Г-4 вдигане на стъкла от фабрична аларма
Re: Г-4 вдигане на стъкла от фабрична аларма
Хъм, трябва да го разбазикам моя модул с ВАГ-а да вида какво ще сътворя 

- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С ВАГ-КОМ май не става !
Е нали с него се влиза в така наречения лонг кодинг и се сменят - включват/изключват разни опции в комфорт модула. Поне при Б6 става.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да ама при старите коли до Голф4 и сие се прави с една програма под ДОС. Казва се VDSpro 

- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
А тея които са 2002-ра или края на 2001-ва ?
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми аз си мисля че пак са си Голф 4 независимо че са 2001 или 2002година
При Голф 5 става с ВАГ КОМ при Голф 4 не става с ВАГ КОМ. 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Ей в тази тема има данни за различни модули. Кеф ти за две, кеф ти за четири стъкла. За Пасат, Голф, Поло, Бръмбър ...
Пробвах ги и на трите ми коли и бачка.
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=161339
Пробвах ги и на трите ми коли и бачка.
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=161339
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз от няколко дена открих че при заключване трябва да се задържи бутона за заключване и се вдигат стъклата и ако решите да отключите по същия начин задържате бутона и се отварят прозорците.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 0700498064
А преди това си играех от вътре да вдигам стъклата

- kok12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASZ
- Контакти:
GARTNER написа:И аз от няколко дена открих че при заключване трябва да се задържи бутона за заключване и се вдигат стъклата и ако решите да отключите по същия начин задържате бутона и се отварят прозорците.
А какъв е автомобила ти и година,защото аз опитвам но нестава. Иначе като сложа ключа в ключалката и завъртя и задържа става.
П.П. Има ли човек във Варна който може да се справи с това ?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам комфорт-водул. Като слагах алармата просто казах на човека да вкл тази екстра. Мисля, че и без него може да се направи. Трябва да питаш на място.
kok12 написа:GARTNER написа:И аз от няколко дена открих че при заключване трябва да се задържи бутона за заключване и се вдигат стъклата и ако решите да отключите по същия начин задържате бутона и се отварят прозорците.
А какъв е автомобила ти и година,защото аз опитвам но нестава. Иначе като сложа ключа в ключалката и завъртя и задържа става.
П.П. Има ли човек във Варна който може да се справи с това ?
Колега,прочети ВНИМАТЕЛНО темата, а също и тази: http://diesel-club.com/forum/viewtopic. ... 12&start=0 .
Ще разбереш, че фабрично вдигането/свалянето на стъклата с дистанционното на ключа (оригиналната аларма) не работи. Ако ключа ти е такъв (с дистанциооно за управление на ориг. аларма), може да се прекодира Комфорт модула и ще заработят тези функции. Ако нямаш оригинална аларма, може да се използва опцията за сваляне/вдигане на стъклата със задържане на ключа в ключалката, и да се използва изхода за ел.стъкла на всяка съвременна аларма за управление. Така направих аз (въпреки че имам ориг.аларма). Даже е по-удобно, защото натискаш ЕДНОКРАТНО бутона за закл. на дистанционното, и забравяш за съклата. С дистанционното на ориг.аларма трябва да държиш, докато се вдигнат.
- неодачник
- Автомобил:
- Двигател:
Andonov написа:DimoNN написа:не ти трябва тая "екстра"... само ще си прецакаш машинките на стъклата...
![]()
Toва се ползва пожелание, след задържане на копчето.
Дали преди да заключиш колата ще си ги вдигнеш на ръка или след това с алармата не виждам разлика.
извинявам се че се намесвам , но само искам да питам имам същия проблем с голф 3, заащо и при мен не се вдигат стъклата?
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Искам само да кажа нещо, без да се опитвам да разубеждавам никой от извършването на тази, хм... манипулация. Просто имайте предвид, че при Г4 механизмите на стъклата имат достатъчен брой пластмасови части, които с времето стареят, все пак не караме нови коли, и въпреки че сега явно работят безпроблемно (дай Боже винаги да е така), с това прекодиране (да се разбира като прекодиране, допълнително окабеляване, добавяне на нови модули или активиране от алармата) се съкращава многократно живота на тези пластмасарии, понеже, да си го кажем честно, не винаги стъклата са свалени, било то поради пусната клима или студено време, и стъклата са си вдигнати. Обаче всеки път като се заключи колата комфорт модулът подава импулс за вдигане на стъклата, като по този начин се натоварват излишно всички движещи се части по механизмите. Нищо не пречи преди да се изгаси колата, ако има отворени прозорци да се цъкнат копчетата на шофьорската врата и стъклата да се вдигнат - дори на предните стъкла има второ положение на копчето за автоматично вдигане, без да е необходимо задържане. Още веднъж казвам - това са моите 2 лева по темата и не искам да разубеждавам никого... просто като чета колко често има увиснали прозорци на Голф 4, и то по законите на Мърфи почти винаги в най-неподходящото време, освен това много от частите се продават в комплект с други и цената на цял модул не е много приятна. Не казвам, че без тази удобна може би (а може би и гъзарска) функция няма да се счупи нещо, но най-малкото го отлагаме по-напред във времето и си спестяваме непланирани разходи.
Сори за дългия пост
Живи и здрави
Сори за дългия пост

Живи и здрави

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата е напълно прав, но аз искам да дам другия момент. Аз с иимам фабричен комфорт, който се вдигаше само с ключа, алармата се беше наводнила и платката приличаше на меко, пухесто одеало
. Та пробл е, че красивите джамове н аГ3 много често като се вдигат почват да се връщат назад от определено положение. Бях стигнал до такъв тормоз да н езнам дали са вдигнати и постоянно да цъкам копчето на предните две стъкла - дясното винаги, лявото само за няколко месеца, за да могат да се вдигнат. Както знаете когато се връщат трябва да почнеш да помпиш копчето докъто подмине мястото, където засича. Та за да предотвратя това като слагх новата аларма казах на майстора да го направи това нещо. Освен гъзарията и вече не ги мисля, което е най-важното. Колегата е прав, че се натоварват допълнителрно системките, но поне моите така или иначе се натоварват 
Мнението е друга гледна точка, все пак всеки си знае бараката, която бангърка всеки ден и си търси начин да я направи по-поносима. Поздрави

Мнението е друга гледна точка, все пак всеки си знае бараката, която бангърка всеки ден и си търси начин да я направи по-поносима. Поздрави
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”