Нормални ли са високите обороти при POLO 1,9 D AEF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ilian iliev
Автомобил:
Двигател:

Нормални ли са високите обороти при POLO 1,9 D AEF

Мнениеот ilian iliev » Нед 26 юли 2009 16:19

Здравейте на всички.Порових се във форума ,но неуспях да открия проблем като моя.Имам ПОЛО 1,9D - AEF -6N- 1996г.Постоянно държи високи обороти.На студен двигател около 1200-1300,на топъл 1000-1050.Всъщност не съм сигурен дали това не е нормално.Колеги споменаха че трябва да държи високи обороти заради смазване на ГНП- то.Досега съм карал бензинова кола и знам че при тях нормалните минимални обороти са около 800-900.Колата я имам от около 3-4 месеца.Нищо не съм барал, с изключение на обслужването -ремъци,масло ,ролки и филтри, но всъщност колата си беше така и преди това.Ходих до НААS мисля че така се казваше сервиза за VW,там едно момче спомена че по принцип май не се регулурали оборотите на такова ПОЛО,понеже нямало електроника в него.Надявам се някой собственик на кола като моята да даде съвет.Надявах се също да препоръчате добър майстор в ПЛОВДИВ.Добавям също че колата работи добре,върви добре, не пуши, и е икономична, но тези високи обороти някакси ме дразнят.

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Re: Нормални ли са високите обороти при POLO 1,9 D AEF

Мнениеот Milanski » Нед 26 юли 2009 21:45

И аз карам поло с този двигател колега . При мен на загрял двигател оборотите на празен ход са около 950 някъде , а това дето са ти го казали , че не се регулират оборотите не е вярно има едно винче на помпата от което се регулират . Ако ги направиш прекалено ниски оборотите обаче се появяват едни много гадни вибрации в купето . Поздрави .

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 26 юли 2009 21:45

На топъл двигател оборотите са ти като моите 1000-1050,ама на студен :shock множко са. На диагностика не си ли ходил?.Как да няма електроника колата-има.Само нафтовата помпа е механична,и оборотите можеш да си намалиш.Кой ти е разправял врели-некипели.Моята е същата студена 920-950 оборота,като стигне 90 градуса и стават 1000 и малко над тях.То ако има нещо компютъра си показва постоянна грешка,и след зачистването се появява на екрана.

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Пон 27 юли 2009 0:38

Dizel_fen написа:Моята е същата студена 920-950 оборота,като стигне 90 градуса и стават 1000 и малко над тях.То ако има нещо компютъра си показва постоянна грешка,и след зачистването се появява на екрана.

..аха начи твърдиш,че когато мотора загрее оборотите се увеличават. Да не караш някакъв поръчков хибрид на Поло за който незнаем.. не подвеждай колегата.
По принцип при студен мотор оборотите са около 1000 и няколко, при загрят би трябвало да са 950-60. И при моята не са така, а са малко над нормалното. Може да се регулира, но не е препоръчително, щом няма грешки и никакви други проблеми.

Потребителски аватар
Nesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nesh » Пон 27 юли 2009 9:38

При моето поло оборотите са горе долу като твоите . Малко над 1000 при студен двигател и 1000 или съвсем по-малко от 1000 при топъл . Не виждам да има някакъв проблем , колега . Както казаха при по-ниски обороти се появяват едни гадни вибраций в купето :)

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 27 юли 2009 10:29

Колега ето мнение и от мен и аз като тебе съм нов с Поло 1.9,оборотите ми са 1000-1200 при студен двигател и като загрее малко изведнъж падат на 950 и не мърда.всичко останало са варианти но колегата Милански ти е писал ,че се регулират от помпата и е добре да ти ги направят да са в нормата иначе има вибрации.Късмет.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 27 юли 2009 17:00

..и според мен да се регулират, моите обороти са съответно 980/960

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 27 юли 2009 18:28

Soyer написа:
Dizel_fen написа:Моята е същата студена 920-950 оборота,като стигне 90 градуса и стават 1000 и малко над тях.То ако има нещо компютъра си показва постоянна грешка,и след зачистването се появява на екрана.

..аха начи твърдиш,че когато мотора загрее оборотите се увеличават. Да не караш някакъв поръчков хибрид на Поло за който незнаем.. не подвеждай колегата.
По принцип при студен мотор оборотите са около 1000 и няколко, при загрят би трябвало да са 950-60. И при моята не са така, а са малко над нормалното. Може да се регулира, но не е препоръчително, щом няма грешки и никакви други проблеми.

Не разбирам за какъв хибрид говориш,но ти казвам истината,в началото са 920-950,после като загрее са 1000-1100.Никой не подвеждам -споделям мнение.Има си центрове за диагностика,тука можем само да предполагаме и да помагаме :D

ilian iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian iliev » Пон 27 юли 2009 18:48

Благодаря на всички които се отзоваха.Днес с един колега пробвахме да намалим оборотите.Върху лостчето което се издърпва от нека го нарека,,смукача,, има едно болтче. При навиване то избутва едно друго лостче което е под първото.Както повечето от вас споменаха вибрацийте в купето станаха ужасни.Реших че е по-добре да върна оборотите както преди,явно това си е болест по тези автомобили.Не разбрах само каква грешка би трябвало да показва компютъра ,ако има евентуално някякъв проблем,аз до сега си мислех че ПОЛО-то няма компютър.Простено ми е ,до скоро карах ЛАДА.

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пон 27 юли 2009 20:08

Dizel_fen написа:Моята е същата студена 920-950 оборота,като стигне 90 градуса и стават 1000 и малко над тях....

Имаш проблем. Оборотите падат, след като загрее.
Има много писано по темата - вакууми и маркучета.

А колегата с високите обороти - малко са височки, но най-вероятно са вдигнати, за да не тресе при включване на клима-та.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 27 юли 2009 22:37

Извинявам се че пиша в темата на колегата,но как така има проблем-на диагностиката не показва никаква грешка след зачистването на грешките работи 20 мин на закачен компютър.Наскоро ми центроваха нафтовата помпа,че придърпваше в ниските обороти,сега върви колата! Какви маркучлета да гледам -тези на нафтовата помпа ли?

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Пон 27 юли 2009 23:45

Може оборотите умишлено да са вдигнати от някой за да се избегне тресене в купето.Ако помпата (ГНП) е Лукас виж дали има терморегулатор на оборотите за студения старт,възможно е и там да е проблема.

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Пет 31 юли 2009 13:20

vladitdrv написа:Може оборотите умишлено да са вдигнати от някой за да се избегне тресене в купето.Ако помпата (ГНП) е Лукас виж дали има терморегулатор на оборотите за студения старт,възможно е и там да е проблема.

Моето е с Лукас - къде да проверя за този терморегулатор? :bowdown

ilian iliev
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормални ли са високите обороти при POLO 1,9 D AEF- Решено

Мнениеот ilian iliev » Пет 31 юли 2009 19:05

Още веднъж благодаря на всички за съветите.Смятам темата за приключена

Върни се в “Дизелови агрегати”