Голф 3, 1.4, загрява на изванградско

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
m_zarev
Автомобил:
Двигател:

Голф 3, 1.4, загрява на изванградско

Мнениеот m_zarev » Вто 28 юли 2009 19:33

ползвах търсачката но ништо не намерих.та на проблема имам голф 3 94 година 1.4 започна да загрява и смених термостата със бер,умишлено на 80 градуса да отваря по ранно но се появи или го е имало преди следния проблем е градси условия всичко е нормално на ми се наложи с него да ходя до пловдив и на ихтиман стрелката отиде доста над 100 градуса извадих буксата и я дадох на касо със мост от твърд проводник продалжих и ниамах проблем.та питането ми е дали е от датчика на радатора които вклюва перката или е задрастен водниа радиатор или от нешто друго.извинявам се ако темата е разисквана и се повтаряме.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: голф загряжа на изванграско

Мнениеот nikolai_an » Вто 28 юли 2009 21:24

наи-вероятно е датчика на радиатора,щом не ти е вкл. перката..... :screwy а с мост на буксата е тръгнала,ина1е 1-ва степен но перката се вкл. на 92-95гр. а втора 100-105гр.,може просто датчика да не е вред и да не пуска първа степен!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 28 юли 2009 22:04

моята джета 2 държи си ормални градуси понеже често пътувах до Благоевград и на врушане като качвам предела колата ми вдигаше 100 и ди държи докато не го изкача после добре падат си на 90 и си ги държи. обаче взе нещо да ми надува маркучите даже спука единия марку4 от главата ж радиатора и то на 90 градуса. смених гарнитура на главата нямаше нищо не бе духала беше здрава.смених и всички маркучи, направих перката да ми работи само на 2рата степен и за сега е ОК" да чукна на дърво маркуч не е пукала та може да си направи6 и на тебе да ти работи само на 2рата степен да не те притеснява така стрелката на тия 100 градуса то може и тва да си е нормална температура слушал съм така ама не ми е приятно не ми е спокоино да гледам стрелката толкова в дясно

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Вто 28 юли 2009 22:33

Най лесното което бих направил...
Чрез мост-че на крачетата на буксата,на датчика за перката да проверя степените на вентилатора,както каза колегата.И дали термостата работи-отваря коректно.
Дали тънкото мъркуче към разширитела за обезвъздушаване не е позапушено.
Дали стрелката за темп.на таблото ми е вярна.

ПП След загряването на дълго,сега при градско каране(ако е карана де) как се държи?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 28 юли 2009 23:41

Що си мислите че "вятърът" от перката(дори и 2-ра степен) е по-силен от насрещната струя въздух при скорост ..да речем 80км.На човека му грее на извънградско,в градски режим е била добре,а именно там е нормално перката да помага,при ниска скорост на движение.Доста подробности трябва да сподели колегата,газ,изпарител,некакви вежди по предна решетка,проверка на стрелката с външен контролен термометър...

m_zarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот m_zarev » Сря 29 юли 2009 6:35

колата има газ но няма разлика дали е на газ или на бензин загрява на далго като я карам 90-140 нямам вежди и други нешта които да спират въздуха от вън.на буксата на перката като дам на касо с мост работиат и двете степени.дали някой знае на колко градуса вкючва 1 и 2 степен.дали може да е от датчика на кутията на термостата които е с 4 кабела.забравих да кажа 4е на горния маркуч на водния радиатор към термостата има допълнителен датчик с два кабела не сам виждал до сега на голф такъв дачик и като дам кабелите на касо нищто не се случва.дали този датчик го има и на други голфове.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 29 юли 2009 7:37

колеги пращам една снимка бая запушена ли е от пред преди си мислех и аз че е това проблема струва ми се разстоянието за въздух е малко знам ли съвет от вас какво мога да направя може ли да се направи нещо благодаря преварително мотора е 1.6 на газ

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Сря 29 юли 2009 9:27

m_zarev написа: на колко градуса вкючва 1 и 2 степен.

I-ва 95
II-ра 102
пак ще питам...градско колко *C подържа?При градско,задръствания ,перка включва ли?На колко?

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Сря 29 юли 2009 9:54

zdravko_jett написа:колеги пращам една снимка бая запушена ли е от пред преди си мислех и аз че е това проблема струва ми се разстоянието за въздух е малко знам ли съвет от вас какво мога да направя може ли да се направи нещо благодаря преварително мотора е 1.6 на газ

Колега според теб бая запушена ли е?!?!?!
Според мен тотално е нарушен притока на въздух към радиатора. Най простата аритметика показва ,че площта на отворите е намалена със поне 60-80 процента. Липсва въздухозапорника от долната част на бронята.Да не споменавам че и оребрението в комбинация с ножа под бронята също липсва. Площта на решетката е намалена грубо с една трета.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 29 юли 2009 9:55

ами градско включва държи ги на средата вчера мерех температурата около 93 включва то и на термометъра му дават + - 2градуса ианче първата степен понеже съм свалял термокоп4ето пише 92до 87 мисля 4е бе6е а а втората бе6е или 97 или 98 и тея градуси ги ка4ва кога съм в трап па де да знам може и малко вуздух да влиза отпред та ако ще и на трета стешпен дето се вика да работи щот отпред е запушена па знам ли може да не проблем

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 29 юли 2009 10:00

spirof написа:
zdravko_jett написа:колеги пращам една снимка бая запушена ли е от пред преди си мислех и аз че е това проблема струва ми се разстоянието за въздух е малко знам ли съвет от вас какво мога да направя може ли да се направи нещо благодаря преварително мотора е 1.6 на газ

Колега според теб бая запушена ли е?!?!?!
Според мен тотално е нарушен притока на въздух към радиатора. Най простата аритметика показва ,че площта на отворите е намалена със поне 60-80 процента. Липсва въздухозапорника от долната част на бронята.Да не споменавам че и оребрението в комбинация с ножа под бронята също липсва. Площта на решетката е намалена грубо с една трета.
нещо мога ли да направя проблема е само по на нагорнище, по голям радятор ли да сложа па и 2 перки не се събират на радиятора,те хубоо са го измислили тея брони и вежда ама тва не са измислили с загряването

Потребителски аватар
break
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот break » Сря 29 юли 2009 10:35

и аз имам същия проблем и няма оправия.Градско ми държи 88-92,но извънгрдско вдига над 102-104....това с пуснат климатик и почти-постоянно работещи перки,нямам степени само по силната се включва.Преди 2 дни се прибирах от морето и ми се налагаше да ускорявам до 140-150 и да я пускам по инерция до 90-100 за да паднат градусите до 98-100 и така 450 км не ме питайте как се шофира така-ужас.Антифриз,масло... всичко си е в нормални граници...колата е г3 гти 16в. без газ

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 29 юли 2009 11:02

някои ако има някаква идея как да се справим с проблема да споделя благодаря

Потребителски аватар
spirof
Автомобил: Audi A4 B5
Двигател: ADR 1998
Контакти:

Мнениеот spirof » Сря 29 юли 2009 12:45

Сещам се за нещото което ще реши проблема.
Взема се един метър,измерва се площта на отвора за въздух на оригиналната броня. На "тунинг" бронята се прави така че площта да е същата.
Дори и радиатор от багер да сложиш,щом липсва въздуха ,който го да отнема топлината все тая.
Като правите тунинг елементи мислете хора, това мога да кажа.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 1.4, загрява на изванградско

Мнениеот zdravko_jett » Сря 29 юли 2009 13:51

spirof написа:Сещам се за нещото което ще реши проблема.
Взема се един метър,измерва се площта на отвора за въздух на оригиналната броня. На "тунинг" бронята се прави така че площта да е същата.
Дори и радиатор от багер да сложиш,щом липсва въздуха ,който го да отнема топлината все тая.
Като правите тунинг елементи мислете хора, това мога да кажа.
колеги дали ако махна кожуха около перката а перката е захвана с планки дали ще има някакъв ефект. брат благодаря за съвета ама на моита няма да го направя+тва тая кола не съм е правел аз в началото и аз забелязах 4е площа дето влиза въздуха е малка би трябвало тези дето правят броните фирмите да го суобразяват това нещо уж го дават като оригинален туниг на VW имам някви щоротии по у нас за тези брони и си ги дават за VW аз се доеща за нещо да си направя един ръкав зад решетката и без туи радиятора зема полловината част а от останалата с ламаринен ръкав да го извеждам по надоло са ще го обмислям

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”