AFT двигател-питания
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Re: AFT двигател-питания
Това не е вярно Jins!Двигател AFT на Polo Classic на дълго ми гори 5,5l без климатик и 6.5l със климатик при скорост 110km/h и оптимално натоварване на колата-3ма човека с багаж!В града никога не е качвало разхода повече от 8,5l-9l/100km!Този двигател е важно да не се кара при повече от 3500-4000 об/мин постоянно!А пък относно икономичността мога само да ти кажа,че VW е много по-икономичен от Opel да кажем в същия клас,и отстъпва единствено на японските коли в това отношение!1,6 AFT не го сравнявайте с 1,8 моно-моторите защото той е по-бързооборотен и въртящия му момент е във високите обороти,където той-съответно започва да гори повече!-/135N.m-5500об/мин/,но динамиката му неможе да се сравни с мотор 1,8-моно,който започва да тъпче на място още на 3000об/мин!
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Без да твърдя че е най-икономичния бензинов двигател в света смятам че 10/100 разход за в града не е много. Един приятел има Толедо с този мотор и в София от Люлин до Бизнес Парк-а в Младост между 6-7 вечерта му харчи малко над 10/100 като е по-близо до 10. Това на бензин. И не смятам че са много колите от средата на 90те които са по 100 коня и харчат по-малко в града. Наистина похапва във високите, но динамиката си има цена.
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Браво,точно така!
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не виждам как Астра 1.6 100 коня ще направи 8/100 в най-големите задръствания, но щом казваш, да вземем астри да си купим 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
jims написа:Като цяло VW са с едни от най-неикономичните двигатели.
Това е истината, но за сметка на това са здрави и РЕМОНТОПРИГОДНИ.
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами така си е, среден разход градско лятото при мен е точно 9.9/100 Поне това показва MFA-то за изминатите последно 870км. Обикновенно карам в най-натовареното време и се прибирам късно, когато няма движение. През деня ползвам и климатик. Това си е при нормално каране, бих казал даже икономично. Като цяло съм доволен.
Относно динамиката ... понякога върви много, понякога е доста спънат. Забелязал съм, че когато го понастъпя малко докато още е студен, след това върви супер, но и разхода си го бива. Ако докато загрее го карам баааавно и полека, след това става доста муден и няма голям ряз. При последните "проверки" уж се оказа ламбда сонда, но доколко е тама незнам
Относно динамиката ... понякога върви много, понякога е доста спънат. Забелязал съм, че когато го понастъпя малко докато още е студен, след това върви супер, но и разхода си го бива. Ако докато загрее го карам баааавно и полека, след това става доста муден и няма голям ряз. При последните "проверки" уж се оказа ламбда сонда, но доколко е тама незнам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”