Некачествен бензин

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Некачествен бензин

Мнениеот ghuhi » Пон 27 юли 2009 20:00

Моля ви, кажете ми какви са признаците на некачествения бензин. Какво влияние може да окаже на колата ми ако съм напълнил резервоара с некачествен бензин?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Некачествен бензин

Мнениеот groznika » Пон 27 юли 2009 21:28

ghuhi написа:Моля ви, кажете ми какви са признаците на некачествения бензин. Какво влияние може да окаже на колата ми ако съм напълнил резервоара с некачествен бензин?

Като цяло се отразява на вървежа.
Не върви, мъчи се, прекъсва, гасне, работи неравномерно, пуши...
Редовният номер е не некачествено гориво, а засмукване на вода от сондата на колонката и попадането и в резервоара. Водата не може да изгори и колата притриса, гасне и не работи добре.
За лечение на този проблем има добавки за гориво в бензиностанциите. Аз лично ползвам чист спирт или спирт за горене. Сипвам не повече от литър на пълен резервоар и ако има вода в горивото нещата се оправят на мига :)

ПП
Все пак не е зле да кажеш от къде си зареждал, с какво гориво, ползвал ли си добавки, какви са ти оплакванията и тн.

ghuhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ghuhi » Пон 27 юли 2009 22:30

Заредих бензин 95 на Лукойл. За сега признаците са подобни. Мъчи се като подам газ.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 28 юли 2009 0:44

ghuhi написа:Заредих бензин 95 на Лукойл. За сега признаците са подобни. Мъчи се като подам газ.

Ами пробвай да налееш малко спиртец в зависимост от наличното ти гориво в резервоара. Горе долу около 100-150 грама спирт на литър бензин.
На мен ми се е случвал дори и на ЕКО да ме набълбукат с водица, а ползвам предимно техни бензиностанции.
Защо не пробваш освен спирта да сипеш и малко 100 октана от друга бензиностанция да продуха ако наистина бенза е бил скапан...

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 28 юли 2009 8:44

ghuhi написа:Заредих бензин 95 на Лукойл. За сега признаците са подобни. Мъчи се като подам газ.

От лукоила съм го ял и аз по същия начин. Пробвах тогава със спирт, добавки - нищо.
Просто го изгорих, сипах от Еко и всичко се оправи. Вече на лука не зареждам. А и 95 е един..... сипвай от средния поне, той сиг се доближава реално до 95 mhihi

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 28 юли 2009 14:53

E то лук ойл няма среден (всъщност явно има не е среден бензин, ами среден пръст mhihi ) има 95 и 98, това е. Абе сякаш и аз забелязвам че не е как требе бензина, ама все от там си сипвам :dummy:

Потребителски аватар
KONNAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KONNAN » Вто 28 юли 2009 15:09

Всичките ми познати зареждат в ЕКО и са доволни аз карам на газ и зареждам само от Лукойл, защото ползвам намаление, бензин от там не сипвам - само от Еко

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Вто 28 юли 2009 15:50

като цяло съм доволен от бензина не Еко, ама преди 4-5 дни си паркирам и гася колата, да ама не, не ще да изгасне около 4-5 секунди! Бях заредил 95 с добавка mhihi /явно добавката е против изгасване/, та мисълта ми е, че бензина за да се самодетонира сигурно е бил не 95 ами 85!!!
ABS мотор.

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sastezatelya » Вто 28 юли 2009 15:58

От Еко повече няма да сипя :!: Ползвам тяхните горива вече няколко години и нямах забележка,докато миналата седмица не закъсах с мойта колица,понеже бяха прекалили малко с водата вътре :evil: :beat_butt2 Всеки има вкус това за спирта,което спомена колегата е ефикасно пробвай и виж как ще е след това,ако ли не проблема може и да е другаде :wink:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 28 юли 2009 17:54

sastezatelya написа:От Еко повече няма да сипя :!: Ползвам тяхните горива вече няколко години и нямах забележка,докато миналата седмица не закъсах с мойта колица,понеже бяха прекалили малко с водата вътре :evil: :beat_butt2 Всеки има вкус това за спирта,което спомена колегата е ефикасно пробвай и виж как ще е след това,ако ли не проблема може и да е другаде :wink:

Аз до колкото съм чувал във всички танкове за гориво има вода. Слагат я за да обира боклуците и да ги държи далеч от горивото тъй като горивото и водата не се смесват а стоят на слоеве (водата най-долу). Обясняваха ми, че всяка сонда може да смукне водичка когато резервоара е на привършване и бензиностанцията е пред зареждане.

Лично аз съм попадал на вода два пъти - веднъж от Еко и веднъж от Лукойл.

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Вто 28 юли 2009 18:14

2008 зимата мой познат му замръзна нафтата от лукойл,и аз 2 пъти сам си патил от техния бензин на старата кола.От тогава не влизам и за цигари там

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 28 юли 2009 18:45

Неприято ми е да го напиша, но най-явния признак за некачествен бензин е

ЧЕ СЕ ПОДАВА В БЪЛГАРИЯ!!!

извенения за спама.. :oops:, но не можах да се сдържа да не го напиша

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Вто 28 юли 2009 19:03

vw_manqk написа:2008 зимата мой познат му замръзна нафтата от лукойл,и аз 2 пъти сам си патил от техния бензин на старата кола.От тогава не влизам и за цигари там

Нафтата не замръзва заради вода в резервоара. Нафтата съдържа парафин който се желира при екстремно ниски температури и затлачва горивопроводите. По тази причина съм слушал от стари дизелджии, че зиме в нафтата се сипва и малко бензинец.

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Вто 28 юли 2009 19:12

Грозника,може и така да е неразбирам но просто моя човек си изпати доста с тази нафта.Както каза друг колега по горе в цялата държава ни е скапано горивото :beer

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 28 юли 2009 20:32

Аз пък не съм доволен в последно време от OMV!!!
Преди месец заредих един резервоар и с голяма мъка докато го изгоря!!!
По край тези промоции по бензиностанциите,доста некачествено гориво се продава...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”