Време ли е за летните гуми?
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- koko jumbo
- Автомобил:
- Двигател:
s
сменяй смело няма да има сняг повече
- lucifer_pl
- Автомобил:
- Двигател:
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bomber написа:Мисля че още е рано за летни гуми.Температурата през деня може и да е над 7 градуса ма вечер пада доста,а някой път и под нулата.
Мисля, че вече е късно за зимни гуми. От двете злини трябва да се избере по-малката.
И повярвайте ми по малката е да се кара с лятна гума под нулата от колкото със зимна при нагрят до 40(и повече) градуса асфалт.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
relaxxx написа:Добре де, прочетох мнооо разалични мнения и не разбрах сега , кое да приема за верно......Сеа в началото на април имам едно ходене на запад от БГ към 2000 км в едната посока та се чудя дали да оставя зимните или да сложа летните ???? Айде идеи, според мен повече сняг няма да има ама знае ли човек?
Колега, при теб е малко по сложно, трябва сам да си избереш какво да правиш. Ако се спреш на вариант 1, т.е. да смениш гумите, със сигурност ще удариш шестица от тотото ако няма сняг по пътя. Обаче ако има снежец - тогава смяната е за сметка на сигурността. Не те знам през какви участъци ще минаваш - ако ще катериш някакви планини, по-добре не сменяй нищо?!Ако ще караш по родните ни магистрали, струва ми се че повече сняг няма да вали, за по сигурно прегледай разни прогнози за времето за 1-2 седмици напред.
Ако избереш вариант 2 - ако е хубаво времето, смятай че за тези 2000 км доста ще се поизтрият зимните гуми, но пък ще си спокоен за сигурността си ако нещо се промени времето.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”