Вода в купето ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
noretreat
Автомобил:
Двигател:

Вода в купето ?

Мнениеот noretreat » Съб 11 юли 2009 15:23

Колеги, преди малко над София се изсипа много силен порой и за нещастие аз бях на шосето точно тогава. 8)
На места водата се стичаше по улиците като поток. Минах през доста силно наводнени участъци без видимо никакви проблеми, но точно като паркирах забелязах, че тапицерията на пода от дясната страна е леко подгизнала.. и пред предната седалка и през задната. Не е много, но в първия момент бях потресен. :x
Никога до сега не ми се е случвало.. нито на автомивка, нито като съм карал по време на дъжд, нито при спряна кола като е валяло.
Прерових набързо някакви теми, които намерих в търсачката.. споеманава се за отводнителни отвори, които с времето се запушват. Мислите ли, че проблема е в тях и ако да - къде да ги търся ?
Колата ми няма грам изгнило или ръждясало никъде.. та изключвам проблема да я някъде отдолу.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Вода в купето ?

Мнениеот IvanMan » Съб 11 юли 2009 18:02

отводнителните канали са отпред под пластмасата на предното стъкло, ако имаш шибидах може и от него да е проблема.

noretreat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот noretreat » Нед 12 юли 2009 10:10

Мисля, че водата е влязла през праговете на вратата, поради силното налягане докато карах в пороя.. мокра е само външната половина на мокета откъм вратата, ако беше някъде отдолу или от отводнителните канали щеше да е мокър целия. Откопчах го, отдолу има друго уплътнение подобно на гума, то е сухо. Подсоших доколкото можах.. дано спре да вали скоро и пекне малко та да изсъхне напълно. :evil:

Потребителски аватар
Лъвчо
KMETO
Автомобил: Passat B5 syncro
Двигател: AFN

Мнениеот Лъвчо » Нед 12 юли 2009 10:19

При мене се появи същия проблем :( но мисля , че тече от уплатнението на предния прозорец.Разглобих всички пласмаси под волана махнах панела на бушоните всичко беше мокро , но немога да установя точно от каде идва теча :shock

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 12 юли 2009 16:38

След смяна на предния прозорец и при мен се стича вода понякога, интересно че стъклото се лепи със силикон, а го бяха намазали добре. Предполагам че са изместени пласмасите под стъклото, но като спрат поройте ще ги видя.

Потребителски аватар
ilia99
Автомобил: polo 6n 1995
Двигател: 1.6 AEA

Мнениеот ilia99 » Нед 12 юли 2009 16:44

здр ,и при мен има проблем с водата която влиза много интересно под вратата през уплатнението при паркирана кола , как се улива така не ми е ясно , някои ако има опит с това да сподели ??

toti244
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toti244 » Пон 27 юли 2009 9:56

Колеги и мойто поло го прави тоя номер - при мен всичко идва от запушени отводнителни канали в калниците и при дъжд се стича вода зад жабката, като отпуша каналите няма проблем

Потребителски аватар
MGK_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MGK_81 » Пон 07 сеп 2009 10:55

И аз имам проблем с вода в купето на пода от задната дясна страна. :(

Проблема е, че не забелязах преди автомобила да е в движение ли се е появила или след.

Мисля, че може да е от уплътнението на прозореца, защото нещо не може да се вдига и сваля равномерно, но не е 100% сигурно, докато не го види специалист!

Дайте ми препоръки за сервиз в София!

Потребителски аватар
sstyle
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEX 1996

Мнениеот sstyle » Пон 07 сеп 2009 13:38

И при мен влизаше вода от долу бяха ми изгнили тапите от долу има доста тапи от долу прегледаи ги те са малки гумени

Потребителски аватар
MGK_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MGK_81 » Вто 08 сеп 2009 15:32

sstyle написа:И при мен влизаше вода от долу бяха ми изгнили тапите от долу има доста тапи от долу прегледаи ги те са малки гумени

От къде да си взема тапи?
Лесно ли се поставят?

Сори за аматьорските въпроси, но не съм много наясно с техниката!

Потребителски аватар
_HepBaka_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _HepBaka_ » Сря 09 сеп 2009 14:57

значи като,махнеш стелката и под мукета има нещо като вата .... и под ватата е ламарината и от дясноо има такива гумени тапи
а и при мен имаше вода и незнаех както да правя и един колега от форума ми каза
ПОд филтъра на климатика има една кутия като я махнеш и има каналче направено оттам да се стича водата мойто беше пълно с кал и листа провери пурво там ;)

Потребителски аватар
meleto
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AVY

Мнениеот meleto » Пон 14 сеп 2009 8:36

Хора имал съм същия проблем с водата, проблема беше точно от отводнителните канали под чистачките и водата влиза през духалките на пода под предните седалки и се образува локва отзад. Махат се корите под чистачките и се бърка с отверка и се оправя, може да си смените и филтъра на парното за да не ви мерише на мърша после. Една сутрин в един порои щях да се издавя почна да хвърля и през духалките на таблото....

Потребителски аватар
MGK_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MGK_81 » Пон 14 сеп 2009 15:49

Установих, че при поливане от дясната страна се събира вода на земята в краката. Ясно видях, че има вадичка, която остави следа по прага. Реших, че е уплътнението или някакво запушване във вратата (освен ако не е комплексен проблема и имам проблем и с тапите).
В сервиза обаче вместо да обърнат внимание на обясненията ми, отвориха отпред капака бръкнаха с отверка и почистиха. Казаха, че това е проблема и вече всичко е оправено. Трябва обаче да си малоумен, за да не разбереш, че проблема не е решен.
Кажете ми какво да правя? Къде да ходя на сервиз с по-професионални монтьори, защото при тези дъждове ще се наводня!

Потребителски аватар
_HepBaka_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _HepBaka_ » Пон 14 сеп 2009 18:09

еми там точно и аз тва ти казах ...................................
под филтъра се събират боклуци от друга няма да е и аз бях така

MGK_81 написа:Установих, че при поливане от дясната страна се събира вода на земята в краката. Ясно видях, че има вадичка, която остави следа по прага. Реших, че е уплътнението или някакво запушване във вратата (освен ако не е комплексен проблема и имам проблем и с тапите).
В сервиза обаче вместо да обърнат внимание на обясненията ми, отвориха отпред капака бръкнаха с отверка и почистиха. Казаха, че това е проблема и вече всичко е оправено. Трябва обаче да си малоумен, за да не разбереш, че проблема не е решен.
Кажете ми какво да правя? Къде да ходя на сервиз с по-професионални монтьори, защото при тези дъждове ще се наводня!
Установих, че при поливане от дясната страна се събира вода на земята в краката. Ясно видях, че има вадичка, която остави следа по прага. Реших, че е уплътнението или някакво запушване във вратата (освен ако не е комплексен проблема и имам проблем и с тапите).
Мнение Публикувано на: Пон Сеп 1

Потребителски аватар
ilia99
Автомобил: polo 6n 1995
Двигател: 1.6 AEA

Мнениеот ilia99 » Съб 17 окт 2009 16:07

така колеги маи си реших проблема с моя теч , образуваше се вадичка по прага под вратата и ми пълнеше стелката , та махнах кората на предна дясна врата и онова като дунапрен за шумоизолация ли е за какво незнам и се започна с опитите и бързо разбрах от къде е , при мен излезна че е от предпазителя на обтегача на вратата , които при затворена врата излиза между тенекията на вратата и кората и като се стича водата попада между двете и си се стича по прага и в стелката , решението е просто сложих един наилон които минава покраи обтегача и отива почти до дъното на вратата зад тенекията . дано да съм помогнал и на други колеги :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”