Максимална скорост....Бора ТДИ.....ограничител?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Максимална скорост....Бора ТДИ.....ограничител?

Мнениеот smurf » Вто 28 юли 2009 9:37

Здравейте, колеги, в последно време имам следните наблюдения на моята бора ТДИ 116к.с.....постига си зададените в книжката 11сек от 0 до 100км/ч, но максималната й скорост е дадена 195км/ч, а това е невъзможно за постигане....маскимум който може е 180км/ч, пробвано доста пъти и преди да видя техническите данни и след това, не и не, не иска, на равно, на надолнище, никак.....иначе няма никакви проблеми с колицата - ускорява си нормално, разхода си е като зададения, но ми стана интересно с тази максимална, която са написали - дали е така, и ако трябва да е вярна, защо при мен не се получава? ограничител възможно ли е да има? ако има - какъв е? как може да се види?
п.п. ивинявам се ако има такава тема, ама аз лично не видях точно това....благодаря на всички отзовали се предварително :D

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Re: Максимална скорост....Бора ТДИ.....ограничител?

Мнениеот airjohn » Вто 28 юли 2009 9:49

Мисля че тези данни са дадени за стандартни атмосферни условия при безветрие и зависят също така от пътната настилка,типа състоянието и налягането в гумите,окачването и много други дребни на пръв поглед подробности.Тази разлика може да се дължи и на неточност на спидометъра и т.н.Така че карай си спокойно и не прави често подобни изпитания по полигоните наричани за благозвучие магистрали

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 28 юли 2009 10:01

колега и аз така си мисля, ама ми е интересно как си постига ускорението, и то изпробвано от един единствен път, като не съм гледал настилката да е иделна, за вятър да не говорим, че хич не съм обърнал внимание и т.н.....по тази логика, трябва поне 182-3-5 да направи, а тя кове на 180 и край....други предположения? :shock

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 28 юли 2009 10:32

Колега и аз така като тебе почнах да се замислям преди време за накакъв ограничител, защото колата забиваше на 160км/ч и не искаше повече връщам гаста, после пак до долу 160 и това е.. нямам идея от какво е с времето сама се оправи, просто беше позапушена явно леко е карана, с повече настъпване, премахване на катализатора и споретен панелен JR стрелката изобщо не остава на 160 ами профучава нагоре по километрите mhihi По принцип за първи път да видя тема, че на някой колата му прави по-малко от колкото е дадено по каталог, обичайно е че по каталог дават 177 максимална, ама тя разбираш ли прави 210-220-290 :Mr Green Fun Не и търси кусури на колата щом гори и върви нормално, едва ли всеки ден ти се налага да караш с над 180 и да за тестовете, ако може да са на писта, не провокирам никой да тества по пътищата на колко му забива колата или колко и е максималната :)

п.с. размера на гумите може да е различен от този по каталог и от там да идва разликата в показанията на километража

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 28 юли 2009 10:35

моята вдигна 195-те км/ч, въпреки че преди да почна да я настъпвам се спука маркуча на интеркуупер-а и мощността беше под 110кс

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 28 юли 2009 11:29

Имаш проблем някав.Мойта троика беше така и се оакзаха замърсени колектори и дюзи.Може обаче да са доста неща - едно от наи-неприятните е дюзата с кабела или дебитомера.Като за начало я закачи на ВАГ-Ком.По-принцип ако в каталога е дадено 195 по километража ще ти дава ени 200-205 да не говорим ,че с времето и мотора се разработва и вади едни 3-5 км/ч.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 28 юли 2009 14:33

се оакзаха замърсени колектори и дюзи.

в този случай, нормално ли е да си покрива данните за ускорение от 0 до 100? :shock

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 28 юли 2009 15:14

smurf написа:
се оакзаха замърсени колектори и дюзи.

в този случай, нормално ли е да си покрива данните за ускорение от 0 до 100? :shock

Да при мен беше така - до 100-120 неква разлика - даже си беше пъргавела.Просто до 3та скорост между 3000 и 4000 оборота/където влияят колекторите дюзите и аванса/ толкоз барзо ги минаваш ,че не усещаш разликата.

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 28 юли 2009 15:38

добре....значи да погледна колекторите за начало....

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 28 юли 2009 15:44

То зависи и какви ти са гумите. Моята също вървеше до 180км., а е 130к.с. Сега с чипа си върви до 200км. Ако нямаш проблеми със забиване или невървеж, не си базикай колата.

nmarinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmarinov » Вто 28 юли 2009 18:45

Bora 1,9TDI PD 116cc комби, на тракия по равно - 195км/h , 3500rpm на 6-та. Сток мотор без чип. Има ограничител 100%, просто си плачеше за повече но педала отказваше да реагира

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Вто 28 юли 2009 19:10

Има ограничител 100%

и къде се намира?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 28 юли 2009 19:17

smurf написа:
Има ограничител 100%

и къде се намира?

Не си играйте с ограничетеля който е в Ваг-Ком. Връшане назад няма!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 28 юли 2009 20:44

И моята по книжка и дават максимална 196 км/ч- Б5 АВГ 110 коня ТДИ 4моушън.
А за тестовете-на 4-та 175 км/ч.Е тая 5-а да не е за едни 20 км.Не и 200 съм вдигал и виждах че 210 поне ще ги поддържа.За нагоре няма смисъл.

Да ти кажа че стрелката на километража лъже.Ако имаш климатроник,прегледай онази тема в която обсъждахме функциите му.16 точка ОБД диагностиката е километра в час-дигитално.На пасата ми до 100 км/ч се разминава точно с 5 в плюс за стрелката,до 120- 7-8 пак в плюс на стрелката.

Това виж,и пак пиши да видим резултатите.

ОБД диагностиката можеш да си я направиш когато колата ти се ДВИЖИ.Пуснат климатроник, натискаш екон,копчето за температура на долу (синьото) и на скороста на вентилатора на долу.
После с копчетата за тепмературата сменяш каналите.16-ти е скоростта.

Може и нда бъркам нещо така че направо прочети тук.viewtopic.php?f=6&t=143529

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 29 юли 2009 9:02

morfei1 написа:То зависи и какви ти са гумите. Моята също вървеше до 180км., а е 130к.с. Сега с чипа си върви до 200км. Ако нямаш проблеми със забиване или невървеж, не си базикай колата.

Ти също си прегледаи обстоино твоита.Казвам ви го като препатил - моита също има -няма годиан и нещо се чудих и се ту се успокоявах ,ту се терзаех /има даже тема пусната/.

Върни се в “Дизелови агрегати”