Нужда от професионален съвет...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
eeyorefuckpooh
Автомобил:
Двигател:

Нужда от професионален съвет...

Мнениеот eeyorefuckpooh » Пон 27 юли 2009 22:30

Искам да си купя автомобил и от около седмица-седмица и половина разглеждам обяви в интернет, ходя по автосалоните, допитвам се до приятели, познати и т.н. Където и да отида, когото и да питам все различни неща ми се казват. :banghead: Ако някой ми препоръча дадена марка и модел друг ме разубеждава. Нуждая се от съвет от хора, които са имали дадения автомобил и/или имат впечатления от него. Става въпрос за следните модели:
1. VW Polo 2000-2001
2. Skoda Fabia 2000-2001
3. Seat Ibiza 2000-2001
4. Nissan Almera 2000-2001
5. Alfa Romeo 147 2000-2001

Няма значение дали ще е дизел или бензин. Интересува ме коя версия от двете е по добра при дадения модел, какви са минусите и плюсовете на автомобилите и кой Вие бихте ме посъветвали.
Благодаря предварително!

п.п.
Надявам се тук да е мястото за тази тема.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Нужда от професионален съвет...

Мнениеот Bobi_S13 » Пон 27 юли 2009 23:14

еххх като видя такава тема и ми е мъка, нищо лично колега

но лично според мен това което ти е на сърцето, аз така от много питаници и допитваня купувах кола 2-ве години. Накрая като видях Поло-то и си казах това е колата! За такива неща не слушам вече никой!

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Вто 28 юли 2009 8:23

съвет от личен опит: слагаш парите в джоба и тръгваш. Която ти падне на сърце и най ти хареса, плащай и бягай. Винаги ше има и по-хубави коли от твоята, това е неизбежно. Относно марката, всичко е на късмет до състоянието на колата. Айде и дано си късметлия. Поздрави!

Последна промяна от eradev на Вто 28 юли 2009 9:51, променено общо 1 път.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 28 юли 2009 8:38

напълно подкрепям мнението на колегите по горе - на късмет е и каквото ти легне на сърцето

аз имам и точно такова VW Polo 2000-2001

но ще подредя колите както смятам аз по надесност
Nissan Almera 2000-2001
Skoda Fabia 2000-2001
VW Polo 2000-2001
Seat Ibiza 2000-2001
Alfa Romeo 147 2000-2001

изборът а твой :)

Потребителски аватар
mitko66
Автомобил: MK8 eTSI DSG
Двигател:

Мнениеот mitko66 » Вто 28 юли 2009 17:59

алфата е ужасно красива, ако беше и толкова надеждна....
От гореизброените моята класация:
фабия
поло
сеат ибиза
нисан алмера
алфа 147

Като двигател -търси златната среда, бягай от базовите двигатели, както и от най-мощните
За фабия, поло и сеат 1.4 тди, 1.9 тди или 1.4 16 в зависимост дали си фен на бензин или дизел. Трите коли от концерна имат горе долу едни и същи минуси-стъклоповдигачи, дебитомери, турбо..., фабия базово е с 4 врати, при сеат и ФВ шанса да попаднеш на 4 врата е по- малък. Качи се на всяка от тях и която ти е на сърцето. Аз лично избрах фабия с богато оборудване и не съжалявам, друг неин плюс е че тя на платформата на поло 9н, а полото 2000-2001г си е 6н2.
Успех и да се похвалиш...
пп. ех да беше по-надеждна пустата му красавица алфа 147 :D

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Вто 28 юли 2009 19:25

Аз подкрепям Nisan Almera ! Най-добре е от всички,ако намериш 2.2dti мотора,ще останеш приятно изненадан от поведението на колата.Аз имах възможност да приказвам със собственик на такъв автомобил,сравнявайки го с моето дизелово поло работата е джудже-великан.Грам не пуши във високи обороти,отличен старт,климатроник,глезотии,мърка като бензинова кола,добър външен вид,няма никакви вибрации по купето в режим на работа,отлична шумоизолация,перфектно ЕКУ,и най-накрая фабричен дефект във ролката на ангренажният ремък(набързо си заобичах Полото : vw fen )

eeyorefuckpooh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eeyorefuckpooh » Вто 28 юли 2009 19:51

Май ще взема Полото само и само да мога да ползвам форума по-често! :D Благодаря Ви много за искрените отговори! Аз още от началото си харесах полото, но ме разубедиха защото ми казаха, че скоростната кутия била много слаба. Но навярно, ако мисля така никога няма да си купя каквато и да е кола. Всяка си има недостатъци.
п.п.
mitko66 написа:алфата е ужасно красива, ако беше и толкова надеждна....
пп. ех да беше по-надеждна пустата му красавица алфа 147 :D

Много, много жалко наистина! :) А и частите са скъпички май.
Отново благодаря на всички. :bowdown :bowdown :bowdown Някой ден ще покажа какво съм избрал в крайна сметка.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 29 юли 2009 7:37

алмерата е боклук.
мотора и ходовата част са добри, но изработката по интериор и материалите не струват. от опит.
алфата-няма да я коментирам... mhihi по 2 причини:
1. никой фен на моторите не е истински фен, ако не е притежавал поне една алфа! защото няма на света по екзалтиращо, нечовешки блажено, ОМГ чуство, когато всичко в тая кола работи! :011:
2. всеки собственик на алфа трябва да бъде убеден че е уникален! всеки! защото нито една друга алфа в света няма абсолютно същата комбинация от неработещи неща. :kissy:
полото, съпоставено с шкодата, е доволно по скъпо, и еднакво, ако не и по зле...
така че единствения разумен вариант, като съотношение качество/цена, и после, като поддръжка аз виждам шкодата!
а ако е карана в БГ (от тука купена нова)-почти 100/100 е гарантирано на малко километри. тука няма такива разстояния просто. :D

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 29 юли 2009 15:51

eeyorefuckpooh написа:Май ще взема Полото само и само да мога да ползвам форума по-често!

Ето къде е силата на форума! Благодарности към хората, които се грижат това да е така...

Потребителски аватар
googoо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот googoо » Сря 29 юли 2009 15:55

Ако беше писал във форума на алфа, там щяха да го убедят да си вземе алфа :drunk

:beer

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 29 юли 2009 18:46

vaskoto1 написа:алмерата е боклук.
мотора и ходовата част са добри, но изработката по интериор и материалите не струват. от опит.
алфата-няма да я коментирам... mhihi по 2 причини:
1. никой фен на моторите не е истински фен, ако не е притежавал поне една алфа! защото няма на света по екзалтиращо, нечовешки блажено, ОМГ чуство, когато всичко в тая кола работи! :011:
2. всеки собственик на алфа трябва да бъде убеден че е уникален! всеки! защото нито една друга алфа в света няма абсолютно същата комбинация от неработещи неща. :kissy:
полото, съпоставено с шкодата, е доволно по скъпо, и еднакво, ако не и по зле...
така че единствения разумен вариант, като съотношение качество/цена, и после, като поддръжка аз виждам шкодата!
а ако е карана в БГ (от тука купена нова)-почти 100/100 е гарантирано на малко километри. тука няма такива разстояния просто. :D

Васко защо не каза, че ще цитираме философа Кларксониус :lol:

Аз също съм за фабия-та :да: ... една приятна малка кола, която всъщност не е толкова малка ;)
Добра изработка. Поне на мен ми харесва на външен вид и според различни медии по-надеждна от полото на което е базирана (а и по-просторна). Купето е винаги с 4(5) врати. Всички модели са с двусекционни фарове (за мен е предимство) и май всички са с подглаици отзад. Предните седалки са много практично изрязани в задната си част за да осигурят малко повече простор за колената (нещо което доста често е дефицитно в малка кола и аз понеже съм едричък и ги оценявам тия дребни неща).
Окачването според мен е добро (сравнително безшумно и комфортно, но все пак карам голф 3 и представите ми са малко изкревени).

eeyorefuckpooh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eeyorefuckpooh » Сря 29 юли 2009 21:58

leavon написа:
eeyorefuckpooh написа:Май ще взема Полото само и само да мога да ползвам форума по-често!

Ето къде е силата на форума! Благодарности към хората, които се грижат това да е така...

М/у другото, това е един от малкото форуми, в които съм писал и така бързо, точно и искренно да ми отговорят. Евала! Аз и за това написах това по горе. Както каза leavon, Благодаря!

А по темата, реално търся малка, икономична, лесна за подържане кола, що-годе новичка и запазена. А фабиата май наистина не е лош вариант. Ще трябва да разгледам автосалоните и да разпитам на място, както и за полото и сеата. Май една от трите ще да е. Живот и здраве ще кача снимки! :drive

eeyorefuckpooh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eeyorefuckpooh » Вто 15 дек 2009 21:14

Малко късничко качвам снимки ама все пак! Това е дзвера! :twisted: :D :mrgreen:

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Вто 15 дек 2009 23:52

И аз мало късничко пиша, но сега гледах класацията. VW Polo - кола на годината за 2010 !!! На печелившите честито!!! :applause: :applause: :applause:

П.П. Честито! Със здраве да си я каляш! А ако искаш да караш поло, само сменяш емблемата mhihi .

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 16 дек 2009 9:24

еваля, за избора убавц

таков красавец ми го взеха под носа преди да взема поло-то :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”