Добро утро, колеги,
Миналата седмица ми смениха тампоните на двигателя, че бяха започнали да дават фира. Колата е В3, 90-та, 1.8 моно, на бензин.
Та откакто ми ги смениха, при малко по-рязко спиране усещам едно "лашкане" напред-назад - колата вече е спряла, и все едно се поклаща напред-назад няколко пъти на място.
Имам чувството, че двигателят се клати напред-назад.
Некачествени тампони? Кофти работа на майсторите? Или просто аз съм почнал да спирам по-рязко...
"Лашкане" напред-назад при спиране - пасат В3
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: "Лашкане" напред-назад при спиране - пасат В3
Как са ти Сайлент тампоните на предните носачи!
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Как са ти Сайлент тампоните на предните носачи!
Ще проверя.
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Може би тампоните а незнам дали и амортисьори могат да окажат някакво значение ако са заминали. Ако са заминали при спряло положение ако я разклатиш тя ще продължи доста време да се клати.
Поздрави от Дупница
Поздрави от Дупница
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Това "кимане" за добър ден и на мен на амортисьорки ми намирисва, в смисъл че е точно такова усещането както го описваш. 

братле най вероятно са ти заминали задните тампони на носачите и задните колела не спират и като спреш купето се клати на спрелите предни колела докато убие инерцията 2-3 пъти назад напред смени ги с тампони от вектра те са по яки щото са цели ,но са малко по дълги и трябва да се отрежатпо малко от долу и от горе иначе всичко им е еднакво сменяш и забравяш за тоя проблем 10-ки хиляди км
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Кво общо имат тампоните на задния мост (или пък задните на предните носачи, не се разбра какво точно визираш) с това дали спират задните колела
Може да имат общо със стабилността в завой, ма за спирането си има спирачна система, мислете малко като пишете баси..

Последна промяна от dj_tuhla на Съб 25 юли 2009 13:16, променено общо 1 път.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Май амортисьорите са
Огледай ги дали са сухички. Ако някой от тях е добре подгизнал (щото понякога по тях има лека влага и без да изтърват) - дошло му е времето! Имай предвид, че амортисьори се сменят по двойки! (два предни или два задни) И то не само заради гаранцията...

Огледай ги дали са сухички. Ако някой от тях е добре подгизнал (щото понякога по тях има лека влага и без да изтърват) - дошло му е времето! Имай предвид, че амортисьори се сменят по двойки! (два предни или два задни) И то не само заради гаранцията...
dj_tuhla написа:Кво общо имат тампоните на задния мост (или пък задните на предните носачи, не се разбра какво точно визираш) с това дали спират задните колелаМоже да имат общо със стабилността в завой, ма за спирането си има спирачна система, мислете малко като пишете баси..
ти нещо заяждаш ли се???? или кво?? мисли ти като пишеш щото като гледам много пишеш и малко мислиш ако си размърдаш мозъка малко и разбереш това което съм написал ще ти стане ясно какво се получава а то е точно това което е написал колегата (Лашкане" напред-назад при спиране)а ако са амортесьорите ще треска много яко по дупките и неравностите и лашкането няма да е напред назад ами ще е нагоре надолу
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Не, не се заяждам, казвам че това което си написал няма как да стане колкото и да ми се пенявиш. До сега съм сменял задни тампони на две мои коли и знам много добре какъв е ефекта като са прецакани. Вярно е че задния мост мърда малко напред-назад успоредно на колата, но това се усеща в завой и по неравности. На същия пасат за който става дума тук, при мен тампоните му бяха колкото е възможно зле - гума нямаше останала по тях, и пак не ми е мърдала колата напред-назад при спиране. Айде отговори ми какво какво ще я дръпне задницата обратно назад като спре, че да се получи такова лашкане. Идеята да се преправят тампони от друга кола пък изобщо няма да я коментирам. Други въпроси имаш ли?
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
@van4ote - задното окачване ми е перфектно. Март месец правих спирачките, от там решихме и сменихме почти всичко, че се беше раздрънкало.
@Pav3l, dj_tuhla и kacarov - мерси за съветите, точно за амортисьори си мисля. При спряла кола като я разклатя предницата, си шава като детска люлка нагоре-надолу. Тръгвам на лов за амортисьори
@Pav3l, dj_tuhla и kacarov - мерси за съветите, точно за амортисьори си мисля. При спряла кола като я разклатя предницата, си шава като детска люлка нагоре-надолу. Тръгвам на лов за амортисьори

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
И моите тампони отзад са заминали отдавна но нямам този проблем.
Колега вдигни капака и някой да ти подава яко газ. Ако са ти каплави тампоните според мен мотора ще се опитва да влезе в купето, а и вероятно ще се чува хлопане (като си пада обратно на мястото). Но мотора е тежичък и дори и тогава би трябвало не повече от веднъж да се отмести, а не да подскача и да се лашка няколко пъти.
За такова лашкане се иска доста маса, а най тежка е самата кола.
Аз лично бих проверил амортисьорите.
Колега вдигни капака и някой да ти подава яко газ. Ако са ти каплави тампоните според мен мотора ще се опитва да влезе в купето, а и вероятно ще се чува хлопане (като си пада обратно на мястото). Но мотора е тежичък и дори и тогава би трябвало не повече от веднъж да се отмести, а не да подскача и да се лашка няколко пъти.
За такова лашкане се иска доста маса, а най тежка е самата кола.
Аз лично бих проверил амортисьорите.
- feersum
- Автомобил:
- Двигател:
Тампоните на двигателя ги смених преди две седмици, значи остават амортисьорите.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
van4ote написа:dj_tuhla написа:Кво общо имат тампоните на задния мост (или пък задните на предните носачи, не се разбра какво точно визираш) с това дали спират задните колелаМоже да имат общо със стабилността в завой, ма за спирането си има спирачна система, мислете малко като пишете баси..
ти нещо заяждаш ли се???? или кво?? мисли ти като пишеш щото като гледам много пишеш и малко мислиш ако си размърдаш мозъка малко и разбереш това което съм написал ще ти стане ясно какво се получава а то е точно това което е написал колегата (Лашкане" напред-назад при спиране)а ако са амортесьорите ще треска много яко по дупките и неравностите и лашкането няма да е напред назад ами ще е нагоре надолу
Майсторе,ако за заминали задните танпони на носачите лашкане няма да има.Носачите лашкат по купето като по немска каска,и колелета се изпреварват едно друго.Относно танпоните от опел,за бога колега недей ще се прехвърли опеловата ръжда на VW.
Поздрави и със здраве.
По темата:
колега амортесьори пич.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Карал съм голф без тампони на задния мост
По неравностите с по голяма скорост си е приключение. Задницата ходи където си поиска
Но не съм забелязал да се поклаща напред назад.
Преди 4 години ми смениха задните тампони на носачите с плътни. Минал съм около 50 000км с тях и не са мръднали. Според мен плътните са по добри, но всичко е относително. Проблема с другите е че ако се поставят неправилно си заминават изключително бързо. Моите са плътни о не са от опел и си паснаха без преправяне
За амортисьорите - имайте предвид че на пасат със изправни амортесьори човек с тегло от около 90кг доста трудно му разклаща предницата

По неравностите с по голяма скорост си е приключение. Задницата ходи където си поиска

Но не съм забелязал да се поклаща напред назад.
Преди 4 години ми смениха задните тампони на носачите с плътни. Минал съм около 50 000км с тях и не са мръднали. Според мен плътните са по добри, но всичко е относително. Проблема с другите е че ако се поставят неправилно си заминават изключително бързо. Моите са плътни о не са от опел и си паснаха без преправяне

За амортисьорите - имайте предвид че на пасат със изправни амортесьори човек с тегло от около 90кг доста трудно му разклаща предницата