Как да разбера кога да сменя ремъци

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да разбера кога да сменя ремъци

Мнениеот Danny boy » Съб 25 юли 2009 8:13

Ремъци и ролки задължително смяна на 50К.Да ти е мирна главата.
Не вярвам че си съгласен да дадеш сумати пари за основен ремонт само щото не си сменил ремъка на ангренажа и генератора дето ти върти и водната помпа и при скъсване между два града примерно ко се не усетиш да ти прегрее колата или да се изръсиш сума лев за пътна помощ.
Показателя за стара гума/напукана/означава че този ремък или е бил менте или е толкова стар че не си знае годините и е сдал багажа от атмосферните условия.
Видимо хубав ремък,който е минал 50-60к по нищо не можеш позна че е за смяна.Просто изглежда добре.
Хубави ремъци за мен са CONTITECH на CONTINENTAL.
Ролки SKF.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Съб 25 юли 2009 13:22

Благодаря на колегите които отговориха така изчерпателно и дадоха отговори на моя въпрос...

И понеже нямам време да седя при майстора на който ще оставя колата се чудя как ще разбера дали е сменил тези части които аз ще закупя от магазин на VW(оригинални).Като се има на предвид, че агринажния ремък и ролки са в кутия и нямам видимост, както и водната помпа?(останалите части които имат видимост мога да отбележа)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 25 юли 2009 14:04

Аз като нямам възможност да седя и да гледам ко прави майстора си слагам някакъв белег на частите дето трябва да се сменят,стига да има възможност разбира се.Когато си сменявах ремъците на моя голф им казах да не затварят ремъка,преди да съм видял,че е сменен.

traqn_savov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот traqn_savov » Нед 26 юли 2009 14:27

Вие ако трябва да следите майстора по този начин, по добре въобще не отивайте в този сервиз....

:обичам ви :012:

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Нед 26 юли 2009 17:10

traqn_savov написа:Вие ако трябва да следите майстора по този начин, по добре въобще не отивайте в този сервиз....

Трябва! Ако не искам да се потретва минал случай с мотор на който смених един и същи ремък за 1 седмица...по стари случай в които съм се убеждавал, че трябва да се следи майстора няма да споменавам.

Потребителски аватар
uzi
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател: AFT

Мнениеот uzi » Нед 26 юли 2009 17:34

abit написа:
traqn_savov написа:Вие ако трябва да следите майстора по този начин, по добре въобще не отивайте в този сервиз....

Трябва! Ако не искам да се потретва минал случай с мотор на който смених един и същи ремък за 1 седмица...по стари случай в които съм се убеждавал, че трябва да се следи майстора няма да споменавам.

случка с познат:
мъжа на сестра му има сервиз, квартален.
кара се ауди 80 за смяна на ремъци. всичко готово.
след месец колата се кара в друг сервиз за съвсем друго и там се разбира че ремъците вопще не са тези които моя човек е купил преди месец.
извода: понякога роднината и приятеля може да ти се окаже по-коварен и от врага ти.

стойте колкото можете повече на главите им, проверявайте и т.н., че тая криза ще ни направи още по свирепи и безкрупулни!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 26 юли 2009 17:56

Защо се обсъжда това изобщо? Ако човек няма 1000 за подготовка на новокупена кола въобще не трябва да се хваща. Ако очакваш предишният собственик да я еподдържал си в голяяяяма заблуда.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Нед 26 юли 2009 18:23

mania написа:Защо се обсъжда това изобщо? Ако човек няма 1000 за подготовка на новокупена кола въобще не трябва да се хваща. Ако очакваш предишният собственик да я еподдържал си в голяяяяма заблуда.

Никъде не съм споменавал, че имам проблем с "парите" това не означава, че обичам да ме работят!
Ок, плащам си за оригинални части, не правя пазарлък с майстора за работата му, за да отида при него означава, че не мога да се оправя сам.Но това не означава, че трябва в буквален смисъл да ме ограбва.
3-ката преди да я продам не можеше да пали(в смисъл по някога се затрудняваше), не можах сам да открия къде е проблема,след като отидох да я взема от майстор без да го питам или да се пазаря за цената, ми обяви цена 140€/280 лв.
След като го попитах какво точно е сменил или оправил.... с голяма трудност и не сигурност ми измърмори, дистрибуторна капачка( мисля че така беше на български),някакви жици(които аз не успях да вида), и някакъв си (чип!?!?!).
В крайна сметка съм доволен че спря да прави проблем при запалването, но единственото което видях да е сменено беше една по стара от моята дистрибуторна капачка с кожух.

Та драги ми приятели и колеги парите не ми ги подаряват или ги намирам някъде по пътя, мисля че е съвсем нормално някой да се интересува за какво точно дава 1месечна заплата или 3месечна за някой други и да се направи това за което е платено.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 27 юли 2009 5:36

Що просто не си намерите читав майстор и да ходите само при него... Аз така патих от накачествени ремонти но в последно време ходя само при няколко човека, които знам че работят качествено на разумна цена. Това иначе да се пазариш, да гледаш да не те излъжат - най-малкото е нервно за всички.

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пон 27 юли 2009 6:08

theultimate написа:Що просто не си намерите читав майстор и да ходите само при него... Аз така патих от накачествени ремонти но в последно време ходя само при няколко човека, които знам че работят качествено на разумна цена. Това иначе да се пазариш, да гледаш да не те излъжат - най-малкото е нервно за всички.

Колега, мерси за съвета, но на мен друг ми е въпроса...
Майсторите са си майстори лоши или добри имаме нужда от тях, в доста случаи е неизбежно да отидеш при тях а има и свестни разбира се....

Помежду другото, вчера започнах сам да оглеждам единият ремък към които имах видимост. Изглежда като нов, но ако се загледаш внимателно от "вътрешна" страна от към пистите, там къде се пречупва между две ролки от много близо се забелязват леки "напуквания"
Това ще рече, че закъснявам и трябва да се ориентирам вече към сервиза...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 27 юли 2009 10:16

Човек казаха ти го 15 пъти, ремъкът се сменя веднага като я купиш. КАто с иизмине километрите по книжка не чу личи, щото той е направен да изкара по-дълго, за да има сабственикът време да го смени. ТИ по него не можеш да познаеш дали е за смяна. И по-точно ако има следи значи ОТДАВНА е бил з асмяна. МИсля че на въпросът ти беше отговорено още в първата страница на темата. А относно майсторите... ако нямаш твой човек е така з асъжаление. извинявай за беко изнервеното мнение, н отова са неща, които дори н еподлежат на обсъждане ако искаш колата ти да върви и да не я изхвърлиш след няколко месеца. Поздрави и успех :D

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 27 юли 2009 15:58

на един ангренажен ремък въобще не му личи на външен вид дали е нов или стар.Ако не се смени може да има много лоши последици

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Пон 27 юли 2009 16:11

Колега, честито за покупката първо! Много да те слуша и дълго и безаварийно да й се радваш на колата! Трябва обаче да си наясно, че за кола като Голф 4 минимума като първоначално обслужване е 500-600 лева, така че това е положението за добро или лошо /без да броим гуми, примерно/. Недей да му мислиш толкова за цепнатини и други подобни, просто закарай колата да й сменят ангренажа, защото после недай си Боже в такъв филм има опасност да се вкараш ако сдаде багажа ремъка, че ще съжаляваш доста. Успех само да те радва Голфарата!

Потребителски аватар
abit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abit » Пон 27 юли 2009 17:30

Благодаря много за съветите колеги, стана ми напълно ясно каква роля играят тези части и до-колко можеш и не- можеш да разбереш да ли искат подмяна(само по изминати километри).

Мисля, че темата се изчерпа. :)
Аз дори съм закупил всички комплекти от VW.
двата ремъка с ролките
водна помпа и антифриз
Остава само да избера майстор(което няма да е никак лесно), и да му кажа да ми запази старите части които ще свали.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 27 юли 2009 17:50

би ли само за последно споменал цените им.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”