер странен проблем...при тръгване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

GOLF 2ка 1.6 карбуратор супер странен проблем...при тръгване

Мнениеот mupk0 » Нед 19 апр 2009 20:15

Историята е следната.Преди 2-3 месеца ми го направи същият проблем,но някак си се оправи и то супер бързо.Карах си тогава аз и както си карам колата губи мощност....ако съм на висока предавка с ниска/нормална скорост директно гаснеше.Паля давам първа,обичайната газ при тръгване и колата отново почва да губи обороти и загасва.Ако дам всичката газ и пуса плавно съединителя колата пак гасне.Пусна ли го рязко колата се изтрелва напред и няма проблем.Правя бърза смяна на скороста и мушкам 2ра и колата пак намаля и тръгва да гасне.Някак си се оправи на 2рото 3тото изрязване на двигателя.Днес карам си колицата,но преди това направих лек burnout на кръстовището ,което чаках и веднага след като вкарах 3та колата взе да губи пак така мощност.Понеже и преди ми се случи това,си казах айде пак проблема.Оказа се същото.Губи мощност при отпускане на съединителя.На неутрална скорост не губи обороти...всичко става след като пусна съединителя.Криво ляво 2 километра карах така с губене на мощността.Интересното е ,че като почна да губя мощност натискам педала на газта повече и колата продължава да намаля яко,но ако ритна съединителя колата вдига обороти и се изтрелва.Обаче сменя ли скороста и всичко става пак по старо му.И така криво ляво се прибрах до нас.Проблемите съществуват на всички скорости включително и задна!Дали ще е скоростна?Съединител?Всички показатели по таблото са в норма (водата е в границата си,не светят уредите за маслото).Под капака всичко си изглежда нормално.Няма спукано/пръснато на външен вид.Не мирише на съединител ил нещо подобно.Идея от какво може да е ?Ако не сте ме разбрали мога да обясня и по-подробно въпреки ,че това е всичко.С една дума .... Пусна ли съединителя без да дам всичката газ,колата гасне :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: GOLF 2ка 1.6 карбуратор супер странен проблем...при тръгване

Мнениеот StS » Нед 19 апр 2009 20:58

Използвано гориво и код на карба ? Съединителя ти какъв е и сменян ли е скоро, зацепва ли нормално ?

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 19 апр 2009 21:22

Горивото е на Шел 95...не ми е правило проблеми с него.Предният път беше с 95 от OMV.Карбуратора не го знам с точност....съединител не съм сменял.С този с който престигна колата е .Попринцип си зацепва идеално,но изведнъж стана това.Най-странното е че първият път когато направи това беше преди поне 2 месеца....

Потребителски аватар
veskobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskobg » Пон 20 апр 2009 11:16

колега за мене е саединител заминал е.имах такав проблем смених саединителиа и се оправи

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 20 апр 2009 12:53

Проблема е разрешен

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Пон 20 апр 2009 12:55

mupk0 написа:Проблема е разрешен

как?

Потребителски аватар
titanium69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titanium69 » Пон 20 апр 2009 13:01

най-вероятно запушване по горивната система или карб.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 20 апр 2009 15:22

Ето как си обяснявам аз проблема.

Сутринта паля ,слагам първа и колата тръгва.Като преди това я включих и изключих от контакт 2 пъти и изчаках лампичката над водата да изгасне.Покарах малко да загрея мотора с пенсионерско каране....1...2...3...4... 50.... чаках на кръстовище и отново ми причатка снощната простотия.Оставаха 2 секунди и аз набих всичката газ с 1ва и яко бърн....Първа цялата,втора цялата и мушкам 3та и айдеее пак се ухълца мотора.Спрях.Извадих тръбата за студеният въздух дето влиза в калника и я запуших.Колата взе да прихълцва и изгасна.Завъртях ключа,паля и тръгвам без проблем.След консултация с 1 чичка там дето ги разбира карбураторите,се оказа че при продължително пенсионерско каране,карбуратора се пълни по-бавно с бензин,вследствие на което при рязко пържене бензина свършва и после на свободни обороти не може да качи пак достатъчно гориво и трябва един вид да накараш колата да се "задави",за да напълни целият карбуратор пак.Затова вече няма да си правя такива експерименти.Ако ми прещрака да я пъна...подгрявам я с малко газ 4-5 секунди да влезе в другият режим и газта праста :) Първият път като ми направи тоз проблем пак така беше.Карах спокойно и се засилих за една ръчна с всичката газ на 2ра и пак така стана.Явно иска подгряване звяра :drunk

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 20 апр 2009 15:38

Бе не иска подгряване ми си иска ремонт на карба нещо там поплавъци жигльори почистване не е сложно!

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 20 апр 2009 16:27

Хич не разбирам...засега ще го покарам още малко така.Ако ми направи пак проблем-> сервиза вече :012:

Потребителски аватар
kostadin_pirishanchin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostadin_pirishanchin » Пон 20 апр 2009 16:29

виж нивото на бензина в поплавачната камера или самия поплавак

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 26 юли 2009 5:04

mupk0 написа:Ето как си обяснявам аз проблема.

Сутринта паля ,слагам първа и колата тръгва.Като преди това я включих и изключих от контакт 2 пъти и изчаках лампичката над водата да изгасне.Покарах малко да загрея мотора с пенсионерско каране....1...2...3...4... 50.... чаках на кръстовище и отново ми причатка снощната простотия.Оставаха 2 секунди и аз набих всичката газ с 1ва и яко бърн....Първа цялата,втора цялата и мушкам 3та и айдеее пак се ухълца мотора.Спрях.Извадих тръбата за студеният въздух дето влиза в калника и я запуших.Колата взе да прихълцва и изгасна.Завъртях ключа,паля и тръгвам без проблем.След консултация с 1 чичка там дето ги разбира карбураторите,се оказа че при продължително пенсионерско каране,карбуратора се пълни по-бавно с бензин,вследствие на което при рязко пържене бензина свършва и после на свободни обороти не може да качи пак достатъчно гориво и трябва един вид да накараш колата да се "задави",за да напълни целият карбуратор пак.Затова вече няма да си правя такива експерименти.Ако ми прещрака да я пъна...подгрявам я с малко газ 4-5 секунди да влезе в другият режим и газта праста :) Първият път като ми направи тоз проблем пак така беше.Карах спокойно и се засилих за една ръчна с всичката газ на 2ра и пак така стана.Явно иска подгряване звяра :drunk

Тоз чичка хич не ги разбира карбураторите.Това което ти е казал за пенсионерското каране и пълненето на карбуратора е смешно :063: :063:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 26 юли 2009 9:39

Много приказки, отиваш при Ваското1 и си решаваш ВСИЧКИ проблеми, гарантирам ти ... :beer

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Нед 26 юли 2009 14:27

StS написа:Много приказки, отиваш при Ваското1 и си решаваш ВСИЧКИ проблеми, гарантирам ти ... :beer

По скоро vit_autosofia би му свършил работа той е цар на карбураторите :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”