Пасат Б5 конденз от климатика ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kondzhagyulo
Автомобил:
Двигател:

Re: Конденз от климатика?

Мнениеот kondzhagyulo » Нед 26 юли 2009 23:40

Мисля, че е нормално това заскрежаване. Не би било нормано ако липсва - това би бил признак за липса на достатъчно фреон или на неработещ компресор. Моя климатроник при вчерашната температура, включен на най-студено се бе заскрежил, както обикновено. Колкото до конденза и неговото оттичане, аз се шашнах първия път, когато видях каква локва се появи пред предното дясно колело и малко по-назад и в ляво - горе долу между предната пасажерска седалка и скоростната кутия. От тогава и до днес е така и според мен няма никакви причини да се притесняваш, но не и за теча в купето.... :( Аз нямам такъв теч и не дай боже да ми се случва :bowdown

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пон 27 юли 2009 9:48

И аз всеки път си мисля че ще ражда,точно от там тече водата, да чукна на дърво нямам теч в купето и аз.Но е добре да се знае отводнителната с-ма къде е за да може дори и профилактично да се продухва.

Потребителски аватар
gogovet
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: AHL 1998

Мнениеот gogovet » Пет 31 юли 2009 23:25

Здравейте, бихте ли ми показали коя е тръбата по която се стича конденза от климатика, че нещо не разбирам или при мен нещата не са както трябва? Тази отдолу я виждам, но след това влиза в нещо от където няма как да дойде вода, в тази черна кутия влизат два маркуча единия идва от към резервоара, а другия от някакъв клапан намиращ се на кутията на въздушния филтър.За тази кутия посредством два болта е захванато нещо подобно на клапан ,чрез който е свързан този маркуч който завършва под колата.
П.С.:Аз не съм забелязал при включен климатик да има някакъв теч из под колата
, а и вътре никъде не е мокро. Климатика си работи. Като прочетох горните постове нещо се притесних. :(

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 01 авг 2009 8:47

Дай снимка на това,което ти виждаш като кутия с маркучи за да видим какво представлява.Според мен говориш за съвсем друго нещп.Конденза от климатика се отделя основно вътре в купето от кутията на изпарителя (вътрешния радиатор) и там си има тръбичка,която излиза директно под колата и няма маркучи и нищо.Минава под дамаската на колата и няма как да го видиш без да разглобиш жабката и какво ли още не.
Успех!

Потребителски аватар
gogovet

Мнениеот gogovet » Съб 01 авг 2009 9:54

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
gogovet

Мнениеот gogovet » Сря 05 авг 2009 16:33

Привет, някой знае ли този маркуч за какво служи и защо не е свързан никъде, да не би да има нещо общо с отводнителната система на климатика? Благодаря.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 06 авг 2009 23:11

От снимките не виждам добре ама ако това първото си го снимал отпред при гумата не би трбвало да е от климатика....понеже при Пасат Б5 конденза се оттича вътре през купето до отвън под колата ама в централната част зад двигателя...а не отпред при гумата.Това вероятно е оттичането на отворите горе при акумулатора,които са за да се оттича водата,която попада там когато вали дъжд.Горе в тази част на шасито също минават макар и съвсем малко дължина тръби за климатика.Възможно е там да се кондензират и да тече вода през този отвор докато работи климатика ама трябва да е значително малко. Пробвай следното - отгоре до акумулатора да налееш вода и виж дали ще изтече оттам.
Съответно ако изтече горе-долу става ясно за какво иде реч макар че конденза при тази тръба е минимален и трябва доста да поработи климатика за да успее да кондензира достатъчно за да изтече чак там ама знае ли човек.
Успех!

Потребителски аватар
Благовест
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Съб 27 авг 2011 18:00

kondzhagyulo написа:Колкото до конденза и неговото оттичане, аз се шашнах първия път, когато видях каква локва се появи пред предното дясно колело и малко по-назад и в ляво - горе долу между предната пасажерска седалка и скоростната кутия.

Пищисах се от течове в последните седмици-то не бяха тройници,съединения,опръстени...Та вече постоянно се навеждам по колата death И днес какво да видя отново...капки.Капки от мястото,за което говори колегата-"между предната пасажерска седалка и скоростната кутия".
Чиста вода е...Верно,че се върнах от пътуване,но климатроника не го бях пускал... :sly Течностите в казанчетата не са мръднали...
Та,въпроса ми е има ли място за притеснение?

П.С Колата е тази под "аватара" love.vw

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Съб 27 авг 2011 18:40

gogovet написа:Привет, някой знае ли този маркуч за какво служи и защо не е свързан никъде, да не би да има нещо общо с отводнителната система на климатика? Благодаря.

Това маркуче влиза в акумулатора,предполагам е за изпаренията от него. :beer

Твоя акумулатор е различен и затова няма къде да се бодне маркучето.

Предполагам,че когато се наложи да сменям акукулатора,ако няма място за отдушник и при мен маркучето ще си стои във въздуха... :Mr Green Fun

Изображение

hm9
Автомобил: Passat B 5.5 TDI
Двигател: AWX 2002

Мнениеот hm9 » Вто 12 яну 2016 18:00

Колеги,къде е тази тръбичка за конденза на б5,5? Как да проверя дали не е запушена?

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Re: Пасат Б5 конденз от климатика ?

Мнениеот naiturseniq » Вто 31 май 2016 18:49

Къде да го търся и аз тези дренажни тръби. Преди месец в дъждовете протече от пасажерската страна ... огромна локва вода. Оказа се че са ми запушени дветре дупки от където се отича дъждовната вода . Отпуших ги и след седмица пекна слънце , пуснах климатика и шурна вода в моите крака хаха ужас. Това явно е точно конденза на климатроника , та къде да ги търся тези тръби ? Отделно нормално ли е от време на време през духалките да влиза въздух бял като ПАРА . Изглежда все едно сняг влиза :)

Потребителски аватар
feikot
Двигател: AFN AVG

Re: Пасат Б5 конденз от климатика ?

Мнениеот feikot » Чет 01 сеп 2016 11:55

Под акумулатора и под ЕКУ-то има дренажни отвори,а също се наводних от мизерия под ЕКУ-то,вдигаше нивото и почваше да тече по жилото за капака

Върни се в “Passat”