Здравейте колеги,
Днес по време на движение без никаква причина ми светна лампата за ESP-все едно е изключен, при натискане на бутона не реагираше светеше си постояно. След спиране и изключване на двигателя и запалване отново изгасна и си реагираше при натискане на бутона (включване и изключване).
Въпроса ми е: Дали има някякъв проблем?
Грешките на компа ги изчистих 2 часа преди това. Случва ми се за втори път в рамките на 2 седмици
Питах един познат с Пасат та той ми вика, карай си спокойно и маята го прави от време на време
Моля зя съвт, че се притеснявям да няма проблем
ESP Golf 4
-
marin_andonov
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
ESP Golf 4
Последна промяна от marin_andonov на Пон 20 юли 2009 20:59, променено общо 2 пъти.
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: esp Golf 4
Какви грешки е имало? Щото според мен не е нормално ей така от самосебе си да се изключва ESP-то. Виж като ти светне лампата дали си функционира... Пробвай да превъртиш гуми и виж дали ще ти дръпне газта. Така поне ще видиш дали наистина е изключено или информира за грешка...
-
marin_andonov
Re: ESP Golf 4
Незнам точно какви грешки е имало защото е оставих на познат майстор да се занимава с нея Единствено знам, че е повторил ламбда сонда и е смених След смянята са изчистени пак грешките, тествали са колата 20-тина км. и всичко е било 6
Re: esp Golf 4
theraven написа:Какви грешки е имало? Щото според мен не е нормално ей така от самосебе си да се изключва ESP-то. Виж като ти светне лампата дали си функционира... Пробвай да превъртиш гуми и виж дали ще ти дръпне газта. Така поне ще видиш дали наистина е изключено или информира за грешка...
ESP-то доколкото знам е система за контрол на стабилността, въртенето на гуми не се ли контролира от ASR ? За да ти светне, може някои от датчиците да прави магарии
- theraven
- Контакти:
Е въртенето на гуми пак е вид нарушение на стабилността. ESP си е много сериозна система, която в колите от поколението на Г4 си е малко пръчка, но в по-нататъшните модели на VW е доста подобрена. ESP неслучайно е ПРОГРАМА (Electronic Stability Programme), защото комбинира управлението на ABS, EBD, EDL и ASR.
Ето малко мат'риял
Ето малко мат'риял
-
marin_andonov
Благодаря за отговорите колеги
Запознат съм как действа ESP
Запитването ми е :
Днес по време на движение без никаква причина ми светна лампата за ESP-все едно е изключен, при натискане на бутона не реагираше светеше си постояно. След спиране и изключване на двигателя и запалване отново изгасна и си реагираше при натискане на бутона (включване и изключване). В момента при даване на контакт си изгасва след около 3 секунди както и другите индикатори.
Та въпроса ми е:
Дали компа не го е запаметил като грешка и визуално всичко да е наред а технически да не е? Дали се случва от време на време при четворките? Просто някой ака се е сблъсквал с това нещо да сподели, че те в сервизите могат да ти сменят всичко за пари а в действителност проблема да не е много голям
Запознат съм как действа ESP
Запитването ми е :
Днес по време на движение без никаква причина ми светна лампата за ESP-все едно е изключен, при натискане на бутона не реагираше светеше си постояно. След спиране и изключване на двигателя и запалване отново изгасна и си реагираше при натискане на бутона (включване и изключване). В момента при даване на контакт си изгасва след около 3 секунди както и другите индикатори.
Та въпроса ми е:
Дали компа не го е запаметил като грешка и визуално всичко да е наред а технически да не е? Дали се случва от време на време при четворките? Просто някой ака се е сблъсквал с това нещо да сподели, че те в сервизите могат да ти сменят всичко за пари а в действителност проблема да не е много голям
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
И при мен от време на време така се получава, ама аз въобще не се впечатлявам!!!
- plmitev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ALH 2000
Преди време имах подобен проблем. Оказа че не ми е била регулирана добре предницата и волана не е заставал хоризонтално. След регулиране всичко се оправи. Тази година ми се появи проблем и с датчика на АБС на предно дясно колело, който също ме разиграваше, но с ВАГ- всичко си каза.
- sharky_88
- Автомобил:
- Двигател:
и при мене се включва няколко пъти,ама гася паля и си е всичко ок и не и обръщам внимание ,караи смело
-
marin_andonov
Надявям се всичко да е Ок
Мерси за отговорите
Мерси за отговорите
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
theraven написа:ESP си е много сериозна система, която в колите от поколението на Г4 си е малко пръчка, но в по-нататъшните модели на VW е доста подобрена.
Колега - не знам по какво съдиш за пръчките... но ESP е разработка на BOSCH, като абсолютно същата система като при Г4 без изменения се прилага на всички VW до 2008ма година. От там нататък се вгражда следващата версия.
Аз лично без да си позволявам умишлена игра с нея съм мн доволен от поведението и.
- theraven
- Контакти:
Колега, съдя по това, което виждам. За мен поне си е пръчка, поне доколкото успях да направя сравнение с моя голф, дето е от 2000г. и един Бийтъл от 2006 година мисля 115 коня бензинка... Ами при Г4 много по-грубо и дървено реагира спрямо бийтъла. Определено прави впечатление
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Въпрос на впечатление може би.... при мен реагира изключително адекватно - аз съм с 2002г. - може да има изменения в този период. А сравнение съм правил с този на Peugeot 307 2003.... няма да коментирам
Иначе не ми е правило впечатление разлика спрямо Sharan 2007ма.
- theraven
- Контакти:
За адекватно - адекватно е, спор няма. Но като се намеси ми се струва, че ми се кара направо 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”