Никакъв проблем да се преобразува на 1+1 и да се дръпне ддс-то. Обяснил съм го по-горе и става с почти вскички автомобили. Звънни един телефон в магазина им и питай. За Варна съм 100% сигурен, че става. А фирмата трябва да е действаща и регистрирана по ддс естествено. Ако пускаш фактури с някакъв транспорт и пишеш пътни листи нямаш никакъв проблем да си дърпаш ДДС-то, но затова си има счетоводители които ще ти обяснят в твоя случай дали става.
Моята счетоводителка ми излиза без пари като си приспадна разходите и ддс-то покрай колата и си е далавера отвсякъде. Единствено кофти е да пишеш пътни листи, но няма пълно щастие.
Голф 6 - Дизел или бензин
Re: Голф 6 - Дизел или бензин
И не само ПТП, а и когато пътуваш с повече от 2-ма двуши в колата, защото в талона ще пише 1+1 и като те спрат полицайте..... брада
.
.- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
то е казано от колегите по-горе, ама и аз да си повторя, който кара много - дизел, иначе бензин....хайде да се вдигнат ръка тези които карат бензинови голфове с 1,8т и правят по 50-60000км на година и като идат на бензиностанцията да пълнят до горе....броят се на пръсти сигурно.....ставало дума за икономии, ами то винаги става дума за пари, ако имаш пари да пълниш голфа с бензин и да правиш по много километри на година, дали за тези пари ще карате голфове, едва ли...
п.п. за газ изобщо не коментирам....
п.п. за газ изобщо не коментирам....
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Колега, може късно да се включвам в темата, а може и някой друг колега преди мен да е споменал, но в автобилда брой номер 1 8-14 Януари 2009-та правят сравнителен тест, кое е по-изгодно да си купиш бенжин 1390 см3 ТСИ или 1960 1968 см 3 ТДИ пише, че дизелът е изгоден при всякъв годишен пробег, но препоръчват бензиновият двигател. Друго нещо е че бензинката е с верига, докато дизелът си е с ангр. ремък. разход при 10000км/на година при бензина е 0,94 лв. на километър, докато при дизела е 0,87 лв на км., едното горяло при теста 7,5 - А95Н, а другото 5,7 Дизел (това на 100км)
Ако TSI-то е с верига (нещо което досега не го знаех) е още един плюс за бензина според мен, защото едно обслужване си е цифра все пак.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Веригата също се сменя и там цифрата за смяна е доста дебела
вярно, че интервала е по-голям
- stenly_m
- Контакти:
Не съм много компетентен, трябва да се провери, но мисля че ако се сменя веригата няма да е на 100 к (както ангренажа) а поне на 200-250к, което е доста след като си продал колата...
т.е. ти отпада проблема, а ангренажа доколкото знам се сменя и на някакви години
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Друг е върпоса, че като се купува употребявана кола (Голф Мк6) трябва да смениш веригата за да си спокоен 
Откакто съм с моя голф който е дизел аз лично предпочитам дизела.И следващата ми кола най-вероятно отново ще е дизел.
- Pepi-s-passata
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:http://www.autoblog.bg/Volkswagen-smenya-dvigatelya-19-TDI-s-16-TDI-pri-Golf-6-id4345.html
Вече няма 1.9тди, само 1.6 и 2.0 коман раил
Замълчи по-добре, че се излагаш.... не е срамно да незнаеш
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Всичко опира до личен избор. В момента карам дизелова и бензинова кола, и двете ми харесват и нямам големи предпочитания.А за Голф 6 бензин ако имах възможност да си закупя бих избрал 1.4ТСИ, дизел - 2.0 140 к.с. без значение ръчка или автоматик ДСГ.
- stenly_m
- Контакти:
Ицку® написа: без значение ръчка или автоматик ДСГ.
Колега, не знам дали имаш опит с ДСГ, обаче ръчката вече не е това, което беше ДСГ-то направо цепи мрака, и бих препоръчал на колегата ако има възможност задължително ДСГ. Гледах в автобилда тест на същата авт. кутия но при БМВ (не е ДСГ, казва се по друг начин, но е абсолютно същата с двоен...бла бла) и автомата не стига, че ускоряваше по-бързо, но и харчеше по-малко в проведения тест на М3 модела, а и имам лични наблюдения на пасат б6 2,0 дизел с ДСГ...наистина наслада и кеф като пипнеш газта, а на Спорт режима само докато чукнеш педала без и секунда замисляне се изстрелва, с ръчка това не може да го постигне професионалист, камо ли нормален шофьор като нас...
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Карам служебни TDI-та и лична бензинова.... и именно поради причината че смея да твърдя че изпитвам удобствата и недостатъците и на 2те ежедневно, а допреди това имах в продължение на 3 години и А4 TDI, не съжалявам, че последно си взех бензинова кола и следващата категорично ще е отново бензинова.
Така че от мен глас за бензиновия, НО съм съгласен с колегата малко по-нагоре, че ако колата ще се кара много ( над поне 25 000 годишно) и поне по план дълго (поне 4-5 години) и икономията е от основните фактори - може би има смисъл да се помисли за дизел.
Така че от мен глас за бензиновия, НО съм съгласен с колегата малко по-нагоре, че ако колата ще се кара много ( над поне 25 000 годишно) и поне по план дълго (поне 4-5 години) и икономията е от основните фактори - може би има смисъл да се помисли за дизел.
stenly_m написа:....обаче ръчката вече не е това, което беше....
Какво имаш предвид не е това което беше......? В смисъл, била е нещо хубаво и са я прецакали.....
Аз не се съмнявам в предимствата на DSG, но не и на цена от 3500лв. Тъй като светът е тръгнал към пълно автоматизиране...... мисля няма да е далeч времето в което ще стане "базово екстра"
- stenly_m
- Контакти:
morfei1 написа:Какво имаш предвид не е това което беше......?
Ами колега, имам предвид, че старите автомати не бяха толкова добри и с ръчни скорости опитен човек можеше да смени по-бързо и т.н. и да пести гориво, докато сега не е така, освен това тоя съединител с демпферен маховик се износва и на кола карана в градски условия се сменя да кажем на 100-120к км, т.е. даваш към 1000 лв грубо, докато с автоматика даваш 300-400 лв за смяна на масло и си е ок. Даже гледам из София Бакшишите карат с автомати и ги питам "Защо?" и отговорът беше точно това, че се спестява това сменяне на съединител. Дори имам случай на 95к да се смени гаранционно маховик и след 60к съединителя пак да е твърд, така че колкото и да са ми неприятни бакшишите като хора има резон в това, което казват
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”